Κυριακή, 30 Νοεμβρίου 2014

Στα χέρια μας το μέλλον και η λύτρωση του ΠΑΣΟΚ. Του Αλέκου Φαφούτη

Hδη χάσαμε μέχρι τώρα πολλά στο συντηρητισμό-κρατισμό που μας περιβάλλει και μας πνίγει με το μαρτύριο της σταγόνας του προοδευτικού μας προσανατολισμού.
Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σήμερα στην ποιο δύσκολη καμπή της πολιτικής του ιστορίας.
Η κοινωνία σήμερα στενάζει, στην ανέχεια και στην φτώχεια με τις ακολουθούμενες πολιτικές τής λιτότητας και των μνημονίων που ενδεχομένως να λαμβάνουν τέλος.
Χρειαζόμαστε λοιπόν πολιτική πρόταση ανασυγκρότησης και αναγέννησης στόχων και πολιτικών για την Ελλάδα του αύριο, που θα μας οδηγήσει σε...κοινωνικές συναινέσεις για τα μεγάλα Εθνικά μας θέματα και τις κοινωνικές μεταρρυθμίσεις.
Η χώρα πρέπει άμεσα, να μπει στο δρόμο της βιώσιμης ανάπτυξης εφόσον απαλλαγεί:
1. από τις πελατειακές αντιλήψεις, νοοτροπίες και συμπεριφορές του παρελθόντος, που κρατούν σε ομηρία τις δημιουργικές δυνάμεις της χώρας.
2. αλλάζοντας ουσιαστικά το μοντέλο ανάπτυξης και
3. αντιμετωπίζοντας ουσιαστικά τη φοροδιαφυγή, το λαθρεμπόριο και την αδιαφάνεια
Είναι υπόθεση όλων μας να σταθούμε στο ύψος των πολιτικών περιστάσεων, βάζοντας ένα τέλος στο αδιέξοδο που διαμορφώνεται από επιλογές που απαξιώνουν πολιτικά τη διαχρονική προσφορά του Κινήματος μας στο τόπο.
Να πάρουν θέση όλοι για τη δημιουργία ενός ανοικτού έκτακτου συνεδρίου που θα απαντά με πολιτικές και όχι με λαϊκισμούς στην αγωνία των κοινωνικών προτεραιοτήτων, των μοντέλων λιτότητας που μας επιβάλουν και τον τρόπο ζωής που αποφασίζουν οι τεχνοκράτες, οι τραπεζίτες και οι επιχειρηματίες.

Να ανοίξουμε ένα νέο ιστορικο κύκλο που θα αποσαφηνίζει την φυσιογνωμία μας μέσα απο διαχρονική συνέχεια, συνέπεια και προοπτική για το ποιοι είμαστε, ποιους εκπροσωπούμε, ποιους εκφράζουμε, πως πορευόμαστε και με ποιους συμπορευόμαστε πολιτικά, κοινωνικά, ιδεολογικά και προγραμματικά.
Να βγούμε μπροστά με τόλμη, να μιλήσουμε με γενναιότητα και να προτείνουμε λύσεις διαφυγής από την κρίση.
Να φύγουμε από την γωνία και από τη θέση του μόνιμου απολογητή των πάντων.
Θέλουμε ένα ΠΑΣΟΚ που θα κάνει απόλυτα διακριτό το πολιτικό και ιδεολογικό του στίγμα, χωρίς επιστροφές σε εμμονές και παθογένειες του παρελθόντος.
Να τελειώνουμε σήμερα με τους τακτικισμούς πάνω στους οποίους χτίστηκαν πολιτικές καριέρες «φούσκες» για δεκαετίες.
Να τελειώνουμε με τις πολιτικές και πρακτικές στελεχών που απαξίωσαν το κόμμα στην κοινωνία.
Να τελειώνουμε με αυτούς που χρησιμοποίησαν το κόμμα για δικό τους όφελος.
Να τελειώνουμε με τις λογικές αυλών, κολλητών και φίλων.
Τους λέμε λοιπόν ότι το ΠΑΣΟΚ «σούπερ – μάρκετ» μας τελείωσε, το μαγαζί του οποίου όποιος μπει κάτι θα βρει να πάρει, τέλος.
Ενδιάμεσους δεν χρειαζόμαστε.
Χρειαζόμαστε στελέχη πολιτικοποιημένα, άφθαρτα και όχι «κολαούζους» που φορούν τον «μανδύα προστασίας» πολιτικών φίλων τους.
Δεν πρέπει να αφήσουμε να δημιουργηθούν Μικρά ΠΑΣΟΚ για άγονες αντιπαραθέσεις.
Σίγουρα πρέπει να πάμε όλοι μαζί, αλλά δεν είμαστε ίδιοι.
Δεν πρέπει να ακυρώσουμε την φυσιογνωμία μας, την ταυτότητά μας, τις αξίες μας και τις αρχές μας.

ΌΧΙ λοιπόν στο ψευτοδίλημμα ΠΑΣΟΚ-ΔΗΠΑΡ.

Άμεση σύγκληση της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ για να απαντήσει στις εξελίξεις πολιτικά, δημοκρατικά, συμμετοχικά, κινηματικά ,διασφαλίζοντας την αξιοπρέπεια και τον ιστορικό ρόλο που έχει το ΠΑΣΟΚ απέναντι στη κοινωνία.

Προχωράμε με αυτούς που θέλουν και μπορούν…...χωρίς καλέσματα. Οι πλειοψηφίες διαμορφώνονται στη κοινωνία.

ΦΑΦΟΥΤΗΣ ΑΛΕΚΟΣ
ΓΕΩΠΟΝΟΣ MSc
Μέλος της Ν.Ε ΠΑΣΟΚ Αιτωλοακαρνανία Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ