Κυριακή 3 Ιουνίου 2018

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΚΑΙ ΠΩΣ ΜΑΣ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ - Του Βασίλη Βάσση*


Τελικά ναι μεν έγινε το πραξικόπημα στην Ιταλία αλλά κατά το ήμισυ. Δηλαδή δεν προχώρησε ο Ιταλός Πρόεδρος στον διορισμό των Τεχνοκρατών, μιας και αυτό θα ήταν ΧΟΥΝΤΑ, ούτε όμως θα προχωρήσει και η δίωξη για Εσχάτη Προδοσία εναντίον του και αυτό γιατί οι ηγέτες των δύο κομμάτων που συνεργάστηκαν για...
να δημιουργηθεί η Κυβέρνηση σταμάτησαν να έχουν ως πρώτο μέλημα αυτό το ατόπημα του Προέδρου. Έβαλαν στην άκρη δηλαδή το ότι ο Πρόεδρος έδωσε στον εαυτό του εξουσία που είχε ο Βασιλιάς στην Ιταλία προπολεμικά.
             Εδώ όμως γεννιούνται μερικά ερωτήματα. Α) Γιατί ο πρόεδρος έκανε πίσω; Β) Γιατί τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης δέχτηκαν να κάνουν και αυτοί πίσω; Η απάντηση και στα δύο αυτά ερωτήματα είναι μία. Ο ΛΑΟΣ της Ιταλίας. Ο Λαός ήταν αυτός που τους Θορύβησε και τους δύο. Τον μεν Πρόεδρο γιατί κατάλαβε ότι αν το τράβαγε το πιο πιθανόν ήταν να πάει κατηγορούμενος για Εσχάτη Προδοσία οι δε δύο Ηγέτες των κομμάτων γιατί το πιο πιθανό είναι να τα βρήκαν στο παρασκήνιο με το Ευρωιερατείο. Γιατί δεν υπάρχει άλλη εξήγηση. Αλλωστε το Σάββατο 2 Ιουνίου είχε κανονιστεί μεγάλο συλλαλητήριο στα πλαίσια του εορτασμού της επετείου της Αβασίλευτης Δημοκρατίας της Ιταλίας, το οποίο υποστηριζόταν από το 70% και πλέον των Δήμων και Κοινοτήτων της Ιταλίας. Οπότε το πιο πιθανό ήταν να έκανε πίσω ο Πρόεδρος και να πέρναγε η άποψη τους για το Κυβερνητικό Σχήμα. Το μόνο που μπορούσε να κάνει ο Πρόεδρος ήταν να στείλει τους Καραμπινιέρους και το Στρατό εναντίον του λαού. Αλλά το πιο πιθανό ήταν να πάρει μια μεγάλη άρνηση, γιατί σίγουρα είχε κάνει αυτές τις συνομιλίες τις προηγούμενες μέρες με τους αρχηγούς αυτών των σωμάτων  και είδε ότι δεν τον παίρνει.
            Μετά από όλα αυτά γεννάται ένα βασικό ερώτημα. Για ποιο λόγο έγινε τελικά το Πραξικόπημα; Η απάντηση είναι πολύ απλή. Το Ευρωιερατείο δεν ήθελε επ’ ουδενί να γίνει Υπουργός Οικονομικών Ο κ. Paolo Savona. Δηλαδή αυτό ήταν μόνο; Για ένα άτομο; Όχι για οποιοδήποτε άτομο. Ο Συγκεκριμένος Οικονομολόγος ήταν πολέμιος του Ευρώ που το θεωρούσε «Θανάσιμη παγίδα της Γερμανίας για την Οικονομία της Ιταλίας» και ήταν από αυτούς που ήξερε ακριβώς το μυστικό για το τι έπρεπε να γίνει για να ξεφύγει η Ιταλία από αυτό το αδιέξοδο που είχε περιέλθει. Αλλά το πιο σημαντικό ήταν ότι δεν έπρεπε επ’ ουδενί να το μάθουν και οι λαοί. Ποιο ήταν αυτό το μυστικό που ήξερε και δεν έπρεπε με τίποτα να μάθουν οι λαοί; Η Απάντηση είναι πολύ απλή. Το μυστικό που ήξερε είναι ότι από το πρώτο 24ωρο μπορούσε να δώσει εντολή στην Κεντρική του Τράπεζα να δημιουργήσει όλες τις απαραίτητες πιστώσεις που χρειάζεται η Κυβέρνηση για να μπορέσει να υλοποιήσει όλες τις εξαγγελίες της. Δηλαδή αύξηση μισθών, αύξηση συντάξεων, θέσπιση του εγγυημένου εισοδήματος των 780  Ευρώ και δημιουργία ικανού αποθεματικού για μεγάλες Δημόσιες Επενδύσεις έτσι ώστε να αρχίσει να παράγει η Οικονομία της Ιταλίας ξανά. Όλα αυτά θα γίνονταν ενάντια στις Συνθήκες του Μάαστριχτ και της Λισαβώνας. Θα δημιουργούσε δηλαδή χρήμα από τον αέρα. Όπως ακριβώς το δημιουργεί και ο Ντράγκι. Με τη διαφορά ότι ο Ντράγκι το δημιουργεί και το πουλάει στις Εμπορικές Τράπεζες για να κερδοσκοπούν οι Τράπεζες εναντίον Κρατών, Επιχειρήσεων και Νοικοκυριών, ενώ ο Savona θα δημιουργούσε το χρήμα υπέρ του Κράτους, των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών. Δηλαδή πέταγαν έξω τις Τράπεζες από όλο αυτό το πανηγύρι κερδοσκοπίας. Αυτό ήταν Casus Belli για το Ευρωιερατείο γιατί τότε όλοι οι λαοί θα έκαναν το ίδιο και θα κατέρρεε όλο αυτό το συνονθύλευμα του Ευρώ που έχει κολλήσει πάνω μας σαν βδέλλα και ζει από το αίμα μας.
            Γι’ αυτό το λόγο δεν έδωσαν ούτε ένα 24ωρο σε αυτή τη κυβέρνηση. Όλα τα άλλα που ακούγονται είναι βλακείες. Όμως τώρα τι γίνεται; Φοβάμαι ότι τα έχουν βρει με το ευρωιερατείο οι δύο συγκυβερνώντες. Γι’ αυτό και έκαναν κυβέρνηση πριν το Συλλαλητήριο του Σαββάτου. Έβαλαν υπουργό Οικονομικών έναν Οικονομολόγο σαν τον Βαρουφάκη ο οποίος είναι υπέρ του Ευρώ. Έτσι το πιο πιθανό είναι οι Ιταλοί να δούνε τα ραπανάκια ανάποδα και αυτοί, μιας και μάλλον πάνε για εισαγωγή διπλού νομίσματος στην Ιταλία. Αλλωστε το κόμμα του Bepe Grillo, είχε φέρει για ενημέρωση προς τους Ιταλούς Πολίτες και τα μέλη του κινήματος 5 Αστέρων, έναν Ασιάτη Οικονομολόγο ο οποίος διετέλεσε Σύμβουλος του Βαρουφάκη και είναι υπέρ του Διπλού Νομίσματος. Ο καιρός θα δείξει πλέον το τι θα κάνει ο Ιταλός Πολίτης.         
            Ας πάμε να δούμε τώρα σε τι επηρεάζει τη χώρα μας αυτή η εξέλιξη στην Ιταλία. Όλα αυτά που γίνονται στην Ιταλία τον πρώτο που θα χτυπήσουν είναι η Ελλάδα. Αυτή τη στιγμή τα επιτόκια στις Αγορές έχουν εκτοξευτεί για την Ελλάδα. Έτσι με δεδομένο αυτό που λέει η Κυβέρνηση ότι βγαίνουμε από το μνημόνιο, δηλαδή θα βγούμε να δανειστούμε από τις αγορές, τότε πολύ γρήγορα θα πάμε σε ένα νέο πολύ πιο σκληρό μνημόνιο μιας και το χρέος θα εκτοξευτεί σε αστρονομικά επίπεδα  και δεν θα μπορούμε να βρούμε επιτόκιο κάτω από 5-6% ονομαστικό επιτόκιο (πραγματικό θα είναι πάνω από 8%). Αυτή τη στιγμή οι αγορές είναι σε αναταραχή γιατί ακριβώς όλοι ξέρουν ότι μετά την Ιταλία έρχεται η Ισπανία και στο βάθος φαίνεται η Πυρηνική βόμβα που λέγεται Γαλλία. Αυτή η στιγμή είναι βούτυρο στο ψωμί των αγορών. Σήμερα μπορούν να εκβιάσουν ακόμα και τη Γερμανία. Πού θα ρίξουν οι Γερμανοί αυτές τις ζημιές; Μα στον καλύτερο μαθητή που έχουν. Στους Έλληνες. Ακόμα και η Ελληνική Κεντρική Τράπεζα έχει επωμιστεί Ιταλικά Ομόλογα λόγω της Ποσοτικής Χαλάρωσης που την υποχρέωσε ο Ντράγκι να τα αγοράσει. Αυτά θα εγγραφούν ως ζημίες στον Ισολογισμό της. Και ποιος θα τα πληρώσει; Μα φυσικά εμείς. 
            Μια δεύτερη επίπτωση είναι ότι εάν η Ιταλική Κυβέρνηση επιμείνει στη μονομερή διαγραφή των 250 δις που έχει στα χέρια της η ΕΚΤ, από την Ποσοτική Χαλάρωση τότε ετοιμαστείτε γιατί θα κληθούμε να τα πληρώσουμε εμείς. Ακόμα η Ιταλία έχει ένα χρέος στην Bundesbank πάνω από 350 δις λόγω του Target2. Ποιος θα τα πληρώσει αυτά; Μα φυσικά ο καλύτερος μαθητής των Γερμανών. Εμείς.
            Τα ακούμε πουθενά όλα αυτά; Όχι. Κανένα μεγάλο κανάλι δεν τα βγάζει στον αέρα όλα αυτά. Και δεν τα βγάζει γιατί πρέπει ο ραγιάς ο Έλληνας να εξακολουθεί να πιστεύει ότι θα τον σώσει η ΕΕ και η Ευρωζώνη.
            Ελάτε μαζί μας στο Ε.ΠΑ.Μ. Μάθετε για μας ( https://epamhellas.gr/?page_id=1389) να μπορέσουμε να τους ξεφορτωθούμε και να αποκαταστήσουμε τη Δημοκρατία μας που έχει καταλυθεί από το 2010. Αλλωστε γι’ αυτό το Ε.ΠΑ.Μ. κατέθεσε τη μήνυση στον Άρειο Πάγο (https://epamhellas.gr/?p=75293) εναντίον όλου του Πολιτικού Προσωπικού. Διαβάστε την και ψηφίστε υπέρ της (https://www.change.org/p/%CF%88%CE%B7%CF%86%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%80%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%B4%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CF%83-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CE%BA%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%B1%CF%83?recruiter=855736816&utm_source=share_petition&utm_medium=email&utm_campaign=share_email_responsive&utm_term=autopublish).
            Κάποιοι μπορεί να ρωτήσουν γιατί το Ε.ΠΑ.Μ; Γιατί δεν συνεργάζονται όλες οι αντιμνημονιακές δυνάμεις; Εδώ θα πρέπει να δώσουμε κάποιες πληροφορίες.
Κατ’ αρχήν να πούμε ότι από την εποχή του δημοψηφίσματος του 2015 το Ε.ΠΑ.Μ. είχε καλέσει όλες τις αντιμνημονιακές δυνάμεις αλλά και σε αυτούς που ήταν εκείνη την εποχή εντός του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. για από κοινού δράσεις με βάση το ηχηρότατο ΟΧΙ του Ελληνικού Λαού, που σκοπό είχε να ανατραπεί εκείνη τη στιγμή η Κυβέρνηση Τσίπρα και να πάμε σε εκλογές υπό τη σκιά του Δημοψηφίσματος και χωρίς να έχουν καταφέρει να ψηφίσουν το τρίτο μνημόνιο. Δεν είχαμε καμία απολύτως απάντηση από κανέναν οι δε εντός του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. έλεγαν ότι στηρίζουν την Κυβέρνηση αλλά δεν ψηφίζουν το Μνημόνιο..
            Στη συνέχεια παραμονές των εκλογών του Σεπτεμβρίου του 2015 το Ε.ΠΑ.Μ. επιχείρησε ξανά να έρθει σε μια συνεργασία με τις αντιμνημονιακές δυνάμεις αλλά και με τις νεόκοπες δυνάμεις του αντιμνημονιακού χώρου που μόλις είχαν προκύψει από την απόσπασή τους από το ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Και πάλι απολύτως τίποτα. Και μάλιστα τότε η ΛΑ.Ε. μας είχε πει ότι κάποιοι στο εσωτερικό τους είχαν αντιρρήσεις γιατί είμασταν λέει πολύ Πατριώτες. Μετά τις εκλογές το Ε.ΠΑ.Μ. πήρε πάλι πρωτοβουλία για μια κοινή πορεία με κοινές δημόσιες εκδηλώσεις και ημερίδες, όμως και πάλι τίποτα. Ακόμα και τη μήνυση επί Εσχάτη Προδοσία  που κατέθεσε στον Άρειο Πάγο, μήνες πριν προσπαθούσε να πείσει και τις άλλες αντιμνημονιακές δυνάμεις να γίνουν και αυτοί συνμηνυτές. Καμία απάντηση δεν είχαμε. Ούτε καν να καταθέσουν μια δική τους μήνυση στον Άρειο Πάγο δεν προχώρησαν. Ακόμα και στην κ. Κωνσταντοπούλου που είχε απευθυνθεί το Ε.ΠΑ.Μ. της είχε προτείνει να αναλάβει αυτή τον πρωτεύοντα ρόλο σε αυτή τη μήνυση, μιας και εμφανίζεται να κόπτεται για το παράνομο των μνημονίων. Όμως τίποτα απολύτως δεν έγινε. Ούτε μας απάντησε καν.   
            Αυτό σημαίνει ένα πράγμα. Ότι όλοι αυτοί που προέρχονται από το ΣΥ.ΡΙΖ.Α το μόνο που θέλουν είναι μετά από την διαφαινόμενη ήττα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α και την απομάκρυνση της Προεδρικής ομάδας, να προχωρήσουν σε συνένωση με αυτούς που θα μείνουν και να διεκδικήσουν την αρχηγία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α του αντιμνημονιακού.

            *ΒΑΣΣΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡ. ΜΕΛΟΣ ΕΘΝ. ΣΥΜΒ. Ε.ΠΑ.Μ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ