Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

Εν αναμονή των επίσημων απαντήσεων του Υπουργείου Οικονομικών για το μέλλον της εταιρείας «ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΛΥΚΕΣ Α.Ε.» η Νίκη Φούντα συναντήθηκε με τους εργαζόμενους

Μετά και τη κοινοβουλευτική παρέμβασή της Βουλευτού Αιτωλ/νίας της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκης Φούντα για το ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησης  της εταιρείας «ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΛΥΚΕΣ Α.Ε.» πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Βουλευτού με τους εργαζόμενους της επιχείρησης που δραστηριοποιείται στη...
Λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου.
Η κ. Φούντα έχει εκφράσει τις ενστάσεις και τις επιφυλάξεις της για την διαδικασία μεταφοράς στο ΤΑΙΠΕΔ του 55,19% των μετοχών που κατέχει το Ελληνικό Δημόσιο στην εταιρεία «ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΛΥΚΕΣ Α.Ε.». Οι  ενστάσεις αφορούν τόσο τους όρους της αποκρατικοποίησης και την τύχη του εργατικού δυναμικού, όσο και τις ενέργειες/μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν ώστε να προστατευθεί η ίδια η περιοχή εκμετάλλευσης, αλλά και τα περιβάλλοντα ευαίσθητα οικοσυστήματα.

Οι εργαζόμενοι εξέφρασαν  στην κ. Φούντα την  αγωνία τους για το μέλλον  της  επιχείρησης, αλλά και για την διατήρηση των θέσεων εργασίας τους.  Ζήτησαν να σταματήσει κάθε προσπάθεια αποκρατικοποίησης θέτοντας ως βασικό επιχείρημα το γεγονός ότι πρόκειται για μια κερδοφόρα επιχείρηση η οποία το 2013 έκλεισε τους ισολογισμούς της με φορολογικό κέρδος 1,5 εκατ. ευρώ. Η «ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΛΥΚΕΣ Α.Ε.».  δεν έχει δανειακές υποχρεώσεις και -το κυριότερο- δεν επιχορηγείται και ούτε επιχορηγήθηκε ποτέ από τον κρατικό προϋπολογισμό.

 Όπως μάλιστα εξήγησαν, η απόκτηση του 55,19% της «ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΛΥΚΕΣ Α.Ε.» που κατέχει τώρα το Ελληνικό Δημόσιο δεν είναι καινούργια επιδίωξη, αλλά αποτελεί ευσεβή πόθο από το 1992.

Αναφορικά με τον παραγωγικό χαρακτήρα της επιχείρησης  «ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΛΥΚΕΣ Α.Ε.», ο διευθυντής κ. Κωστόπουλος επεσήμανε στην Βουλευτή, ότι η επιχείρηση που παράγει άριστης ποιότητας πρωτογενές θαλασσινό αλάτι και διαχειρίζεται τις επτά (7) αλυκές ανά την Ελλάδα,  λειτουργεί από το 1988 και ως πρωταρχικό στόχο, είχε και έχει πάντα τη διασφάλιση της αυτάρκειας της Χώρας σε πρωτογενές θαλασσινό αλάτι.
Η κερδοφορία της «ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΛΥΚΕΣ Α.Ε.», αναμφισβήτητα σε πείσμα των καιρών, βαίνει αυξανόμενη τα τελευταία χρόνια και αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη συλλογική και φιλότιμη προσπάθεια του εναπομείναντος ειδικευμένου προσωπικού της, που αυτή τη στιγμή ανέρχεται σε 34 άτομα συνολικά με το εποχιακό προσωπικό.

Μετά το πέρας της συνάντησης, η κ. Φούντα, μεταξύ άλλων, ανέφερε:
«Η πρόθεση αποκρατικοποίησης μίας κερδοφόρας εταιρείας, δημιουργεί εύλογες απορίες ως προς τα προσδοκώμενα “οφέλη” για το Ελληνικού Δημοσίου, αλλά και ενστάσεις για τον εν λόγω σχεδιασμό. Από την πλευρά μου εγκαίρως κατέδειξα τα λειτουργικά προβλήματα που θα δημιουργηθούν, αλλά και την αγωνία των εργαζομένων στην εταιρία. Σήμερα επανερχόμαστε για να επαναλάβουμε πως μέλημά μας αποτελεί και η προστασία της περιοχής εκμετάλλευσης, καθώς και τα ευαίσθητα περιβάλλοντα οικοσυστήματα. Αναμένοντας και την επίσημη θέση του Υπουργείου Οικονομικών, δηλώνουμε ότι θα παρακολουθούμε στενά την διαδικασία, παρεμβαίνοντας όταν και όπου κρίνεται σκόπιμο». 

-- 
Πολιτικό Γραφείο Νίκης Φούντα
Βουλευτής Αιτωλίας και Ακαρνανίας
Δημοκρατική Αριστερά


Μητροπόλεως 1, Αθήνα, 10557 , 210-3239440210-3709305 , fax 210-3709309
Πλατεία Δημοκρατίας 6, Αγρίνιο, 30100, 26410-24299, fax 26410-23257
Κόμητος Ρώμα 1, 30200, Μεσολόγγι, 26310-23144, fax 26310-23509
Μακαρίου Κύπρου 2, Βόνιτσα, 2643022203, fax 2643022203

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ