Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018

ΣΤ. ΜΕΡΜΙΓΚΗΣ: ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ «ΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ» ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ «ΘΕΑΘΗΝΑΙ»

Είναι γνωστό σε όλους όσους έχουν ασχοληθεί τα τελευταία οκτώ χρόνια με την τοπική αυτοδιοίκηση, όχι μόνο στο Δήμο μας αλλά και στη χώρα ολόκληρη, ότι η θεσμοποίηση και λειτουργία του «Καλλικράτη» γκρέμισε με βίαιο και... εκκωφαντικό τρόπο κάθε έννοια αυτοδιοίκησης, υποδουλώνοντας τη διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια των δήμων της χώρας μας στις απαιτήσεις των ευρωπαϊκών οικονομικών μηχανισμών εξαθλίωσης είτε με την αρπαγή των διαθέσιμων είτε με τον ασφυκτικό έλεγχο των προϋπολογισμών τους. 

Ακόμα και αυτά τα μικρά «παραθυράκια» γείωσης και κοινωνικής όσμωσης των αποφάσεων των αυτοδιοικητικών οργανισμών της χώρας με τα προβλήματα και τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας, όπως η λειτουργία της Επιτροπής Διαβούλευσης και ο Απολογισμός Πεπραγμένων, που ο νόμος προέβλεπε, έχουν αποδείξει περίτρανα ότι ακόμα και η «βιτρίνα» αυτού του πλαισίου δεν μπορεί ούτε την επιφανειακή και εκφυλιστική αυτή έννοια να υπηρετήσει. 

Είναι ζήτημα, αν τα τελευταία πέντε, ίσως και παραπάνω χρόνια, έχει λειτουργήσει έστω και δύο φορές η Επιτροπή Διαβούλευσης στο δήμο, αν αφαιρέσει φυσικά κανείς τις συνεδριάσεις της συγκρότησής της. 

Καλούμαστε όμως σήμερα σαν παράταξη να συμμετάσχουμε και να νομιμοποιήσουμε με την παρουσία μας μια συνεδρίαση που η φράση «όλα γίνονται για το θεαθήναι» είναι πολύ φτωχή, για να ορίσει αυτό ακριβώς που θα συμβεί στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως η προηγούμενη εμπειρία μας έχει αποδείξει. 

Αντί η δημοτική αρχή να δώσει ουσία και περιεχόμενο σε αυτή τη λειτουργία μέσα από τη σύγκληση συνελεύσεων των κατοίκων των κοινοτήτων του Δήμου, να παρουσιάσει εκεί παρουσία και όλων των μελών του δημοτικού συμβουλίου το έργο της, δίνοντας το δικαίωμα στους δημότες να ξεδιπλώσουν μπροστά της τον «άγριο χειμώνα» της καθημερινότητάς τους, επιλέγει τη «θαλπωρή» της αίθουσας της Τράπεζας της Ελλάδας και των θεσμικών φορέων της περιοχής, έτσι ώστε ο όποιος διάλογος να παραμείνει αποστεωμένος από τα πραγματικά προβλήματα των κατοίκων του Δήμου. 

Με την απαίτηση ενός ουσιαστικού απολογισμού όχι μόνο στους θεσμικούς φορείς του Δήμου, αλλά πρωτίστως και κυρίως στους κατοίκους των κοινοτήτων του Δήμου, δηλώνουμε ότι το ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ θα απέχει από αυτόν τον προσχηματικό και για το «γράμμα του νόμου» μόνο απολογισμό. 

Για το ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ 

Στέλιος Μερμίγκης

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ