Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Καταρρέει το νοσοκομείο Αγρινίου! Άδειες οι κλινικές από…γιατρούς και εργαζόμενους

Γράφει: Η Δωροθέα Γαληνού 
Ένα βήμα πριν το λουκέτο φαίνεται ότι είναι το Νοσοκομείο Αγρινίου, καθώς αδειάζει καθημερινά από γιατρούς και εργαζόμενους.
Η κατάσταση αναμένεται να επιδεινωθεί με το νέο έτος, αφού με βάση τους υπολογισμούς θα αποχωρήσουν κι άλλοι εργαζόμενοι.
Τα αμέτρητα αγκάθια της... λειτουργίας του νοσοκομείου Αγρινίου ανέδειξαν γιατροί και εργαζόμενοι κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο παρουσία τοπικών φορέων.
Σύμφωνα με το Σωματείο των Εργαζομένων οι μέρες που ακολουθούν θα είναι ακόμη πιο δύσκολες για το νοσηλευτικό ίδρυμα καθώς στις αρχές του 2016, σαράντα νοσηλευτές, που ήρθαν από τα Κέντρα Υγείας της περιοχής στο Νοσοκομείο Αγρινίου, θα πρέπει να επιστρέψουν στις θέσεις τους.
Ήδη πάντως οι δυσλειτουργίες είναι το κύριο χαρακτηριστικό του νοσοκομείουαφού σύμφωνα με τους γιατρούς και τους εργαζόμενους, λόγω έλλειψης προσωπικού η καρδιολογική κλινική τη μία μέρα λειτουργεί, την άλλη δεν λειτουργεί, η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού βρίσκεται υπό κατάρρευση αφού το νοσηλευτικό προσωπικό συνεχώς μειώνεται και οι βάρδιες δεν καλύπτονται.
Το Σωματείο των Εργαζομένων επισημαίνει ότι έλαβε δεσμεύσεις από την προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Υγείας, ότι μετά τις εκλογές θα έρχονταν στονοσοκομείο δέκα ιατροί, κάτι βέβαια που δεν υλοποιήθηκε ποτέ.
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ο Κώστας Μπακόπουλος (νευροχειρουργός), υπογράμμισε μεταξύ άλλων, ότι αρκετές φορές δεν μπορούν να τηρηθούν ούτε καν οι ελάχιστες προϋποθέσεις για την αξιόπιστη λειτουργία των κλινικών, με ταπροβλήματα να συσσωρεύονται συνεχώς.(Πηγή: http://redlineagrinio.gr/agrinio/7075-foreis-nosokomeio-ygeia)
Ο κ.Μπακόπουλος συμπλήρωσε ότι το νοσοκομείο λειτουργεί αποκλειστικά και μόνο από την προσπάθεια των γιατρών και των νοσηλευτών που εργάζονται σ’ αυτό.
Και οι ελλείψεις στο Νοσοκομείο Αγρινίου είναι τραγικές αν αναλογιστεί κανείς ότι 24 θέσεις ειδικευμένων γιατρών είναι κενές από τις 86 που προβλέπει ο οργανισμός και 24 θέσεις ειδικευόμενων γιατρών επίσης κενές από τις 50 θέσεις του οργανογράμματος.

1 σχόλιο :

  1. Πείτε της Δωροθέας , κανένα πρόβλημα ... Θα πηγαίνουμε για νοσηλεία όλοι στο γειτονικό Νοσοκομείο της Ιεράς Πόλεως που έχει και εξαίρετη Κλινική Ψυχικών Παθήσεων

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ