Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

Κινητοποίηση του ΠΑΜΕ στην εφορία Αγρινίου (φωτο)

Στο πλαίσιο των πανελλαδικών κινητοποιήσεων που οργανώνει το ΠΑΜΕ για την φορολογία και την Υγεία, κινητοποίηση και ενημέρωση των πολιτών έγινε το πρωί έξω από το κτίριο της ΔΟΥ Αγρινίου
Τα μέλη του ΠΑΜΕ-ΠΑΣΕΒΕ-ΠΑΣΥ-ΜΑΣ και ΟΓΕ διένειμαν φυλλάδια και εξέφρασαν την αντίθεση τους στην «επερχόμενη φοροκαταιγίδα» που όπως τόνισαν θα λυγίσει χιλιάδες ανέργους, αυτοαπασχολούμενους, εργατοϋπαλλήλους σε όλη την Ελλάδα.
Όπως τονίστηκε, ήδη έρχονται εκκαθαριστικά με ........ εξοντωτικά ποσά φόρων που καλούνται να πληρώσουν ακόμη και άνεργοι και υπερχρεωμένες οικογένειες.
«Έρχεται το χαράτσι για τα ακίνητα με τον λογαριασμό της ΔΕΗ , όσοι δεν πληρώσουν απειλούνται με κατασχέσεις, έρχεται το ΕΤΑΚ του 2009, ο ΦΑΠ του 10 και 11, πιθανώς να σταλεί ο ΦΑΠ του 2012, μέχρι το τέλος της χρονιάς. Όσοι δηλώνουν ακόμη και κάτω από 5 χιλιάδες ευρώ θα πληρώσουν φόρο, επειδή έχουν ένα σπίτι και αυτοκίνητο, ενώ τιμωρείσαι εάν έχεις παιδιά» είπαν χαρακτηριστικά οι συνδικαλιστές, συμπληρώνοντας πως την ίδια στιγμή συνεχίζουν να ισχύουν αλλά και να ενισχύονται οι φοροαπαλλαγές για τα το μεγάλο κεφάλαιο.

Τονίστηκε ακόμη πως χρειάζεται οργανωμένος αγώνας σε όλους τους χώρους δουλειάς, μαζικοποίηση των αντιδράσεων στις γειτονιές, άρνηση των πληρωμών, δυνάμωμα της αλληλεγγύης, «διαφορετικά όλο και περισσότεροι θα φτάνουμε στην εξαθλίωση»
Μερικές από τις προτάσεις που κατέθεσαν οι συγκεντρωμένοι:
- Κατάργηση των φόρων και τελών για δήμο και ΕΡΤ
- Αύξηση του αφορολογήτου ορίου για το ζευγάρι στις 40 χιλιάδες ευρώ και πέντε χιλιάδες για κάθε παιδί, για όλους τους αυτοαπασχολούμενους, μισθωτούς και αγρότες
- Αναδρομική κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης και τους τέλους επιτηδεύματος στα εισοδήματα αυτά,
- Κατάργηση του ειδικού τέλους ακινήτων για την κύρια και την πρώτη εξοχική κατοικία
- Αναγνώριση των λογιστικών βιβλίων ως μοναδική πηγή προσδιορισμού εισοδήματος για επαγγελματοβιοτέχνες
- Κατάργηση των έμμεσων φόρων, ΦΠΑ και ΕΦΚ σε πετρέλαιο θέρμανσης, κίνησης, αγροτικά εφόδια και είδη διατροφής, εκπαίδευσης, υγείας κλπ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ