Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2018

Π. ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ: 800.000 € η ΕΠΙΚΗΡΥΞΗ ΦΙΜΩΣΗΣ ΜΟΥ !

800.000 € η ΕΠΙΚΗΡΥΞΗ ΦΙΜΩΣΗΣ ΜΟΥ!
Στην Πόλη της Ελευθερίας, είναι ανεκτή η νοοτροπία απολυταρχίας;
Ανοιχτή Επιστολή
 Προς κάθε δημοκρατικά σκεπτόμενο άνθρωπο
Αν νομίζετε πως όλα όσα - τραγικά και επικίνδυνα - συμβαίνουν την τελευταία τριετία στο Δήμο Μεσολογγίου αφορούν απλά και μόνο την αντιπαράθεση ορισμένων Δημοτικών Συμβούλων της μειοψηφίας με τη...
εναπομείνασα δημοτική αρχή, ΚΑΝΕΤΕ ΛΑΘΟΣ.
Αν νομίζετε πως πρόκειται για προσωπικού χαρακτήρα αντιθέσεις που σχετίζονται με τη νομή της εξουσίας, ΚΑΝΕΤΕ ΛΑΘΟΣ.
Και αυτό το λάθος θα πληρωθεί ακριβά από όλους μας, ακόμη και από εκείνους που σήμερα «κοιτάνε τη δουλίτσα τους» και σιωπούν.
Θα πληρωθεί ακριβά από την ίδια την ΠΟΛΗ, νοούμενη ως κοινωνικό σύνολο, αφού ναρκοθετείται το παρόν και το μέλλον της.
Για πρώτη φορά στην πολιτική ιστορία του δήμου:
  • Απειλείται να διακοπεί η ύδρευση στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου, επειδή η δημοτική αρχή θέλει να «τιμωρήσει» το συνάδελφο Πάνο Παπαδόπουλο που την αντιπολιτεύεται.
  • Ασκούνται αγωγές εκφοβισμού χιλιάδων ευρώ και μηνύσεις εναντίον πολιτών, Θόδωρος Μπότας, Βασίλης Μπρούμας, επειδή ως δραστήριοι και ενεργοί δημότες μέσω της αρθρογραφίας τους αντιπαρατίθενται με τη δημοτική αρχή και εκφράζουν ανησυχία για τα τεκταινόμενα στο δήμο Μας
  • Δημοτικοί υπάλληλοι στοχοποιούνται, μετακινούνται καταχρηστικά και διαχωρίζονται σε ευνοημένους και μη της δημοτικής αρχής, με αποτέλεσμα την ουσιαστική διάλυση των υπηρεσιών. Οι ανακοινώσεις του Σωματείου των Εργαζομένων αρκούν.
  • Προμηθευτές και εργολάβοι έχουν την ίδια μοίρα. Απευθείας αναθέσεις κατά συρροή και «φωτογραφικές διατάξεις» για τα «δικά μας παιδιά», «ψίχουλα» και αν… για τους άλλους, τους πολλούς.
  • Συμπολίτες για «ψύλλου πήδημα», λοιδορούνται και θίγεται δημοσίως η υπόληψη τους. Τα πάντα βρίσκονται υπό παρακολούθηση και έλεγχο…

Όσο με αφορά:
Μετά την εξ αρχής προσπάθεια σπίλωσης μου, η οποία έπεσε στο κενό,
Μετά τις πρωτοφανείς διαδοχικές μηνύσεις που δεν ευδοκίμησαν, τόσο σε βάρος μου όσο και σε βάρος συνεργατών μου,
Μετά την προσπάθεια που ακόμη συνεχίζεται, να προσέλθει ο δήμος ως πολιτική αγωγή σε βάρος μου και υπέρ ιδιώτη, για δήθεν ευθύνη μου σχετικά με ομόφωνη απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου του 2014,
Τώρα διώκομαι με αγωγή 800.000 €, γιατί σε άρθρο μου τον Οκτώβρη τόλμησα να ισχυριστώ πως «ο κ. Καραπάνος ψεύδεται».
 Σημειώνω πως την αγωγή υπογράφει ο Ειδικός Συνεργάτης του Δημάρχου, πρόσωπο δηλαδή που αμείβεται με δημοτικό χρήμα όλων ημών. Με ποια ιδιότητα υπογράφει και από ποιόν πληρώνεται για τη σύνταξη και κατάθεση αγωγής εναντίον επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης; Υπογράφει ως ελεύθερος επαγγελματίας; Τότε γεννάται μείζων ζήτημα κωλύματος. Υπογράφει ως συνεργάτης του Δημάρχου; Τότε λειτουργεί πέραν των κατά νόμο αρμοδιοτήτων του. Έτσι κι αλλιώς, τεράστια είναι τα ζητήματα που προκύπτουν για τη θέση ισχύος του δημάρχου και των παρατρεχάμενων του με όπλο το μηχανισμό του δήμου, σε σχέση με τον όποιο πολίτη που για να αμυνθεί καλείται να βάλει βαθιά το χέρι στη τσέπη και να εξοντωθεί οικονομικώς.
Νομίζουν οι δύσμοιροι πως θα φοβηθώ και θα σιωπήσω.
Πως θα παύσω να σέβομαι την εντολή των πολιτών, οι οποίοι με ανέδειξαν δημοτικό σύμβουλο ως επικεφαλής της 3ης σε δύναμη παράταξης του Δημοτικού Συμβουλίου.
Πως δεν θα ασκώ τα καθήκοντά μου όπως πρέπει, ιδίως δε εκείνο που αφορά τον έλεγχο και την αποκάλυψη των «κακώς κειμένων» της δημοτικής εξουσίας.
Ματαιοπονούν!
Όμως το ζήτημα μόνο προσωπικό δεν είναι και ούτε βεβαίως νομικής φύσης (για τη νομική πλευρά θα απαντήσω εκεί που πρέπει και όταν πρέπει).
Ο κ. Καραπάνος και η παρέα του, εμφανίζουν έμπρακτα μια άκρως επικίνδυνη αντίληψη και συμπεριφορά, η οποία σε αυτή την ιστορική πόλη θα έπρεπε ΝΑ ΜΑΣ ΘΙΓΕΙ ΟΛΟΥΣ.
Όπως ο Λουδοβίκος ΙΔ΄, ο επονομαζόμενος και «βασιλιάς Ήλιος», έλεγε "Το κράτος, είμαι εγώ (L'État, c'est moi) ", έτσι και ο κ. Καραπάνος και οι αυλικοί του μας λένε καθημερινά «Ο ΔΗΜΟΣ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ» και «αν δεν υποταχθείτε θα σας συντρίψουμε».
Διερωτώμαι λοιπόν πολίτες του Μεσολογγίου, σε όποιο πολιτικό χώρο και αν τοποθετείστε:
Είναι ανεκτές από εσάς αυτές οι απολυταρχικές συμπεριφορές, οι οποίες είναι σαφές ότι δεν εκφράζουν άσκηση νομίμου δικαιώματος αλλά κατάχρηση εξουσίας;
Είναι ανεκτές οι προσπάθειες εκμαυλισμού και εκχυδαϊσμού των δημοσίων πραγμάτων στην τοπική μας κοινωνία;
Είναι ανεκτή η νοοτροπία του εκφασισμού στην άσκηση της δημόσιας εξουσίας;
Αν ναι, σας προλέγω από τώρα το αποτέλεσμα, ώστε κανείς να μην πει πως δεν γνώριζε.
Επέκταση του φόβου, του χαφιεδισμού και του διχασμού της τοπικής κοινωνίας και μάλιστα σε μια χρονική συγκυρία που κανονικά θα απαιτούνταν η μέγιστη δυνατή ενότητα και συσπείρωση πολιτών, φορέων, αιρετών και δημοτικής αρχής.
Διαμορφώνεται ένα γκρίζο «εμφυλιοπολεμικό» τοπίο έντονων διαπροσωπικών προστριβών και αντιπαραθέσεων, στο όνομα της πολιτικής επιβίωσης της παρούσης δημοτικής πλειοψηφίας.

Συμπατριώτισσες, Συμπατριώτες
Ιστορικά είναι γνωστό το τέλος των «τυράννων», καθώς και του ανεξέλεγκτου καισαρισμού.
Κανείς τους δεν γλύτωσε και αυτό το τέλος πλησιάζει και στα καθ΄ ημάς.
Ιστορικά όμως είναι γνωστή και η μοίρα των Πόλεων που τους ανέχθηκαν.
ΕΡΕΙΠΙΑ και ΜΙΣΟΣ.
Είναι ΚΑΘΗΚΟΝ και ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΜΑΣ, αυτό να μη συμβεί!
Μεσολόγγι 4/1/2018
Παναγιώτης Α. Κατσούλης
Δημοτικός Σύμβουλος – Πρώην Δήμαρχος

Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου

Υγεία / Ομορφιά

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ