Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

Οριακά επικράτησε ο Τσίπρας στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ...

ΜΕ ΜΙΚΡΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ. 59 ΥΠΕΡ - 84 ΚΑΤΑ - 4 ΛΕΥΚΑ - 7 ΑΠΟΧΕΣ
Με το «κλείσιμο» του Αλέξη Τσίπρα έληξαν το βράδυ της Κυριακής (22/6) οι εργασίες της διήμερης Συνόδου της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.
Επί του σχεδίου απόφασης η «Αριστερή Πλατφόρμα» είχε καταθέσει δύο τροπολογίες εκ των οποίων η μία αφορούσε την ανασυγκρότηση και τη δημοκρατική - συλλογική ...λειτουργία του Κόμματος και η άλλη τις πολιτικές συνεργασίες (βλέπε εδώ)
Η πρώτη τροπολογία στην ουσία έγινε δεκτή και ενσωματώθηκε στην τελική απόφαση, ενώ η δεύτερησυνοπτικά διατυπωμένη τέθηκε σε ψηφοφορία στην Κεντρική Επιτροπή.
Η συνοπτικά διατυπωμένη τροπολογία της «Αριστερής Πλατφόρμας» είχε ως εξής:
«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει με συνέπεια και σταθερότητα την προσπάθεια για την κοινή δράση, τη συνεργασία και συμπαράταξη όλων των δυνάμεων της Αριστεράς, της ριζοσπαστικής αντισυστημικής οικολογίας και θα αναλάβει όλες τις δυνατές πρωτοβουλίες για συγκλίσεις και την ανεύρεση κοινού πολιτικού και προγραμματικού τόπου.
Ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιδιώξει, επίσης, κοινή δράση και συνεργασία με δυνάμεις και πρόσωπα που προέρχονται από τον σοσιαλδημοκρατικό χώρο και ευρύτερα αλλά δεν έχουν εμπλακεί με ευθύνες στην εφαρμογή νεοφιλελεύθερων μνημονιακών επιλογών, ριζοσπαστικοποιούνται και μετατοπίζονται προς τα αριστερά.
Ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί ανοιχτό το μέτωπό του στην κεντροαριστερά ως την άλλη όψη της νεοφιλελεύθερης σοσιαλδημοκρατίας και αποκλείει ρητά κάθε μορφής συνεργασία με δυνάμεις και πρόσωπα που ψήφισαν, στήριξαν και εφάρμοσαν στη Βουλή ή από κυβερνητικές θέσεις και από θέσεις ευθύνης νεοφιλελεύθερες και κυρίως μνημονιακές πολιτικές, που κατέστρεψαν τη χώρα και εξαθλίωσαν το λαό.»

Κατά την ψηφοφορία που ακολούθησε η παραπάνω τροπολογία της «Αριστερής Πλατφόρμας» έλαβε 59 ψήφους υπέρ, 84 κατά, 4 λευκά, 7 αποχές.
Στη συνέχεια ενεκρίθη με ψηφοφορία το τελικό κείμενο της Απόφασης επί του οποίου η «Αριστερή Πλατφόρμα» ψήφισε λευκό

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ