Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

Άξιζε την πρόκριση στους "8" η Εθνική μας, την "έκλεψε" στα πέναλτι η Κόστα Ρίκα (φωτο-video)

 Η Εθνική Ελλάδας ήταν ανώτερη μέσα στο γήπεδο από την Κόστα Ρίκα και θα μπορούσε να είχε καθαρίσει το ματς, πριν αυτό παει στη "Ρώσικη ρουλέτα"

Εύστοχα και τα πέντε πέναλτι για την Κόστα Ρίκα με Μπόρχες, Ρουίζ, Γκονζάλες, Κάμπελ και Ουμάνια - Μοιραίος για την Ελλάδα ο Γκέκας - Έχασε το τέταρτο....
πέναλτι για την Ελλάδα μετά τα τρία εύστοχα από Μήτρογλου, Χριστοδουλόπουλο και Χολέμπας - Η κανονική διάρκεια και η παράταση έληξαν 1-1.
Σαν Έλληνες έπεσαν οι παίχτες του Φερνάντο Σάντος στον αγώνα με την Κόστα Ρίκα για τους «16» του Μουντιάλ καθώς ηττήθηκαν με 5-3 στα πέναλτι από την ομάδα της κεντρικής Αμερικής.



Μετά από ένα συγκλονιστικό ματς που στην κανονική του διάρκεια ήρθε ισόπαλο 1-1 με τα γκολ των Ρουίζ στο 52΄ και Παπασταθόπουλου στις καθυστερήσεις και τελικά κρίθηκε στα πέναλτι η Ελλάδα σταματά το ταξίδι της στο Μουντιάλ της Βραζιλίας.


Μοιραίος για την εθνική μας ομάδα ο Φάνης Γκέκας και ήρωας για τους Κοσταρικανούς ο Νάβας καθώς ήταν αυτός που μπλόκαρε το τέταρτο στη σειρά πένταλτι που εκτέλεσε ο Έλληνας φορ. Αντίθετα οι συμπαίχτες του Νάβας (Μπόρχες, Ρουίζ, Γκονζάλες, Κάμπελ και Ουμάνια) δεν λάθεψαν ούτε μια φορά και ευστόχησαν και στα πέντε πέναλτι.
"Οι γρήγορες και αψυχολόγητες αλλαγές του Σάντος αποσυντόνισαν την ομάδα μας, όπου άναρχα προσπαθούσε sto de;ytero hm;ixrono με "καμινάδες" να αναπτυχθεί χωρίς τελικό αποτέλεσμα. Δεν αξιοποιήθηκε ούτε στην παράταση η αριθμητική μας υπεροχή αφού δεν παίζαμε από τα πλάγια για να δημιουργηθεί το κενό από την απουσία το παίκτη της αντιπάλου ομάδας λόγω της αποβολής. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι μας "κρέμασε" ο καλλίτερος παίκτης της Εθνικής ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος ο οποίος στις δύο υπέροχες προσωπικές του προσπάθειες (στο β' μέρος) δεν ολοκλήρωσε σωστά (ομαδικά) τις φάσεις για να βάλουμε τα σίγουρα γκολ και εκεί χάθηκε η νίκη και η πρόκριση μαζί και οδηγηθήκαμε στα πέναλτι, κάτι που επιδίωκε η Κόστα Ρίκα (ποντάροντας στον NAVA)σε όλη τη παράταση και τελικά το κατάφερε". (ΣΧΟΛΙΟ: newspressagrinio) 
Το ματς:

Το πρώτο σουτ στο παιχνίδι ανήκει στην Εθνική μας ομάδα και τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο στο 2΄. Δύο λεπτά αργότερα, στο 4΄, ο Γκαμπόα δοκίμασε το πόδι του στέλνοντας την μπάλα μακριά από την εστία του Καρνέζη.



Στην Κόστα Ρίκα ανήκε η πρώτη σοβαρή επιθετική ενέργεια με σουτ του Μπολάνιος μέσα από την περιοχή στο 7΄. Πέντε λεπτά αργότερα, στο 12΄, απάντησε ο Χριστοδουλόπουλος που αποφάσισε να δοκιμάσει εκ νέου το πόδι του χωρίς όμως να ανησυχήσει και πάλι τον Νάβας.



Το ορώτο κόρνερ στο παιχνίδι ήρθε στο 15΄ και ήταν για την Ελλάδα με τον Παπασταθόπουλο να μην πιάνει καλά την κεφαλιά με αποτέλεσμα η μπάλα να φύγει μακριά από το δεξί κάθετο δοκάρι του Νάβας.



Επόμενη καλή στιγμή για την εθνική στο 28΄ για την ομάδα μας με σουτ του Καραγκούνη έξω από τη μεγάλη περιοχή που κατέληξε στην αγκαλιά του τερματοφύλακα της Κόστα Ρίκα.



Η πρώτη πραγματικά μεγάλη ευκαιρία, όμως, ήρθε στο 37΄ πάλι για την Ελλάδα όταν ο Σαλπιγγίδης έκανε προβολή μέσα από τη μικρή περιοχή ύστερηα από σέντρα του Χολέμπας αλλά ο Νάβας κατάφερε να αποκρούσει με το πόδι στέλνοντας τη μπάλα κόρνερ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ