Τρίτη, 26 Ιουνίου 2018

Συλλαλητήριο κτηνοτρόφων στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας (φωτο)

Μετά από το κάλεσμα της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας πραγματοποιήσαμε το πρωί της Δευτέρας συλλαλητήριο μπροστά από το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας στο Μεσολόγγι προβάλλοντας ως ζητήματα αιχμής τις πολύ χαμηλές τιμές παραγωγού για το.... σύνολο των αγροτοκτηνοτροφικών προϊόντων και ιδιαίτερα στην παρούσα συγκυρία τη μεγάλη μείωση της τιμής στο γάλα και το κρέας. 
Σημειώνεται ότι σε όλη αυτή την άσχημη κατάσταση που αντιμετωπίζουμε οι κτηνοτρόφοι της περιοχής ήρθε να προστεθεί και η απένταξη περίπου 300 κτηνοτρόφων από τα προγράμματα βιολογικής κτηνοτροφίας, αλλά και η καθυστέρηση στην καταβολή οφειλών βιολογικής κτηνοτροφίας που ξεπερνούν την πενταετία. 
Την ίδια στιγμή η υποστελέχωση με επιστημονικό προσωπικό της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας σε ένα καθεστώς αθρόων εισαγωγών αγροτοκτηνοτροφικών προϊόντων επιδεινώνει την κατάσταση για τους μικρομεσαίους παραγωγούς, εξαιτίας της απουσίας ουσιαστικών ελέγχων της προέλευσης προϊόντων σε τυροκομεία, βιομηχανίες τροφίμων κ.ά. 
Η κινητοποίηση εντάσσονταν στα πλαίσια του Πανελλαδικού Δεκαημέρου Δράσης που έχει αποφασίσει η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων το Επόμενο Αγωνιστικό μας ραντεβού είναι η παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΕΛΓΑ στο Αγρίνιο την Παρασκευή 29 Ιούνη στις 10 π.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ