Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

ΣΥΡΙΖΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ - ΜΥΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ


Ι.Π. Μεσολογγίου 16-11-2015
       «Σαράντα δύο χρόνια μετά το Νοέμβρη του 1973, η μεγάλη εξέγερση της νεολαίας ενάντια στην Αμερικανοκίνητη στρατιωτική δικτατορία παραμένει το πιο φωτεινό παράδειγμα για κάθε δημοκρατικό αγώνα».
Το ανεξίτηλο στίγμα που άφησε η εξέγερση του Πολυτεχνείου παραμένει...
και σήμερα ζωντανό και αρνείται πεισματικά να γίνει μια απλή ανάμνηση.
Το Νοέμβρη του ’73 η νεολαία και ο Ελληνικός λαός πάλεψαν με αυταπάρνηση απέναντι στην τυραννία της Χούντας, βροντοφωνάζοντας Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία, και απέδειξαν πως χαμένοι υπήρξαν είναι μόνο οι αγώνες που δεν δόθηκαν ποτέ.
Η Ελλάδα έχει βρεθεί εδώ και μήνες στο επίκεντρο των πολιτικών εξελίξεων, ακριβώς επειδή αρνήθηκε να ακολουθήσει το δρόμο της απόλυτης υποταγής.
Σε έναν κόσμο που βράζει από την Ανατολή μέχρι τη Δύση, όπου οι νεοφιλελεύθερες δυνάμεις επενδύουν στην καταστολή και τον αυταρχισμό, όπου το τέρας του ισλαμικού φασισμού γιγαντώνεται, την στιγμή που μικρά παιδιά πνίγονται στο Αιγαίο, εμείς ενωμένοι οφείλουμε να συνεχίσουμε τον αγώνα μας, ανοίγοντας νέους δρόμους αξιοπρέπειας, δημοκρατίας και αλληλεγγύης.
Η κοινωνία που οραματιζόμαστε δεν χωράει σε μία Ευρώπη φρούριο με πνιγμούς αθώων παιδιών, δεν χωράει φασίστες, αυταρχισμό, ανεργία και φτώχεια, δεν χωράει μνημόνια και ανασφάλεια. Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε απέναντι σε αυτούς που θέλουν να δημιουργήσουν μία Ευρώπη όπου τα δικαιώματα και οι ανάγκες των πολλών, θα λεηλατούνται, στο όνομα των αγορών και της λιτότητας. Ενάντια στους εκφραστές των πολιτικών που επιδιώκουν να γονατίσουν τον κόσμο της εργασίας και της νεολαίας μέσα από οικονομικά πραξικοπήματα
Σήμερα, όπου μέσα από την πολύπλευρη οικονομική και αξιακή κρίση, νοσταλγοί αυταρχικών καθεστώτων, κήρυκες του αυταρχισμού, αλλά και της ιστορικής λήθης, και της αναθεώρησης του παρελθόντος, κάνουν δυναμικά και πάλι, την εμφάνισή τους, είναι πιο αναγκαίο από ποτέ να θυμόμαστε τον αντιδικτατορικό αγώνα, με προεξάρχουσα την εξέγερση του Πολυτεχνείου και, ταυτόχρονα, να συνεχίσουμε τον αγώνα στο δρόμο που χαράχθηκε ανεξίτηλα τον Νοέμβρη».
Το Γραφείο Τύπου

Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ