Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018

ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ (ΚΕΘΑ): Για την τροπολογία επιστροφής χρημάτων - Δεν τους χρωστάμε καμιά χάρη!

ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ (ΚΕΘΑ)
Ζαλόγγου 7, Αθήνα 10678
http://www.ketha.gr/nea.html
Δεν χρωστάμε χάρη, ούτε σ’ αυτούς, ούτε και στους προηγούμενους
Ψηφίστηκε στη Βουλή τροπολογία με την οποία χορηγείται ένα μέρος των κλεμμένων από μισθούς και συντάξεις στελεχών και απόστρατων των Ενόπλων...
Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, όπως και στους αντίστοιχους άλλων κατηγοριών, που υπάγονται στα ειδικά μισθολόγια.
Θυμίζουμε ότι η κλεψιά των χρημάτων έγινε με τις ευλογίες ΕΕ ΔΝΤ και της κυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ από 1/8/2012. Μερική και σταδιακή επιστροφή θεσμοθετήθηκε από την ίδια κυβέρνηση προεκλογικά το 2014.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, μετά από 4 χρόνια παραμονής στην εξουσία, παρακρατώντας παράνομα με τη σειρά της τα χρήματά μας, αν και προεκλογικά το 2015 διακήρυττε την «άμεση» επιστροφή τους, έρχεται τώρα, επίσης προεκλογικά, να «ολοκληρώσει», υποτίθεται, την επιστροφή των αναδρομικών με την μορφή «παροχών».
Ούτε οι μεν, ούτε οι δε προχώρησαν, στις παραχωρήσεις αυτές από μεγαλοψυχία! Δεν τους αναγνωρίζουμε καμιά καλή πρόθεση, ούτε τους χρωστάμε καμιά χάρη! Από τις πρώτες περικοπές είχαν πραγματοποιηθεί μεγάλες διαμαρτυρίες και συγκεντρώσεις από τις συνδικαλιστικές ενώσεις των εν ενεργεία και φορείς αποστράτων. Αν δεν υπήρχαν οι διαμαρτυρίες αυτές ενστόλων, αποστράτων, αλλά και όλων των συνταξιούχων και  εργαζομένων στους δρόμους, τίποτα δεν θα είχε κερδηθεί, στην όποια έκταση κερδήθηκε. Τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα από ότι είναι. Αυτό νομίζουμε, πρέπει να είναι και το συμπέρασμα για όλους.
Συνάδελφοι,
Η επιστροφή των χρωστούμενων προβλέπεται να γίνει με τη μορφή εφάπαξ – επιδόματος χωρίς να αποκαθίστανται οι συντάξεις και οι μισθοί στα επίπεδα του 2012, με τις αντίστοιχες επιπτώσεις σε μερίσματα και επικουρικές. Ούτε βέβαια γίνεται συζήτηση για έντοκη επιστροφή χρημάτων δικών μας, που μας έχουν παρακρατηθεί! Δείγμα μάλιστα των γενικότερων προθέσεων της κυβέρνησης φαίνεται στο άρθρο 6 της τροπολογίας, όπου προσθέτοντας «πονηρά» την 3η παράγραφο ξεδιάντροπα δηλώνουν, ότι δεν επηρεάζεται ο επανυπολογισμός των συντάξεων που προβλέπει ο νόμος Κατρούγκαλου. Μάλιστα ο υπολογισμός αυτός θα γίνει με βάση ακριβώς αυτές τις πετσοκομμένες συντάξεις, που έχουν καταδικάσει τα δικαστήρια!
Έτσι αυτό-διαψεύδεται η κυβέρνηση και μάλιστα επίσημα για το κλίμα προσμονής που καλλιέργησε όλο αυτό το διάστημα, ότι δήθεν θα αποφευχθούν οι μειώσεις των συντάξεων των παλαιών συνταξιούχων που προβλέπει ο νόμος Κατρούγκαλου από 1/1/2019.
Οι μέθοδοι των κυβερνήσεων ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ σχετικά με την «επιστροφή» αποδεικνύουν πως οι κυβερνήσεις έχουν τους τρόπους να παρακάμπτουν τις αποφάσεις των δικαστηρίων καθιστώντας τις στο τέλος – τέλος αναποτελεσματικές. Έτσι οδηγούν αποστράτους, συνταξιούχους και εργαζόμενους σε νέους ακόμη μακροχρόνιους κύκλους δικαστικών διεκδικήσεων με τα αντίστοιχα έξοδα.
Η Κίνηση είναι πεισμένη, ότι μόνη καθαρή διέξοδος, για όλους, είναι η εναντίωση στη πολιτική που ακολουθείται και η διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας στους δρόμους του αγώνα. Πολύ σωστά ειπώθηκε πρόσφατα, ότι αν οι εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχοι που έσπευσαν να καταθέσουν αίτηση για την κατοχύρωση του δικαιώματος σε επιστροφές άλλων κλεμμένων, κατέβαιναν στους δρόμους όλης της χώρας, η πίεση προς την κυβέρνηση θα ήταν τεράστια. Έτσι θα την εξανάγκαζαν να δώσει πολιτική λύση αντί να μπαίνουν σε ψυχοφθόρες, χρονοβόρες και αμφίβολου αποτελέσματος δικαστικές διαδικασίες.
Το κλίμα ευφορίας που επιχειρεί να περάσει η κυβέρνηση, δεν πρέπει να μας αποπροσανατολίσει από τους διεκδικητικούς αγώνες, γιατί η αντιλαϊκές πολιτικές έχουν παρελθόν, αλλά θα έχουν και μέλλον. Αν σηκωθούμε από το καναπέ, αφήσουμε το πληκτρολόγιο κατά μέρος και οργανωθούμε, συντονιστούμε έχουμε πιθανότητα να βάλουμε φρένο σε ότι μας ετοιμάζουν!
Συνεχίζουμε να διεκδικούμε και να απαιτούμε την επαναφορά των συντάξεων στα προ κρίσης επίπεδα, επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης, επιστροφή όλων όσων αυθαίρετα παρακρατήθηκαν. Να καταργηθεί ο νόμος Κατρούγκαλου και η προσωπική διαφορά!
9/11/2018
Η γραμματεία της Κίνησης για την Εθνική Άμυνα (ΚΕΘΑ)

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ