Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018

Δίωξη κατά Μητροπολίτη Αιτωλίας & Ακαρνανίας για κακούργημα


Την παρέμβαση του Αρείου Πάγου και της Εισαγγελίας Εφετών Δυτικής Ελλάδας προκάλεσε η καθυστέρηση που παρατηρείται στην εξέλιξη της έρευνας γύρω από τα οικονομικά πεπραγμένα της Ιεράς Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας και της Ιεράς Μονής Παντοκράτορος Αγγελοκάστρου (ελέγχεται από τη.... Μητρόπολη), οι οποίες τα τελευταία χρόνια βρίσκονται στο μικροσκόπιο της
Δικαιοσύνης για σωρεία οικονομικών παραβάσεων.
Ενώ από τον Φεβρουάριο του 2017 έχουν ασκηθεί βαριές κακουργηματικές διώξεις για απιστία και υπεξαίρεση-μαμούθ άνω του 1,5 εκατ. ευρώ, με τον Συνοδικό μητροπολίτη Κοσμά να βρίσκεται στο επίκεντρο της έρευνας, η υπόθεση εντούτοις φαίνεται να μην προχωρά με τους προβλεπόμενους ρυθμούς, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση του συνηγόρου των μηνυτών κ. Ανδρέα Τσώκου, ο οποίος αποτάθηκε στα ανώτερα κλιμάκια της Δικαιοσύνης ζητώντας την επιτάχυνση της διαδικασίας.
Πράγματι, οι εκκλήσεις του εισακούστηκαν, με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να δίνει εντολή επίσπευσης των απαραίτητων ενεργειών και την Εισαγγελία Εφετών Δυτικής Ελλάδας να ορίζει επίκουρο ανακριτή, προκειμένου η δυσώδης υπόθεση να διαλευκανθεί. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ