Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018

Η αλήθεια για τη χθεσινή απόφαση του Eurogroup

Αφού η κυβέρνηση δέχτηκε να υλοποιήσει όλη τη νεοφιλελεύθερη αντζέντα, συμφώνησε σε ένα 4ο σκληρό μνημόνιο 2018-2022 με 3.5% πρωτογενή πλεονάσματα νέες μειώσεις συντάξεων, μείωση του αφορολογήτου, δυο νέες αυξήσεις στον ΕΝΦΙΑ, ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας που....
είναι στο ΤΑΙΠΕΔ, εκποίηση της ιδιωτικής περιουσίας των λαϊκών στρωμάτων μέσω των πλειστηριασμών και των κατασχέσεων και ενεχυρίαση όλης της δημόσιας περιουσίας που είναι στο Υπερταμείο. Συμφώνησε επίσης σε διαρκή λιτότητα μέχρι το 2060 με 2.2% πρωτογενή πλεονάσματα και καμιά αντιστροφή των ψηφισμένων μνημονιακών μέτρων.


Αποδέχτηκε το σύνολο του δημόσιου χρέους ότι ανήκει στον Ελληνικό λαό ακόμη και τα δάνεια το 1ου και 2ου μνημονίου που ο ίδιος ο Νταϊσεμπλούμ παραδέχτηκε ότι δόθηκαν για να σωθούν οι Ευρωπαϊκές Τράπεζες και δέχτηκε ότι πρέπει να αποπληρωθεί όλο πλήρως και εγκαίρως. Μετά από όλα αυτά το Eurogroup χθες χαρακτήρισε το χρέος βιώσιμο και συμφώνησε να μεταφερθεί η αποπληρωμή του και στα εγγόνια μας.

Σημειώστε ότι το χρέος το 2010 το οποίο ήταν τότε το 120% του ΑΕΠ δεν ήταν βιώσιμο. Τώρα που είναι 180% είναι βιώσιμο!!!

Αυτή είναι όλη η ουσία της χθεσινής απόφασης για την οποία πανηγυρίζει η κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ