Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Μοσχολιός: «Σας παραδώσαμε έναν εύρωστο οικονομικά Δήμο με σημαντικό έργο»

Απαντήσεις έδωσε ο πρώην Δήμαρχος Αγρινίου και επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης κ. Παύλος Μοσχολιός σε όσα διαρρέει η Δημοτική Αρχή για την δήθεν κακή οικονομική κατάσταση, στην όποια παρέλαβε τον Δήμο Αγρινίου.
«Σας παραδώσαμε έναν Δήμο από τους πλέον εύρωστους οικονομικά στη χώρα, που κατάφερε όχι μόνο να επιβιώσει στις δύσκολες στιγμές, αλλά να παράξει και σημαντικό...
έργο, τόσο στον τομέα των δράσεων (κοινωνικές, πολιτιστικές, αθλητικές δράσεις κ.α.) όσο και στον τομέα της καθημερινότητας και των μεγάλων έργων (162,5 εκατομμύρια ευρώ δημοπρατημένων έργων). Παράλληλα, παραδώσαμε πάνω από 10.000.000 ευρώ στα Ταμεία του Δήμου, των Δημοτικών Επιχειρήσεων και των Νομικών Προσώπων. Αυτά είναι στοιχεία που κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει», τόνισε ο κ. Μοσχολιός.
Κατέθεσε μάλιστα τα οικονομικά στοιχεία των Ταμείων, όπως ήταν στα τέλη Αυγούστου 2014, όταν παρέδωσε τον Δήμο στη νυν Δημοτική Αρχή:
Ταμείο Δήμου (28-8-2014): 4.500.187,72 ευρώ
Ταμείο ΔΕΥΑΑ: 3.500.000 ευρώ
Ταμείο ΚΟΙΠΑ: 1.636.933 ευρώ
Ταμείο Εταιρείας Στάθμευσης: 524.458 ευρώ
Ταμείο ΔΗΠΕΘΕ: 33.468,83 ευρώ
«Το γεγονός ότι σήμερα σε αυτή την κακή οικονομική κατάσταση της Αυτοδιοίκησης συζητούμε έναν ισοσκελισμένο και όχι ελλειμματικό προϋπολογισμό, οφείλεται στο ότι παραδώσαμε έναν οικονομικά εύρωστο Δήμο, με θετικά όλα τα οικονομικά του στοιχεία (Ταμείο, Ισολογισμοί, Απολογισμοί) και ευχόμαστε αυτά να διατηρηθούν με θετικό πρόσημο και στα επόμενα χρόνια», υποστήριξε ο επικεφαλής της παράταξης «Σύγχρονο Αγρίνιο-Κοινωνική Συμμαχία».
Κατηγόρησε μάλιστα τον κ. Παπαναστασίου για «διάσταση λόγων και πράξεων», «διότι ενώ στο Δημοτικό Συμβούλιο είναι λαλίστατος για την κακή οικονομική κατάσταση των εσόδων του Δήμου από την Κεντρική Εξουσία, δεν έχει ακουστεί καμία διαμαρτυρία του ούτε ως Προέδρου της ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας, ούτε στην ΚΕΔΕ όπου συμμετέχει».
«Την σημερινή ζοφερή οικονομική κατάσταση της Αυτοδιοίκησης η Δημοτική Αρχή δείχνει να μην την καταλαβαίνει, ζώντας μία κατάσταση εικονικής ευδαιμονίας, έπαρσης και αλαζονείας», δήλωσε ο κ. Μοσχολιός και κατηγόρησε τον Δήμαρχο για πρόσληψη πολλών συμβούλων αμφίβολης χρησιμότητας, αλλά σημαντικού κόστους για τον Δήμο.
«Στα 8 χρόνια που ήμουν Δήμαρχος παρά την καλύτερη οικονομική κατάσταση της Αυτοδιοίκησης και παρά το γεγονός ότι δικαιούμουν περισσότερους συμβούλους απ’ ότι ισχύει σήμερα, είχα για όλη την θητεία μου μόνο έναν σύμβουλο για θέματα Τύπου και Ενημέρωσης, ενώ ο κ. Παπαναστασίου έχει ήδη προσλάβει 5 συμβούλους μέχρι τώρα! Η πολιτική μου αυτή είχε ως αποτέλεσμα οικονομικό όφελος για τον Δήμο περίπου 1.000.000 ευρώ στην οκταετία, σύμφωνα με υπολογισμό της Οικονομικής Υπηρεσίας», επισήμανε ο πρώην δήμαρχος Αγρινίου και συμπλήρωσε, λέγοντας πως «πρέπει πρώτα ο Δήμαρχος να δίνει το παράδειγμα της συνετής διαχείρισης των οικονομικών του προσωπικού του γραφείου, για να παραδειγματιστούν και οι υπάλληλοι του Δήμου, αλλά και οι πολίτες».
Τέλος, κλείνοντας ο κ. Μοσχολιός κατηγόρησε την Δημοτική Αρχή ότι «δεν παρουσίασε μέχρι τώρα καμία καινούργια δομή στους τομείς των αρμοδιοτήτων του Δήμου και κυρίως δεν έχει πει τι σκέφτεται να παρουσιάσει στο μέλλον».


ΔΕΛΤΙΟ ΥΠΟΥ Αγρίνιο, 30 Νοεμβρίου 2015

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ