Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

Συνάντηση Εργαζομένων της Εταιρείας «Ελληνικές Αλυκές Α.Ε.» και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Θέμα: Συνάντηση Εργαζομένων της Εταιρείας «Ελληνικές Αλυκές Α.Ε.» και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.
Την περασμένη Πέμπτη πραγματοποιήθηκε συνάντηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ  Γιώργου ΒαρεμένουΔημήτρη Στρατούλη και Μαρίας Τριανταφύλλου με το Δ.Σ. των εργαζομένων της εταιρείας «Ελληνικές Αλυκές Α.Ε.».
Αντικείμενο της συζήτησης αποτέλεσε η επικείμενη προσπάθεια για.....
ιδιωτικοποίηση των Αλυκών από την κυβερνητική πλευρά.
Όπως είναι γνωστό, από τον Απρίλιο του 2013 αποφασίστηκε μέσω της Διϋπουργικής  Επιτροπής περαιτέρω «αξιοποίηση» των Αλυκών, που σημαίνει αλλαγή του μετοχικού κεφαλαίου κυριότητας του Ελληνικού Δημοσίου, που κατέχει το 55.19%.
Ο σχεδιασμός αφορούσε την εκπόνηση μελέτης για το σύνολο των δραστηριοτήτων της εταιρείας και για την οικονομική και την τεχνική αξιολόγηση των περιουσιακών της στοιχείων.
Πρόσφατα αναρτήθηκε στο διαδίκτυο «Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος  και υποβολής προσφορών για την παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών χρηματοοικονομικού-τεχνικού συμβούλου προς το Ελληνικό δημόσιο σχετικά με τη διερεύνηση της αξιοποίησης της συμμετοχής του στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας Ελληνικές Αλυκές Α.Ε.»
Να σημειωθεί πως η τακτική της κυβέρνησης αλλά και του απερχόμενου υπουργού είναι η υποτίμηση τόσο του Δημόσιου διαλόγου όσο και του κοινοβουλευτικού ελέγχου για το ζήτημα.
Είναι μια τακτική που ακολουθούν για να εφαρμόσουν τις πολιτικές του μνημονίου σε όλα τα ζητήματα και ιδιαίτερα σε αυτά της εκποίησης της δημόσιας περιουσίας προς τις τράπεζες και τα χρηματοοικονομικά συμφέροντά εντός και εκτός χώρας.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης εκφράστηκε η αντίθεση των εργαζομένων σε μια μελλοντική ιδιωτικοποίηση αλλά και η αγωνία τους τόσο για τον τρόπο αξιοποίησης των Αλυκών όσο και για τη διασφάλιση των υπαρχουσών θέσεων εργασίας.
 Από την πλευρά τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ  αντιτάχθηκαν σε οποιαδήποτε προσπάθεια εκποίησης, ιδιωτικοποίησης των Αλυκών, που αποτελούν περιουσία του Ελληνικού λαού.
Επιπλέον, πρόκειται για μια κερδοφόρα εταιρεία, που συμβάλει στην τοπική και Εθνική οικονομία και παράγει αρίστης ποιότητας Θαλασσινό αλάτι  με χαμηλό κόστος για τους καταναλωτές.
Τόνισαν πως πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι παραγωγική ανασυγκρότηση χωρίς δημόσιες επενδύσεις και δημόσιες υπηρεσίες δεν γίνεται.
Η εκποίηση βασικών παραγωγικών δομών και εθνικών πόρων και η μετονομασία της σε «αξιοποίηση» χωρίς κριτήρια δεν συνιστά ανάπτυξη αλλά ξεπούλημα.
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν θέσει μέσω των κοινοβουλευτικών τους παρεμβάσεων  (γραπτή ερώτηση:28/5/2013, γρ. ερώτηση 2/10/2013 και  με δύο επίκαιρες ερωτήσεις της Μαρίας Τριανταφύλλου στις  19/10/2013 και 21/1/2014, που έχουν μείνει αναπάντητες), με επισκέψεις στο χώρο των Αλυκών, με συναντήσεις με τους εργαζόμενους αλλά και τη διοίκηση στο χώρο εργασίας τους και  με εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε πέρση στο Μεσολόγγι (8/6/2013), εν γένει το θέμα των Αλυκών.
Απαιτούν την απάντηση σε συγκεκριμένα ερωτήματα για τα οποία  μέχρι σήμερα η κυβέρνηση κωφεύει κρύβεται και δεν απαντά:
1)   Ποιο συγκεκριμένο σχέδιο περιλαμβάνει αυτό που ονομάζεται «αξιοποίηση» της Εταιρείας; Δηλαδή με ποια κριτήρια και με ποιους τρόπους σχεδιάζεται η περαιτέρω ανάπτυξη και αξιοποίηση των Αλυκών;
2)    Προτίθεται να διατηρήσει το δημόσιο χαρακτήρα της εταιρείας «Ελληνικές Αλυκές Α.Ε.»;  Σε διαφορετική περίπτωση - όπως διαφαίνεται - ποια συγκεκριμένα πλεονεκτήματα για την Εθνική οικονομία και τους Εργαζόμενους προτάσσονται;

Το γραφείο τύπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ