Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

Ν. ΦΟΥΝΤΑ: Πόσο ακόμα θα περιμένουν οι κάτοικοι Γαλατά και Περιθωρίου για να ικανοποιηθεί το δίκαιο αίτημά τους;

Έχουν περάσει ήδη 6 μήνες από την κοινοβουλευτική παρέμβαση της Βουλευτού Αιτωλ/νίας της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκης Φούντα, σχετικά με το δίκαιο αίτημα των κατοίκων του Γαλατά και του Περιθωρίου, για ένταξή τους στον Δήμο Μεσολογγίου. Να διορθωθεί επιτέλους ένα «καλλικρατικό» λάθος που αναγκάζει τους πολίτες να μετακινούνται για κάθε απλή ή σύνθετη επίσκεψη στις δημόσιες υπηρεσίες,...
στον μακρινό για αυτούς Δήμο Ναυπακτίας.
Η απάντηση του τότε Υπουργού Εσωτερικών Γ. Μιχελάκη μετέθετε χρονικά τη λύση του προβλήματος, αφού προέτασσε ως επιχείρημα τις αυτοδιοικητικές εκλογές και τον κίνδυνο να χαρακτηριστεί η απόσχιση και ένταξη «μικροπολιτική σκοπιμότητα». Οι εκλογές όμως ήλθαν και παρήλθαν και το πρόβλημα παραμένει.

Τόσο τα δύο Τοπικά Συμβούλια, όσο και ο Δήμος Ναυπακτίας ομόφωνα αποφάσισαν την ένταξη στο Δήμο Μεσολογγίου. Επιπρόσθετα,  και η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Ελλάδας έχει προχωρήσει σε ψήφισμα που συνηγορεί υπέρ του αιτήματος των κατοίκων.

Ο νόμος του «Καλλικράτη» προέβλεπε διόρθωση τυχόν αστοχιών, όταν και οι ίδιοι οι κάτοικοι το επιθυμούσαν. Για το λόγο αυτό, η κ. Φούντα επανέρχεται στο ζήτημα και ζητά από τον νέο Υπουργό Εσωτερικών Α. Ντινόπουλο να εξετάσει το αίτημα των Τοπικών Κοινοτήτων Γαλατά και Περιθωρίου για την ένταξή τους στο Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παρ. 5 του άρθρου 283 του νόμου 3852/2010.

Επιπλέον η Βουλευτής ζητά ενημέρωση για τις ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα, καθώς ο απερχόμενος Υπουργός είχε δηλώσει ότι θα διαβουλευθεί για το θέμα με την Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων. Αν τίποτα από αυτά δεν έχει γίνει, τότε ο κ. Ντινόπουλος οφείλει να καλύψει άμεσα τα κενά που άφησε ο προκάτοχός του.

Στον ακόλουθο σύνδεσμο μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη την Ερώτηση που κατέθεσε η κ. Φούντα:

Για διευκόλυνσή σας, παραθέτουμε τους σχετικούς συνδέσμους με τον πρότερο κοινοβουλευτικό έλεγχο για το θέμα:

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ