Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018

Ο ΣΤΟΧΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - Του Βασίλη Βάσση*

Πάνε και τα Συλλαλητήρια πέρασαν. Και τι έμεινε; Απολύτως τίποτα. Και λέμε απολύτως τίποτα, γιατί δεν τέθηκε το πραγματικό σύνθημα, που είναι «Η Μακεδονία σε μια Ανεξάρτητη και Ενιαία Ελλάδα» Γιατί αν δεν υπάρχει Ελλάδα τότε δεν υπάρχει και Μακεδονία, δεν υπάρχει Θράκη, δεν υπάρχει Ήπειρος, δεν...
Υπάρχει Κρήτη, δεν Υπάρχουν Δωδεκάνησα, δεν υπάρχουν Επτάνησα, δεν υπάρχει Πελοπόννησος, δεν υπάρχει τίποτα. Γιατί αν ακόμα υπάρχουν κάποιοι που πιστεύουν ότι οι Αμερικανοί και οι Ευρωπαίοι θέλουν να αναγνωρίσουν απλά ένα ανύπαρκτο κρατίδιο στο κέντρο των Βαλκανίων απλά με το όνομα Μακεδονία τότε πλανώνται πλάνην οικτράν.  Ο Στόχος τους είναι η απόσπαση της Μακεδονίας από τον Εθνικό Κορμό.
            Δεν επιδιώκουν μια μεγάλη Σλαβική Μακεδονία, αλλά τη δημιουργία μιας Άλλης Μακεδονίας δίπλα στη Σλαβική, την Ελληνική Μακεδονία. Όχι απαραίτητα ανεξάρτητο κράτος, αλλά μια επαρχία η οποία  θα ανήκει σε έναν υπερεθνικό οργανισμό, όπως ήταν δηλαδή πριν πολλά χρόνια η Σάμος. Στη Σάμο το 1835 εγκαθιδρύθηκε το ειδικό καθεστώς αυτονομίας του νησιού με το όνομα Ηγεμονία της Σάμου. Το ίδιο ήθελαν να κάνουν οι Βρετανοί στην Κρήτη, μόνο που οι Κρητικοί είχαν ένα μόνο στόχο: «Ένωση ή Θάνατος», τον οποίο κράτησαν μέχρι την ένωσή τους με την Ελλάδα.
            Για όσους πρόσεξαν, στα Συλλαλητήρια όπως είχε γίνει το 2011 και 2012 με την Κρήτη, έτσι και τώρα λανσαρίστηκε και μια σημαία, το σύμβολο της ανεξάρτητης ηγεμονίας της Μακεδονίας της «Ελληνικής». Είναι ο Μεγάλος Σταυρός που στη μέση φέρει το Αστέρι της Βεργίνας. Και αυτό γίνεται για να συνηθίσει πλέον ο κάτοικος της Μακεδονίας να το βλέπει. Τότε οι Κρητικοί δεν τσίμπησαν. Για να δούμε τώρα οι Μακεδόνες.
            Το σχέδιο αυτό της απόσπασης της Μακεδονίας από τον Εθνικό Κορμό έχει ξεκινήσει από τον Καλλικράτη, το γνωστό νόμο δηλαδή 3852/2010, ακριβέστερα Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης - Πρόγραμμα Καλλικράτης. Δεν είναι τυχαίο ότι η ψήφιση του νόμου αυτού έγινε το 2010 τη χρονιά δηλαδή που μπήκαμε στο Μνημόνιο και η χώρα έμπαινε υπό καθεστώς ΚΑΤΟΧΗΣ. Ο Στόχος του νόμου αυτού ήταν να προετοιμάσει τις Ελληνικές Επαρχίες ώστε να μπορούν να αποσπαστούν διοικητικά, οργανωτικά και χρηματοδοτικά από το Κεντρικό Ελληνικό Κράτος.
            Στα πλαίσια αυτά ήρθε από τη Γερμανία ως Υφυπουργός αρμόδιος για Ελληνικά Θέματα της Γερμανικής Καγκελαρίας ο κ. Φούχτελ. Ο πρώτος μετά τη Ναζιστική Κατοχή.
            Το ρόλο του προξενητή της «Ελληνικής Μακεδονίας» έχει αναλάβει ο κ. Μπουτάρης ο οποίος έχει πάρει από το χεράκι τον κ. Φούχτελ και τον εξοικειώνει με τους θησαυρούς της Μακεδονίας. H Θεσσαλονίκη άλλωστε προορίζεται να γίνει ότι είχε γίνει επί ιδρύσεως της Οθωμανικής Τράπεζας στα τέλη του 19ου Αιώνα, «μητροπολιτικό κέντρο» ή «κοσμόπολη» κατά τους Ευρωπαίους αποικιοκράτες της εποχής εκείνης.
            Ένας από τους λόγους που θέλουν την απόσπαση της Μακεδονίας από τον Εθνικό κορμό είναι η θέση της. Η Στρατηγική σημασία της Μακεδονίας ήταν πάντα πολύ μεγάλη. Έχει γίνει όμως ακόμα μεγαλύτερη σήμερα μετά τη απόφαση να περάσει από τα εδάφη της ο Διαδριατικός Αγωγός Φυσικού Αερίου (TAP AG). Ο μοναδικός αγωγός φυσικού αερίου για την τροφοδοσία της Ευρώπης εναλλακτικά με τους Ρωσικούς αγωγούς. Ας μην ξεχνάμε όμως το γεγονός ότι η Κυβέρνηση Σαμαρά που υπέγραψε τη συμφωνία για τον αγωγό αυτό, έχει αρνηθεί την άσκηση Εθνικής Κυριαρχίας υπέρ της Κοινοπραξίας. Αυτό φαίνεται από το ότι δεν διεκδίκησε τα τέλη διέλευσης που θα πιστοποιούσαν ότι τα εδάφη που περνά ο Αγωγός είναι υπό Ελληνική Κυριαρχία. Όπως επίσης παρέδωσε και τη φύλαξη του εν λόγω αγωγού στο ΝΑΤΟ, είτε με ιδιωτικές δυνάμεις ασφαλείας (μισθοφόροι) είτε με απευθείας εγκατάσταση δυνάμεων της συμμαχίας. Το πιο πιθανό δηλαδή είναι να τον φυλάνε Τουρκικές Στρατιωτικές Δυνάμεις.
            Ταυτόχρονα, η Εγνατία Οδός ΑΕ με συνολικό μετοχικό κεφάλαιο ύψους 6,9 δις ευρώ προβλέπεται να πουληθεί εντός του 2018 έναντι αντιτίμου 50 εκατομμυρίων ευρώ. Η πώληση της Εγνατίας καθώς και των βασικών λιμενικών εγκαταστάσεων της Θράκης και της Μακεδονίας σε ξένους ιδιώτες επενδυτές, αποτελεί μέρος του σχεδίου για αυτονόμηση της Μακεδονίας.
            Για να τελειώνει το παραμύθι λοιπόν: Το Μακεδονικό ζήτημα έχει λυθεί μια και καλή με τη Συνθήκη του Βουκουρεστίου του 1913 με τη λήξη του Β’ Βαλκανικού πολέμου. Πως είναι δυνατόν αυτό που ο Ελευθέριος Βενιζέλος θεωρούσε  ατίμωση  για την Ελλάδα, να εγκαταλείψει δηλαδή τη Συμφωνία με τη Σερβία την Εποχή εκείνη, εξ αιτίας των απειλών της Γερμανίας και της ΑΝΤΑΝΤ, σήμερα να θεωρείται δεδομένο. Δηλαδή να γυρίσουμε πίσω από τον Ελευθέριο Βενιζέλο; Με την συνθήκη αυτή λύθηκαν οριστικά όλα τα Εθνικά Θέματα στην περιοχή. Την συνθήκη αυτή βέβαια δεν την δέχτηκαν τα επιτελεία των Μεγάλων Δυνάμεων. Βλέπεται δεν ήθελαν ποτέ την ύπαρξη μεγάλων συγκροτημένων Εθνικών Κρατών στη βάση της Δημοσιονομικής και Στρατιωτικής Αυτάρκειας.
            Έτσι σήμερα οι επίγονοι των παλιού Κονσέρτου των Μεγάλων Δυνάμεων της Ευρώπης,  θέλουν να επαναφέρουν τα Βαλκάνια στην εποχή του διαμελισμού τους σε ημιαυτόνομες περιοχές και περιφέρειες, υπό την κηδεμονία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ αυτή τη φορά. Αυτό όμως θα οδηγήσει σε νέες τυφλές αναμετρήσεις όπως γίνονταν μετά το 1880, για το συμφέρον όμως της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ.
Ας μην πέσουμε στην παγίδα τους. Ας μην επιτρέψουμε να μας παρασύρουν σε ανιστόρητους σικέ ανταγωνισμούς για την αρχαία και νεότερη Μακεδονία Ας υπερασπιστούμε όχι απλά το όνομα της Μακεδονίας, αλλά πρώτα και κύρια τα κυριαρχικά δικαιώματα της μίας, ενιαίας και αδιαίρετης Ελλάδας. Μιας Ελλάδας που δεν υποχωρεί και δεν παραχωρεί τίποτε που την οδηγεί πίσω από τη Συνθήκη του Βουκουρεστίου του 1913.
Μόνο αυτή μπορεί να αποτελέσει το θεμέλιο λίθο και την αφετηρία μιας νέας Βαλκανικής συνεννόησης, μακριά από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ.

            *ΒΑΣΣΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΑΝΑΠΛ. ΜΕΛΟΣ  ΕΘΝ. ΣΥΜΒΟΥΛ. Ε.ΠΑ.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ