Κυριακή 3 Ιουνίου 2018

ΤΟΕΒ: Προς νέο αδιέξοδο μετά την διορία της ΔΕΗ - "Δεν υπάρχουν τα χρήματα που ζητά η ΔΕΗ" λένε οι ΤΟΕΒ

Και ενώ οι αντιδράσεις μετά το πρώτο τελεσίγραφο της διοίκησης της ΔΕΗ, το κόψιμο και την επανασύνδεση του ρεύματος σε αντλιοστάσια και την δεκαήμερη παράταση που έδωσε η επιχείρηση, δεν έχουν ακόμη καταλαγιάσει, το πρόβλημα...
φαίνεται πως βρίσκεται ακόμη στην αρχή του και αναμένεται να κλιμακωθεί.

Η πολιτική ηγεσία του αρμοδίου υπουργείου, δείχνει αδύναμη να παρέμβει και σε λίγες μέρες η προθεσμία που έδωσε η ΔΕΗ εκπνέει, την στιγμή που τα ΤΟΕΒ ζητούν γενναίες ρυθμίσεις, με 120 δόσεις και σβήσιμο των προσαυξήσεων, κάτι που η ΔΕΗ διαψεύδει κατηγορηματικά πως υπάρχει περίπτωση να γίνει.
Επομένως, η αρχική απαίτηση εξακολουθεί να υφίσταται και οι ΤΟΕΒ έχουν εξαρχής δηλώσει πως δεν μπορούν να την ικανοποιήσουν. Επισημαίνουν πως δεν υπάρχουν τα ποσά που απαιτεί η επιχείρηση και μοιραία, έρχεται δεύτερος γύρος, με πιθανές νέες διακοπές ηλεκτροδότησης σε αντλιοστάσια, σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο για χιλιάδες αγρότες.
Να θυμίσουμε πως σε πρόσφατη σύσκεψη που έγινε στην Αντιπεριφέρεια στο Μεσολόγγι, οι μεγαλοοφειλέτες-ΤΟΕΒ, ανέλυσαν την οικονομική τους κατάσταση, καθώς και τα χρέη τους και εξέφρασαν στην πλειοψηφία τους την αδυναμία τους να συγκεντρώσουν τα ποσά που η ΔΕΗ απαιτεί. (Δείτε σχετικά ΕΔΩ). Άλλωστε, η κατάσταση έπρεπε να φτάσει στο απροχώρητο για να αποκαλυφθεί για άλλη μια φορά το μείζον θέμα της διαχείρισης των Οργανισμών αυτών όλα τα προηγούμενα χρόνια. Ουσιαστικά πρόκειται για έναν φαύλο κύκλο ενός πελατειακού συστήματος που έστω και την ύστατη στιγμή φαίνεται να αποκαλύπτεται και το επόμενο διάστημα, δεν αποκλείονται εξελίξεις, μιας και για πρώτη φορά θα γίνει έλεγχος από την Περιφέρεια σε βάθος για τα τεκταινόμενα των διοικήσεων των Οργανισμών αυτών. Όπως αναφέρεται, το σχετικό νομικό πλαίσιο πρόσφατα άλλαξε και πολλοί κάνουν λόγο για «σημεία και τέρατα» που θα βγάλει ο έλεγχος…
Άλλωστε οι ΤΟΕΒ σε επίπεδο Αιτωλ/νίας δεν χρωστάνε μόνον στην ΔΕΗ: έχουν οφειλές σε ασφαλιστικά ταμεία, σε εργολάβους-προμηθευτές αλλά και στον ΓΟΕΒ Αχελώου

Ένας νέος γύρος εξελίξεων πάντως αναμένεται τις επόμενες μέρες μιας και το τελεσίγραφο της ΔΕΗ εκπνέει, οι ΤΟΕΒ αδυνατούν να πληρώσουν με βάση της απαιτήσεις της, ενώ και η ΔΕΗ δεν έχει απαντήσει στις δικές τους προτάσεις. Παρεμβάσεις σε πολιτικό επίπεδο αναμένονται και τις επόμενες μέρες και αναμένεται με ενδιαφέρον η όποια εξέλιξη. Δεν αποκλείεται πάντως οι ΤΟΕΒ να προσφύγουν και στη δικαιοσύνη με ασφαλιστικά μέτρα, για να μην κινδυνεύσει η καλλιεργητική περίοδος που έχει εισέλθει σε κρίσιμη φάση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ