Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018

Ιωάννινα: Με Μεγάλη Συμμετοχή το Συλλαλητήριο του Εργατικού Κέντρου.

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε σήμερα το συλλαλητήριο του Εργατικού Κέντρου.
Στη συγκέντρωση η ομιλία έγινε από τον Π. Κάλπη πρόεδρο του Συνδικάτου Συνταξιούχων ΙΚΑ, ο οποίος αρχικά αναφέρθηκε στη συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ, την οποία χαρακτήρισε ως συστατική επιστολή για την ένταξη των Σκοπίων στο... ΝΑΤΟ και την ΕΕ και επεσήμανε ότι από τους πρώτους που έσπευσαν να την χαιρετίσουν ήταν οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ.
Σε σχέση με το πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε το μεσημέρι στην Βουλή ανέφερε ότι μας κάνει να καταλαβαίνουμε ποια θα είναι η επόμενη μέρα. 
«Δεν χρειάζεται τίποτα περισσότερο παρά να δει κανείς τα πεπραγμένα του τελευταίου χρόνου για να καταλάβει πως ανάπτυξη και κρίση έχουν για τους εργαζόμενους το ίδιο ταξικό πρόσημο, με μνημόνια ή χωρίς μνημόνια.
Το ζούμε στο πετσί μας. Πίσω από τις 17.000 καταγεγραμμένους ανέργους της πόλης βρίσκονται ισάριθμοι συνταξιούχοι που με την κουτσουρεμένη σύνταξη καλούνται να ταΐσουν 4 και 5 στόματα!
Για εμάς του συνταξιούχους, οι κυβερνήσεις σφαγίασαν τις συντάξεις μας κύριες και επικουρικές, τα δώρα, την υγεία, τα μερίσματα, τα κοινωνικά μας δικαιώματα, αφαίρεσαν το ΕΚΑΣ, τώρα έρχονται να εφαρμόσουν τις μειώσεις της προσωπικής διαφοράς, την περικοπή των οικογενειακών επιδομάτων με το νόμο Κατρούγκαλου που μας αφαιρούν ακόμα 3 έως 4 συντάξεις τον χρόνο. Σε κίνδυνο μπαίνουν από τους πλειστηριασμούς και τα ίδια μας τα σπίτια. 
Γι αυτό είμαστε ενάντια στον επανυπολογισμό των συντάξεών μας και τις λοιπές περικοπές. Για αυτό διεκδικούμε ανακεφαλαιοποίηση των ταμείων μας, καταβολή όλων των χρωστούμενων εισφορών από το κράτος και την μεγαλοεργοδοσία και κάλυψη των ελλειμμάτων από τον κρατικό προϋπολογισμό. Τα διεκδικούμε και δεν θα νομιμοποιήσουμε ποτέ στην συνείδησή μας ότι μας έχει αφαιρεθεί» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Έδωσε συγκεκριμένα στοιχεία για τις μέχρι τώρα συμφωνίες που έχει υπογράψει η Ελληνική Κυβέρνηση ώστε να συνεχίσει η επίθεση στα λαϊκά στρώματα μετά τον Αύγουστο, και το τέλος των μνημονίων και οι οποίες αποδεικνύουν ότι τα αντιλαϊκά μέτρα είναι μόνιμα, διαχρονικά, και δεν πρόκειται να σταματήσουν γιατί «δεν επιβάλλονται στη χώρα», όπως λέει η κυβέρνηση και οι κάθε είδους απολογητές της. Τα επιβάλει η ελληνική αστική τάξη και η κυβέρνηση για λογαριασμό της. «Δεν πρόκειται για υποχρεώσεις της χώρας λόγω Μνημονίων. Πρόκειται για μια βαθιά ταξική πολιτική που στόχο έχει να θωρακίσει τα κέρδη των μονοπωλίων» είπε.
Μίλησε για τις περικοπές σε συντάξεις κύριες και επικουρικές που περιγράφονται στο πολυνομοσχέδιο όπως και για το χτύπημα στο λαϊκό εισόδημα μέσα από την μείωση του αφορολόγητου, ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει και στοιχεία για τα λεγόμενα «αντίμετρα» με τα οποία το μόνο που θα επιτευχθεί θα είναι μια αναδιανομή του πλούτου ξανά προς όφελος των επιχειρηματικών ομίλων.
Αναφέρθηκε στις αλλαγές στο νόμο Κατσέλη, που προβλέπονται στο πολυνομοσχέδιο οι οποίες επιδεινώνουν ακόμα περισσότερο τις προϋποθέσεις ένταξης και της όποιας παρεχόμενης προστασίας αλλά και στις αλλαγές στις συλλογικές διαπραγματεύσεις, τη μεσολάβηση και τη διαιτησία για την υπογραφή ΣΣΕ.
«Όλο αυτό δείχνει, ότι η κυβέρνηση κάνει δεκτό το αίτημα του ΣΕΒ και των άλλων καπιταλιστών για ΣΣΕ που να υπηρετούν την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων που αν δεν τη δέχονται τα σωματεία θα επισφραγίζεται από μεσολάβηση ή διαιτησία»
Σε άλλο σημείο ανέφερε: «Τα πράγματα είναι πολύ πιο δύσκολα από αυτά που θέλουν να πιστέψουμε.
Οι αντιθέσεις οξύνονται επικίνδυνα, ανάμεσα σε ομίλους, κράτη και ιμπεριαλιστικές συμμαχίες, ακόμα και στο εσωτερικό τους. Οι επεμβάσεις των ΗΠΑ στη περιοχή μας και η πρόταση για τη μεταφορά της πρωτεύουσας του Ισραήλ στην Ιερουσαλήμ, που ανοίγει έναν νέο, μεγαλύτερο κύκλο αίματος, έχουν την οικονομική τους βάση στην ανάγκη διασφάλισης της κερδοφορίας των αμερικανικών ομίλων. Είναι η υπερσυσσώρευση κεφαλαίου που στρώνει το δρόμο για έναν γενικευμένο ιμπεριαλιστικό πόλεμο.
Η κυβέρνηση, με τη στήριξη της ΝΔ, αναλαμβάνει ρόλο σημαιοφόρου των σχεδίων του ΝΑΤΟ στην περιοχή και αυξάνει τον κίνδυνο έτσι για τα κυριαρχικά δικαιώματα, για την ειρήνη στην περιοχή, για να αναβαθμίσει τη θέση της εγχώριας άρχουσας τάξης στην Ανατολική Μεσόγειο, στα Βαλκάνια, ευρύτερα»
Αναφορές έκανε και στη συμβιβασμένη πλειοψηφία της ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ που στις 30 Μάη κήρυξε απεργία στο πλαίσιο μιας "κοινωνικής συμμαχίας", όπως την ονόμασαν, μιας συμμαχίας δηλαδή εργατών και εργοδοτών (ΣΕΒ) στην κατεύθυνση της "ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας".
«Είναι οι ίδιοι που απαξίωναν τις απεργίες και μιλούσαν για νέους τρόπους διεκδίκησης. Αυτοί που συμφώνησαν νύχτα με τα αφεντικά να παραμείνει ο κατώτατος μισθός στα 586 ευρώ και ο άθλιος διαχωρισμός παλιών και νέων εργαζομένων. Την ώρα που οι συνάδελφοι στην COSCO όπως και μια σειρά Ομοσπονδίες και Σωματεία, έδιναν και δίνουν μάχη για την υπογραφή κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας».
Υψώνουμε τη σημαία των συμφερόντων της εργατικής τάξης, των αυτοαπασχολούμενων, της μικρομεσαίας αγροτιάς, χτίζοντας την πραγματική κοινωνική συμμαχία απέναντι σε κεφάλαιο-ΕΕ-κυβερνήσεις-αστικά κόμματα και εργοδοτικό συνδικαλισμό. Μπορούμε να τους ανατρέψουμε και έχουμε πίστη στη δύναμή μας. Είμαστε σίγουροι ότι θα γίνει πράξη»
Ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ