Σάββατο 23 Ιουνίου 2018

Απάντηση του Προέδρου του Πνευματικού Κέντρου Δ. Μπουσμπουρέλη στον Δημοτικό Σύμβουλο Π. Καρατσώλη για το κτήριο Συγγρού

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Δήμος Ιεράς Πόλεως  Μεσολογγίου
Γραφείο Δημάρχου
 Γραφείο Επικοινωνίας
και Δημοσίων Σχέσεων
Ι.Π. Μεσολογγίου 23-6-2018 
Ταχ. Δ.νση : Π. Σταυροπούλου 31
Ταχ. Κώδικας : 302 00
Τηλ. 26313-60903
Fax: 26313-63444
Σε δήλωσή του μετά την σημερινή ανακοίνωση του δημοτικού συμβούλου Παντελή Καρατσώλη για το κτήριο Συγγρού στην Τ.Κ. Κατοχής, ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Δημήτριος Μπουσμπουρέλης αναφέρει:

«Ο κ. Καρατσώλης με την ανακοίνωσή του σήμερα το μόνο που επιτυγχάνει είναι να ακυρώσει το όποιο έργο της θητείας του στην δημοτική αρχή. Κι αυτό το καταφέρνει περίφημα με δυο τρόπους. Αφενός θεωρεί εμμέσως πλην σαφώς «σπατάλη» την ανακαίνιση ενός περίφημου κτηρίου αφετέρου η εξέλιξη του «φιλόδοξου»  σχεδίου για την χρήση του τον διαψεύδει κατηγορηματικά.
Επισημαίνεται λοιπόν στον ίδιο, πως ασφαλώς και δεν ήταν δυνατό να αντληθούν οι χρηματικοί πόροι για την αναστήλωση του κτηρίου από το δήμο προφανώς γιατί το ταμείο είχε οικονομική στενότητα…
Όμως αυτό που πραγματικά αξίζει ιδιαίτερης ερμηνείας είναι το πως θα μπορούσε ν’ αποτελεί «σπατάλη» για τους δημότες, η ανακαίνιση ενός δημοτικού κτηρίου το οποίο είναι «κόσμημα» για την περιοχή…με αυτή τη λογική κάθε έργο που απευθύνεται προς τους πολίτες για τον αθλητισμό, την καθημερινότητα, τον πολιτισμό ή τις υποδομές και χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους θα πρέπει να θεωρείται «σπατάλη».
Τέλος, σε ότι αφορά την «μονιμότητα» της συλλογής φωτογραφιών της μαρτυρικής Κυπριακής πόλης Μόρφου, θα θέλαμε να πληροφορήσουμε τον ίδιο πως μόνο εξαφανισμένες δεν είναι. Βρέθηκαν μετά από αναζήτησή μας, μέσα στα ίδια κουτιά με τα οποία είχαν αρχικά μεταφερθεί στο χώρο χωρίς κανείς να γνωρίζει το πως και το γιατί. Θεωρώ πως το πολύτιμο αυτό υλικό θα ταξινομηθεί και θ’ αξιοποιηθεί με σαφώς καλύτερο τρόπο και ίσως με περισσότερο σεβασμό στον συμβολισμό του.
Το κτήριο Συγγρού  πιστεύουμε πως συνδέεται άμεσα με το Αρχαίο Θέατρο. Άλλωστε η Κατοχή είναι η «ιδιαίτερη πατρίδα» του όπως εύστοχα αναφέρθηκε στην χθεσινή συνέντευξη τύπου. Μέχρι σήμερα,  έχει φιλοξενήσει στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους του τις Παράλληλες Εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Αρχαίου Θεάτρου Οινιαδών καθώς επίσης ημερίδες που αφορούν την τοπική κοινωνία, με ιδιαίτερη μάλιστα επιτυχία. Ο στόχος που έχει τεθεί για το κτήριο Συγγρού στην Κατοχή είναι φιλόδοξος και υψηλός. Είμαστε όμως βέβαιοι ότι θα το καταφέρουμε. Δεν το δικαιούται μόνο ο τόπος, αλλά γενικότερα αποτελεί πράξη συνολικής ανάδειξης της πολιτισμικής του φυσιογνωμίας.
Κάθε δημοτική αρχή κρίνεται από το αποτέλεσμά της. Η θητεία της δημοτικής αρχής όπου ο κ. Καραστώλης ήταν μέλος, κρίθηκε από τους δημότες. Η παρούσα δημοτική αρχή συνεχίζει την πορεία της.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ