Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018

ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ 1 1 4 ή ΟΧΙ


Στις 11 Ιουνίου 2018 δόθηκε μια συνέντευξη τύπου στην οποία συμμετείχαν κάποια πολιτικά σχήματα τα οποία όλος τυχαίος προέρχονται τα περισσότερα από τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α.. Μαζεύτηκαν λοιπόν εκεί και μας είπαν ότι καλούν όλες τις Αριστερές Δημοκρατικές και Πατριωτικές δυνάμεις για να κάνουν ένα μέτωπο το οποίο θα...
ταχθεί εναντίων των Μνημονίων. Για να δούμε αν είναι όντως έτσι θα πρέπει να δούμε τι έγινε την εποχή εκείνη και δημιουργήθηκε το 1 1 4. Τότε λοιπόν ο Βασιλιάς αρνήθηκε στον Γεώργιο Παπανδρέου τον παππού του ΓΑΠ, να αναλάβει το Υπουργείο Άμυνας χωρίς να έχει αυτό το δικαίωμα με βάση το Σύνταγμα. Έτσι λοιπόν πρώτη η ΕΔΑ την εποχή εκείνη καθώς και η Ένωση Κέντρου κατέβηκαν στο δρόμο και διαδήλωναν με βάση το ακροτελεύτιο άρθρο του Συντάγματος που ήταν το 114 για την παραβίαση του Συντάγματος που έκανε ο Βασιλιάς. Γίνεται κάτι τέτοιο σήμερα; Αυτοί οι τύποι που μαζεύτηκαν εκεί διαμαρτύρονται για την Κατάλυση του Συντάγματος; Όχι βέβαια. Το μόνο που λένε είναι ότι τα Μνημόνια έχουν ψηφιστεί νόμιμα, δεν καταλύθηκε το Σύνταγμα δηλαδή, αλλά η εκτέλεσή τους είναι εναντίον του Ελληνικού λαού. Μάλιστα και αφού είναι νόμιμα τα μνημόνια τι είδους αντίσταση τύπου 1 1 4 ή 3 3 7 ή ότι άλλο θέλουν κάνουν; Μήπως θέλουν να ξευτιλίσουν κάθε έννοια αντίστασης του Ελληνικού λαού; Είναι το μόνο που μπορεί να σκεφτεί κάποιος.
            Αν πίστευαν αυτά που βγαίνουν και λένε τότε θα ήταν από τους πρώτους που θα τάσσονταν υπέρ της μήνυσης του Ε.ΠΑ.Μ., η οποία παρεμπιπτόντως πριν κατατεθεί στον Άρειο Πάγο δόθηκε και στη ΛΑΕ και στην κ. Κωνσταντοπούλου για να συνυπογράψουν και αυτοί, όμως τέσσερις μήνες μετά την κατάθεση από το Ε.ΠΑ.Μ. της μήνυσης δεν έχουμε πάρει ακόμα απάντηση. Με βάση λοιπόν αυτή τη Μήνυση μπορούν όλες οι Δανειακές Συμβάσεις να βγουν Άκυρες διότι ψηφίστηκαν ως Σχέδια Διεθνών Συμβάσεων και όχι ως Διεθνείς Συμβάσεις υπογεγραμμένες και από τις δύο πλευρές όπως απαιτεί το Σύνταγμα. Το πραξικόπημα αυτό είναι τόσο ειδεχθές, που ακόμη και η Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής αναγκάστηκε να προειδοποιήσει ότι δεν νοείται «κύρωση σχεδίων σύμβασης».
Όμως μην ανησυχείτε. Κανένας δεν πρόκειται να σας το επισημάνει. Κανένας μνημονιακός, ή αντιμνημονιακός δεν θα σας πει πόσο αδιανόητη είναι η «κύρωση σχεδίων σύμβασης». Καμία Πρωτοβουλία 1 1 4 ή 3 3 6 δεν θα σηκώσει αυτό το Πραξικόπημα. Ότι όποια σύμβαση έχει κυρωθεί ως «σχέδιο» είναι παντελώς άκυρη. Το μόνο που χρειάζεται είναι μια άλλη κυβέρνηση, δημοκρατική, πατριωτική και μια δίωξη εναντίον του πολιτικού συστήματος για την διάπραξη Εσχάτης Προδοσίας. Και σβήνουν τα πάντα. Όλα τα μνημόνια, όλα τα χρέη, όλες οι δεσμεύσεις σε βάρος της χώρας.
Και είναι τόσο κατάφωρα αδιανόητη η «κύρωση σχεδίων σύμβασης», που κανείς δεν μπορεί να κάνει τίποτε εναντίον μιας κυβέρνησης που θα αποφασίσει να τα σβήσει και να τα ξηλώσει όλα. Πάντα προς όφελος της μεγάλης πλειοψηφίας των Ελλήνων πολιτών.
 Με βάση αυτή τη μήνυση λοιπόν  θα ήταν δυνατό να γίνει ένα κίνημα αντίστασης σύμφωνα με το άρθρο 120 βέβαια μιας και αυτό είναι σήμερα το ακροτελεύτιο.
            Από τη στιγμή όμως που αποδέχεσαι την κατάλυση του συντάγματος και δέχεσαι ότι καλώς ψηφίστηκαν οι Δανειακές Συμβάσεις και κατ’ επέκταση τα μνημόνια, (όταν ακόμα και η Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής λέει ότι είναι άκυρα μιας και ψηφίστηκαν ως σχέδια Συμβάσεων και όχι ως καθ’ αυτού Συμβάσεις όπως απαιτεί το Σύνταγμα), τότε για τι πράγμα ακριβώς να κάτσουμε να συζητήσουμε; Όταν δεν δεσμεύεσαι για τίποτα τότε πως ακριβώς θα πείσεις έναν λαό που έχει πουληθεί από όλο το Πολιτικό Σύστημα; Αν δεν κόψεις τις γέφυρες με το παρελθόν πως ακριβώς θα πείσεις έναν λαό να σε ακολουθήσει και να θέσει τον εαυτό του σε κίνδυνο;  Όταν εσύ ως πολιτικό κίνημα δεν βάζεις το κεφάλι σου στον Ντορβά που λέμε και στη Λαϊκή γλώσσα, πως απαιτείς από τον λαό να το κάνει αυτός;
            Όχι Κύριοι και Κυρίες της Πρωτοβουλίας 1 1 4 δεν είναι αντίσταση αυτή, είναι μια ακόμα προσπάθεια του Κατοχικού Καθεστώτος των Βρυξελών και του Βερολίνου να εξαπατήσει για ακόμα μία φορά το λαό και να κερδίσει πολύτιμο γι’ αυτό χρόνο. Μόνο που αυτή τη στιγμή κάτι τέτοιο θα ήταν καταστροφικό, μιας και από δω και πέρα μετά την ψήφιση δηλαδή του 4ου Μνημονίου θα μπορούν να υπογράφονται Δανειακές Συμβάσεις χωρίς καν να περνάνε από την Βουλή ούτε καν ως Σχέδια. Θα δανείζεται η ΕΕΣΥΠ (Ελληνική Εταιρία Συμμετοχών και Περιουσίας) στο όνομα του Ελληνικού Λαού και βέβαια θα είναι με εγγύηση όλη την περιουσία του Ελληνικού λαού (δημόσια και ιδιωτική). Είναι η πρώτη φορά μετά το 1824 όταν οι Βρετανοί απαίτησαν να μπει στα ομόλογα των δανείων που έδωσαν στην τότε Ελλάδα (και είναι γνωστά ως δάνεια της Απελευθέρωσης), ρήτρα εγγύησης η περιουσία των Ελλήνων, έστω και αν χάνοντας την Επανάσταση γίνονταν πάλι ραγιάδες του Σουλτάνου. Δηλαδή οι Έλληνες της Εποχής θα ήταν σκλάβοι του Σουλτάνου αλλά θα πλήρωναν και τα δάνεια των Βρετανών. Σε αυτή την κατάσταση έχουμε φτάσει αυτή τη στιγμή.
            Αν με μόνο την υπογραφή του Ε.ΠΑ.Μ. στη μήνυση έχει γίνει τέτοιος πάταγος και έχει πιάσει το Κατοχικό Καθεστώς τέτοιος πανικός που ανάγκασε ακόμα και την Επιστημονική Υπηρεσίας της Βουλής να βγάλει αυτή την έκθεση (https://www.hellenicparliament.gr/Nomothetiko-Ergo/Syzitiseis-kai-Psifisi) σύμφωνα με την οποία όλες οι Δανειακές Συμβάσεις άρα και τα Μνημόνια είναι άκυρα (σελ.28,29), για σκεφτείτε λίγο να ήταν άλλα δύο τρία κόμματα τι θα είχε γίνει. Θα είχαν βγει ήδη ακόμα και οι Ανώτατοι Δικαστές να πάρουν θέση ανάλογη με της Επιστημονικής Υπηρεσίας της Βουλής. Όχι ότι δεν θα γίνει έστω και με μόνο την υπογραφή του ΕΠΑΜ, αλλά θα πάρει λίγο χρόνο παραπάνω.
            Όλοι αυτοί που βγήκαν εκεί μπροστά το μόνο που θέλουν είναι να πέσει ο ΣΥΡΙΖΑ, να φύγει η Προεδρική Ομάδα και όλοι μαζί πλέον να ενωθούν και να διεκδικήσουν πάλι την Προεδρία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α του Αντιμνημονιακού πλέον. Γι’ αυτό δεν κλείνουν τις γέφυρες με το παρελθόν τους, που θα τους βοηθήσει να βγουν βουλευτές να είναι μέσα στη Βουλή να το παίζουν καλή αντιπολίτευση και να εισπράττουν εκ του ασφαλούς την παχυλή αποζημίωση που θα τους προσφέρουν οι Κατακτητές της Πατρίδας μας.
            Το ΕΠΑΜ καλεί όλες τις δημοκρατικές και πατριωτικές δυνάμεις του λαού: πολιτικά κόμματα και οργανώσεις, προσωπικότητες και συλλογικότητες, σε συνεργασία και κοινή δράση για:
Την αποκατάσταση του δημοκρατικού πολιτεύματος. Πρώτη προϋπόθεση η καταγγελία και ακύρωση όλων των παράνομων μνημονιακών και δανειακών συμβάσεων, της σχετικής νομοθεσίας μονομερώς.
Την ανάκτηση της εθνικής κυριαρχίας για Ανεξαρτησία-Δημοκρατία-Δικαιοσύνη.
            Αυτό είναι το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να συμφωνήσουμε με οποιοδήποτε κόμμα ή οργάνωση, ή προσωπικότητα  θελήσει να πορευτούμε μαζί για το ξήλωμα του Κατοχικού Καθεστώτος. Μετά μπορούμε να κουβεντιάσουμε και να συμφωνήσουμε για κάθε ένα από τα προτάγματα μας. Αλλά η Ακύρωση όλων των δανειακών Συμβάσεων και των Μνημονίων στη βάση της έκθεσης της Επιστημονικής Υπηρεσίας της Βουλής είναι μη διαπραγματεύσιμη.
 ΒΑΣΣΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΑΝΑΠΛ. ΜΕΛΟΣ ΕΘΝΙΚ. ΣΥΜΒΟΥΛ. Ε.ΠΑ.Μ.
     

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ