Παρασκευή, 8 Ιουνίου 2018

Η Ελλάδα παραμένει παραδομένη στις… εξαρτήσεις. Από τις δόσεις, στις υποδόσεις (των δανείων)

Του Νίκου Φυλάγγελου
Η είδηση ότι, ο ESM… έβαλε στον πάγο, για μια εβδομάδα, την εκταμίευση της υποδόσης του 1 δισεκατομμυρίου ευρώ, που αναλογεί στην Ελλάδα, στο πλαίσιο των πληρωμών του Μνημονίου, προκάλεσε τη συνήθη αναστάτωση στην Αθήνα.
Η Αντιπολίτευση σχεδόν… πανηγυρίζει, ενδεικτικό του δομικού προβλήματος εθνικού διχασμού, τον οποίο βιώνει η χώρα.
Η κυβέρνηση αναζητεί δικαιολογίες, και λέει ότι… δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα, ενδεικτικό της αδυναμίας του πολιτικού συστήματος να μιλήσει με ειλικρίνεια στη φτωχοποιημένη από τα Μνημόνια ελληνική κοινωνία.
Η Ελλάδα δεν έχει καμία προοπτική υπέρβασης της διαρκούς κρίσης των τελευταίων ετών, όσο θα βρίσκεται παραδομένη στις… εξαρτήσεις.
Είτε πρόκειται για δόση, είτε για υποδόση.
Και ο εκάστοτε Τσακαλώτος, θα μελαγχολεί και θα αγχώνεται για το τι θα αποφασίσει ο ESM.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ