Παρασκευή, 9 Νοεμβρίου 2018

Ν. Μωραΐτης: Να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του Τμήματος ΤΕΙ στη Λευκάδα (VIDEO)

Να λάβει μέτρα για την εύρυθμη λειτουργία του Τμήματος ΤΕΙ στη Λευκάδα με την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και τη λειτουργία της γραμματείας που τώρα δεν δίνει κάρτες σίτισης και βεβαιώσεις σπουδών, ζήτησε ο βουλευτής του ΚΚΕ.... Νίκος Μωραΐτης.
Κατά τη συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης του ΚΚΕ στη Βουλή τόνισε πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ προχώρησε στις συγχωνεύσεις τμημάτων για την εξοικονόμηση πόρων με δεδομένη την υποχρηματοδότηση των ιδρυμάτων. Ανέφερε ότι με τη συγχώνευση του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων με το Πανεπιστήμιο Ιονίων Νήσων, το Τμήμα Τουρισμού έχει έδρα την Κέρκυρα, ενώ το Περιφερειακής Ανάπτυξης τη Λευκάδα, το παλιό Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων δεν συγκαταλέχθηκε στα Τμήματα του Ιονίου Πανεπιστημίου, ενώ δεν έχουν παρθεί τα κατάλληλα μέτρα για τη συνέχιση της λειτουργίας του αφήνοντας στον αέρα τους σπουδαστές του. Επιπλέον ανέδειξε το σοβαρό πρόβλημα στέγασης που υπάρχει για τους σπουδαστές στη Λευκάδα και στην Κέρκυρα.
Απαντώντας ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου ισχυρίστηκε ότι το ΚΚΕ φέρνει την καταστροφή και πως δεν θέλει να αλλάζουν τα πράγματα. Υποστήριξε ότι όλα είναι καλά στο συγκεκριμένο τμήμα στη Λευκάδα και πως οι σπουδαστές θα ολοκληρώσουν τις σπουδές τους. Για τα προβλήματα στέγασης παραδέχθηκε πως είναι σοβαρά και ότι δεν αντιμετωπίζονται σε τρία και πέντε χρόνια. Ειδικά για την Κέρκυρα επέρριψε την ευθύνη στο δήμο, αλλά και στους ξενοδόχους επικαλούμενος την κοινωνική ευθύνη που έχουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ