Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015

ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΠΑΤΡΩΝ: ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 2015

Πάτρα 14 Νοέμβρη 2015
 ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ
Η Ανυπότακτη Πολιτεία, καλεί την μαθητική και φοιτητική νεολαία, καλεί ολόκληρη την νεολαία και τον λαό, να πάρει μαζικά μέρος και στον φετινό γιορτασμό της 17ης Νοέμβρη.
Συμπληρώνονται φέτος 42 χρόνια από την εξέγερση της νεολαίας και του λαού τον Νοέμβρη του 1973. Η εξέγερση εκείνη, αποκορύφωμα μιας σειράς αντιδικτατορικών κινητοποιήσεων το προηγούμενο διάστημα, τραυμάτισε θανάσιμα την χούντα, η οποία λίγους μήνες μετά, μετά το κυπριακό πραξικόπημα, κατέρρευσε, ολοκληρώνοντας την...
καταστροφή που είχε επιφέρει στην Χώρα, στην Εθνική της Ανεξαρτησία, στην Δημοκρατία και στο μέλλον της.
Οι συνταγματάρχες της χούντας, εμπνεόμενοι από το φασισμό και τον ναζισμό, ολοκληρωτικά υποταγμένοι στην ιδεολογία της ξένης επικυριαρχίας, άφησαν πίσω τους τα φασιστικά σταγονίδια, που αφού λούφαξαν για αρκετά χρόνια, εμφανίζονται σήμερα με το ναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής. Αξιοποιώντας, την πολιτική συγκυρία, της υποταγής και της χρεοκοπίας του πολιτικού συστήματος και των βασικών εκπροσώπων του, προσπαθούν να ποδηγετήσουν τον λαό μας, οδηγώντας τον στον απόλυτο σκοταδισμό και την φασιστική βία.
Το Πολυτεχνείο του 73, αποτελεί το απόλυτο παράδειγμα, εξέγερσης, αυτοοργάνωσης και ενωτικών συνθημάτων, που προήλθαν μέσα από εκτεταμένο διάλογο, γενικές συνελεύσεις και ζυμώσεις την πρώτη μέρα της κατάληψης.
Με τα συνθήματα του, με την πολιτική του, το Πολυτεχνείο, συγκρούστηκε μετωπικά, συγκρούστηκε εφ όλης της ύλης με την Χούντα και την νίκησε.  Έβαλε στο τραπέζι όλα τα ζητήματα που απασχολούσαν την κοινωνία και την χώρα. Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία, έξω οι ΗΠΑ, έξω το ΝΑΤΟ, κάτω η Χούντα. Διέλυσε επίσης, μικροαστικές αυταπάτες, υποστηριζόμενες από τα αστικά κόμματα και από μερίδα της  αριστεράς, για έναν «φιλικό» διακανονισμό μέσω του Μαρκεζίνη.
Αυτό είναι, μαζί με την αυταπάρνηση και τον μαζικό ηρωισμό, το δίδαγμα και το πολιτικό μήνυμα του Πολυτεχνείου.

Αγαπητοί συνδημότες,
Η Χώρα μας, βρίσκεται σήμερα στην δίνη μιας προσχεδιασμένης κρίσης, που μόνο με τις συνθήκες της γερμανικής κατοχής μπορεί να συγκριθεί. Ανεργία πρωτοφανής, κλοπή των πενιχρών εισοδημάτων, καταπάτηση όλων των εργασιακών, ασφαλιστικών, κοινωνικών δικαιωμάτων. Από τη μια μεριά οι εργαζόμενοι και η νεολαία και από την άλλη μεριά η συμμαχία της εσωτερικής και διεθνούς ολιγαρχίας με τους δανειστές και το κυρίαρχο πολιτικό σύστημα.
Για να μας αποδεκατίσουν, να μας συντρίψουν, να στερήσουν κάθε μέλλον από τα παιδιά μας, να εξουθενώσουν τους συνταξιούχους, να διαλύσουν την οικογένεια και τους δεσμούς της, να την βγάλουν από το σπίτι της, να ξεπουλήσουν τον εθνικό πλούτο, να υποτάξουν για δεκαετίες την χώρα.
Ο λαός της χώρας μας, είδε να διαψεύδονται οι ελπίδες του και από τις τελευταίες επιλογές του. Τον οδήγησαν εκεί, η απογοήτευση, η έλλειψη εμπιστοσύνης στις δικές του δυνάμεις, έγινε θύμα «αριστερών τσαρλατάνων».
Καλούμε την σημερινή νέα γενιά, καλούμε όλους τους συναγωνιστές και συντρόφους μας, σε μια νέα πορεία αγώνων, σε μια πορεία αναγέννησης των ελπίδων μας. Πριν όλα να γίνουν στάχτη. Αυτή είναι η επιδίωξη τους. Θα τους αφήσουμε να αλωνίζουν, θα τους αφήσουμε να μας ποδοπατούν;

Το Συντονιστικό γραφείο της Ανυπότακτης Πολιτείας Πατρών

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ