Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο υπόδικος Μπαρμπαρούσης

Με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, την εμφάνισή του τρεις φορές τον μήνα σε αστυνομικό τμήμα και την καταβολή 30.000 ευρώ ως εγγύηση, ο βουλευτής Κώστας Μπαρμπαρούσης αφέθηκε... ελεύθερος μετά την απολογία του σε ανακριτή και εισαγγελέα, και παρά το γεγονός ότι ο βουλευτής είναι υπόδικος για συμμετοχή του σε εγκληματική οργάνωση στη μεγάλη δίκη της Χρυσής Αυγής. 
Ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής είχε μεταβεί για να απολογηθεί ενώπιον του ανακριτή για το κακουργηματικού βαθμού αδίκημα των προπαρασκευαστικών πράξεων εσχάτης προδοσίας σχετικά με όσα είπε την Παρασκευή 15 Ιουνίου ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής.
Κατά το αντιδημοκρατικό παραλήρημά του από τη Βουλή, ο Κ. Μπαρμπαρούσης, υπερβαίνοντας κάθε όριο, είχε απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση για πραξικόπημα κατά του πολιτεύματος και της κυβέρνησης. Τότε ο ομιλητής της Χρυσής Αυγής είχε ζητήσει μεταξύ άλλων από τη στρατιωτική ηγεσία να αναλάβει τις ευθύνες της και να συλλάβει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας.

Μετά τις σφοδρές αντιδράσεις που προκάλεσε η ομιλία του ο βουλευτής βρέθηκε στο στόχαστρο εισαγγελικής έρευνας που αυθημερόν κατέληξε στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του και στην έκδοση εντάλματος σύλληψης, το οποίο εκτελέστηκε το πρωί της Δευτέρας.

Αργότερα, σε μία προφανή προσπάθειά του να ξεφύγει από την κατηγορία του κακουργήματος με την οποία διώκεται, ο βουλευτής -με δήλωσή του που δόθηκε στη δημοσιότητα-, εξέφρασε τον «απόλυτο σεβασμό» του στο «Σύνταγμα, το Δημοκρατικό πολίτευμα και στους θεμελιώδεις θεσμούς του» και έκανε λόγο για «ατελείς λεκτικές υπερβολές» και «άτυχες εκφράσεις» που οφείλονται σε «θυμική έξαρση».

Υπενθυμίζεται πάντως, ότι σύμφωνα με τον Ποινικό Κώδικα, η τιμωρία για όποιον δημόσια ή με τη διάδοση εγγράφων, εικόνων ή παραστάσεων προκαλεί με πρόθεση ή προσπαθεί να διεγείρει άλλους στο να επιχειρήσουν πράξεις εσχάτης προδοσίας τιμωρείται με κάθειρξη που φτάνει τα 20 χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ