Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΔΕΥΑΑ ΣΕ ΕΡΩΤΉΣΕΙΣ «ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ»

Απαντώντας στις ερωτήσεις της δημοτικής παράταξης «Ανυπότακτο Αγρίνιο», για θέματα της αρμοδιότητας του, (συμβάσεις έργων ανάμεσα σε ΔΕΥΑΑ και Δήμο Αγρινίου, ζητήματα χαμηλών πιέσεων στο δίκτυο ύδρευσης λόγω της υπερκατανάλωσης, θέματα....
αποχέτευσης και το Ειδικό Ενημερωτικό Τεύχος Καταναλωτού)  ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΑ κ. Μ. Σκορδόπουλος, μεταξύ άλλων τόνισε:
Οι προγραμματικές συμβάσεις που συνυπέγραψε η ΔΕΥΥΑ και ο Δήμος Αγρινίου είναι οι εξής:
  1)    ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ - ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙΣ - ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΣ ΟΔΩΝ ΠΟΛΗΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ (αρ. ΑΔΑ 70Ζ9ΟΡΜ9-910 απόφαση έγκρισης από ΔΕΥΑΑ)
Χρηματοδότηση
Α. Δήμος Αγρινίου 600.000,00€ (έργα οδοποιίας)
Β. ΔΕΥΑΑ 434.000,00€ (έργα υποδομών δικτύων)

  2)    ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ - ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙΣ - ΕΡΓΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΟΔΩΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΛΕΩΣ
ΑΓΡΙΝΙΟΥ  (αρ. ΑΔΑ Ω4Μ0ΡΜ9-ΗΘ6 απόφαση έγκρισης από ΔΕΥΑΑ)
Χρηματοδότηση:
        Α. Δήμος Αγρινίου 500.000,00€ (έργα οδοποιίας)
       Β. ΔΕΥΑΑ 729.000,00€ (έργα υποδομών δικτύων)
           Με αυτές διασφαλίζεται η αρτιότητα και ακεραιότητα των έργων επιτυγχάνοντας αφενός χαμηλότερο κόστος και αφετέρου δεν είναι αναγκασμένες οι υπηρεσίες να «ακροβατούν» προκειμένου να υλοποιήσουν τα έργα αυτά. Δηλαδή εγκαταλείπεται η κακή πρακτική  του παρελθόντος κατά την οποία ξεκινούσε εργολαβία του Δήμου και ακολούθως η ΔΕΥΑΑ έτρεχε πίσω από τα γεγονότα και τις ανάγκες που δημιουργούνταν, χωρίς κανένα προγραμματισμό και σχεδιασμό. Αυτό αίρεται με τις παρούσες προγραμματικές συμβάσεις.
           Για την αντιμετώπιση του προβλήματος των πιέσεων του δικτύου ύδρευσης, η ΔΕΥΑΑ έχει δημοπρατήσει την  μελέτη με τον τίτλο «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΥΔΡΑΥΛΙΚΟΥ ΜΟΝΤΕΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΑΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ», σύμφωνα με την οποία θα γίνει ανασχεδιασμός των ζωνών υδροδότησης της πόλης του Αγρινίου και θα υπάρξει λύση του εν λόγω προβλήματος. (αρ. ΑΔΑ ΒΧΩΟΡΜ9-ΘΓ4)
         Για το ζήτημα της αποχέτευσης υπάρχει ήδη συνεργασία με την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου για την υλοποίηση της απόφασης 49/2015 (ΑΔΑ Τ3ΦΟΡΜ9-2ΚΣ) η οποία σας έχει κοινοποιηθεί με το υπ’ αρ. 460/11-8-2015 έγγραφό μας.
        Όσον αφορά το θέμα του «ειδικού ενημερωτικού τεύχους καταναλωτού» σας έχει δοθεί ξανά απάντηση με το ως άνω έγγραφό μας (υπ’ αρ. 460/2015). Να σας ενημερώσουμε όμως ότι έπειτα και από πρότασή μας, η ΕΔΕΥΑ (η Ένωση των ΔΕΥΑ Ελλάδος) προτείνει στο προσεχές νομοσχέδιο της κυβέρνησης να γίνει τροποποίηση του άρθρου 19 του Ν. 1069/80 έτσι ώστε να είναι προαιρετική η έντυπη έκδοση του «ειδικού ενημερωτικού τεύχους καταναλωτού». Σκοπός του ως άνω εντύπου ήταν η ενημέρωση των δημοτών για όλα τα θέματα των επί μέρους ΔΕΥΑ, ενημέρωση που σήμερα όμως γίνεται διαδικτυακά και όλα τα στοιχεία είναι διαθέσιμα σε όποιον τα ζητήσει και από την Υπηρεσία. Με τον τρόπο αυτό εξοικονομούνται περί τις 45.000,00€ ετησίως 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ