Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

5 φορές ισόβια σε πατέρα και γιο για το φονικό στα Καλύβια

Σε 5 φορές ισόβια καταδικάστηκαν οι δύο κατηγορούμενοι, Διονύσης και Λυσίμαχος Φούκας, για το πενταπλό φονικό στα Καλύβια που είχε συγκλονίσει το Πανελλήνιο το Νοέμβριο του 2006.
Η δίκη ξεκίνησε σήμερα με τις καταθέσεις των συγγενών των θυμάτων του.... φονικού σε βαριά ατμόσφαιρα και υπό αυστηρά αστυνομικά μέτρα στο δικαστικό μέγαρο Αγρινίου.

Από τη διαδικασία, απόν ήταν ο Λυσίμαχος Φούκας για λόγους υγείας, ενώ ο 44χρονος γιος του, Διονύσης (ο οποίος ήταν και ο φυσικός αυτουργός) άκουγε τις καταθέσεις ήρεμος και με το κεφάλι κατεβασμένο την περισσότερη ώρα.

Οι συγγενείς των θυμάτων στάθηκαν στο ρόλο του Λυσίμαχου Φούκα ως ηθικού αυτουργού του εγκλήματος αλλά και στην φρικιαστική ψυχραιμία του Διονύση Φούκα που δε δίστασε να δώσει χαριστικές βολές στα θύματά του. Στην κατάθεσή της, η μητέρα του Λάμπρου Αντρέσσα, έκανε λόγο για επτά θύματα, θυμίζοντας την αυτοκτονία της μητέρας και της αδελφής του Αλ. Νικολόπουλου που αυτοκτόνησαν λίγο αργότερα υπό το ψυχολογικό βάρος της απώλειάς τους.

Για την υπόθεση κατέθεσε και ο άνθρωπος που ειδοποίησε για την παρουσία των κυνηγών λέγοντας πως, ενώ η αντίδραση του Διονύση Φούκα ήταν ψύχραιμη, σε αντίθεση ο Λυσίμαχος Φούκας έδειξε ιδιαίτερα εξοργισμένος.

Στη συνέχεια, στην κατάθεσή του ο Δ. Φούκας δήλωσε ότι δεν ήταν ο εαυτός του αλλά έδρασε θολωμένος λέγοντας παράλληλα ότι δε συγχωρεί τον εαυτό του για την πράξη του προκαλώντας την αντίδραση του δικηγόρου των οικογενειών των θυμάτων.

Οι δύο άνδρες αναμένεται πλέον να οδηγηθούν στις φυλακές Μαλανδρίνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ