Παρασκευή, 28 Νοεμβρίου 2014

ΝΕΕΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΤ΄ ΕΝΤΟΛΗΝ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ

Για νέες μειώσεις στους μισθούς του Δημοσίου φαίνεται πως θα προχωρήσει άμεσα η κυβέρνηση, προκειμένου να λυθεί ο «γόρδιος δεσμός» των διαπραγματεύσεων με την τρόικα.

Πληροφορίες θέλουν να έχει ήδη συμφωνηθεί η μείωση του μισθού των νεοπροσλαμβανόμενων κατά 96 ως 148 ευρώ και η κατάργηση της....
μονιμότητας για τους νέους εργαζόμενους, καθώς επί δύο χρόνια θα βρίσκονται υπό δοκιμή και μετά την παρέλευση του χρόνου αυτού θα κρίνεται η μονιμοποίησή τους.
Σύμφωνα με το σχεδιασμό του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρρύθμισης για το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο, ο εργαζόμενος βασικής εκπαίδευσης θα έχει μισθό 684 από 780 ευρώ που είναι σήμερα, για έναν δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ο μισθός θα διαμορφωθεί στα 752 από τα 858 ευρώ, για τους νεοπροσλαμβανόμενους τεχνoλογικής εκπαίδευσης ο μισθός θα πέσει από τα 1037 στα 889 ευρώ και για τους πανεπιστημιακής εκπαίδευσης από τα 1.092 στα 957 ευρώ.
Ταυτόχρονα όμως η κυβέρνηση φαίνεται να υποχωρεί και ως προς την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου νωρίτερα από το 2016, καθώς πιθανότατα οδηγούμαστε σε πιλοτική εφαρμογή στους υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών, εφοριακούς, τελωνειακούς κλπ, από τον ερχόμενο Ιούλιο και όχι από 1/1/2016.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ