Σάββατο 21 Ιουνίου 2014

Εκτός παιδικών σταθμών χιλιάδες οικογένειες – Αλλάζουν τα κριτήρια, έρχονται δίδακτρα

Εκτός παιδικών σταθμών αναμένεται να μείνουν χιλιάδες παιδιά σε όλη τη χώρα καθώς λόγω έλλειψης κονδυλίων τα υπουργεία Εργασίας και Εσωτερικών σκοπεύουν να μειώσουν το όριο του εισοδηματικού κριτηρίου από 30.000 ευρώ που είναι σήμερα σε... τουλάχιστον 25.000 ευρώ. Παράλληλα θα μειωθεί και το ποσό που χορηγείται μέσω της επιταγής εισόδου (voucher) από 2.500 ευρώ που είναι σήμερα στα 2.300 ευρώ, με αποτέλεσμα σε πολλές περιπτώσεις να κληθούν οι ίδιοι οι γονείς να καλύψουν της διαφορά μέσω διδάκτρων, κάτι που ζητάει η ΕΕ ακόμη και για τους άνεργους (σ.σ. 30 έως 50 ευρώ το μήνα).

Να σημειωθεί ότι για την περίοδο 2013-2014 ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος ανήλθε σε 182 εκ. ευρώ και καλύφθηκαν 70.678 θέσεις παιδιών, ενώ φέτος τα χρήματα που έχουν εξασφαλιστεί είναι μόλις 130 εκατ. και καταβάλλονται προσπάθειες να εξασφαλιστούν 25 εκατ. ευρώ από το υπουργείο Ανάπτυξης και 25 εκατ. ευρώ από το υπουργείο Εσωτερικών.

Από την πλευρά της η ΚΕΔΕ τονίζει ότι για να καλυφθεί η αυξημένη ζήτηση (σ.σ. σύμφωνα με εκτιμήσεις, οι αιτήσεις θα ξεπεράσουν τις 100 χιλιάδες) απαιτούνται τουλάχιστον 250 εκατ. ευρώ.

Μάλιστα, σε προ ημερών συνάντησή της με τον υφυπουργό Εργασίας Βασίλη Κεγκέρογλου η ΚΕΔΕ είχε ζητήσει να δοθεί ένα μέρος από τα αδιάθετα 200 εκατ που προορίζονται για το κοινωνικό μέρισμα για να μην μπει «λουκέτο» σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, σε ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ- ΜΕΑ.

Υπενθυμίζεται ότι από το νέο έτος η χρηματοδότηση των προγραμμάτων θα γίνεται απευθείας από τις περιφέρειες που αναλαμβάνουν την ευθύνη εύρεσης των ανάλογων κονδυλίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ