Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

Ο Γιώργος γκρεμίζει τον Βενιζέλο και… την κυβέρνηση

Η κίνηση πολιτικής ανατροπής του Ευάγγελου Βενιζέλου από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, που ξεκίνησε χθες… δια χειρός Γιώργου Παπανδρέου, δεν ήταν ούτε αιφνιδιαστική, ούτε αναπάντεχη, δεδομένων των συνθηκών που επικρατούν στην Κεντροαριστερά.
Ο γιος του Ανδρέα Παπανδρέου, πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για 7 χρόνια και....πρωθυπουργός που ανατράπησε από την ίδια την Κοινοβουλευτική Ομάδα του, πρωτοσταντούτος του Ευάγγελου Βενιζέλου, επιχειρεί την προσωπική ολική επαναφορά του, και την ίδια στιγμή βγάζει στη σέντρα τον διάδοχό του.
Η απάντηση του ΠΑΣΟΚ ήταν αμήχανη και άσφαιρη. Για τον εξαιρετικά απλό λόγο ότι ο Γιώργος Παπανδρέου εστιάζει την κριτική του στη στρατηγική… εξοβελισμού του Ευάγγελου Βενιζέλου από το ΠΑΣΟΚ. Ενώ την ίδια στιγμή διεκδικεί να εκφράσει ο ίδιος τις κοινωνικές αρχές και παρακαταθήκες του Κινήματος που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου.
Σε κάθε περίπτωση, οι εξελίξεις φαντάζουν πλέον ραγδαίες, και το κυριότερο μη αναστρέψιμες για τον Ευάγγελο Βενιζέλο, το ΠΑΣΟΚ και… την κυβέρνηση, καθώς είναι προφανές ότι το Κίνημα δεν πρόκειται να οδηγηθεί συντεταγμένα στις εκλογές.

Ούτε φυσικά στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ