Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016

Βουλή: 179 ΝΑΙ για την απλή αναλογική – Θα εφαρμοσθεί στις μεθεπόμενες εκλογές

Πέρασε με 179 ναι η απλή αναλογική - Οι κόντρες και οι διαφοροποιήσεις - ΒΙΝΤΕΟ
Από τις μεθεπόμενες εκλογές θα εφαρμοστεί η απλή αναλογική με την κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών, καθώς στο άρθρο 2, 179 βουλευτές ψήφισαν Ναι, έναντι 83 που ψήφισαν Όχι και 20 Παρών. Συγκεκριμένα, υπέρ... του άρθρου 2 ψήφισαν οι 153 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, οι 15 του ΚΚΕ, οι 9 της Ένωσης Κεντρώων, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος και ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκο Νικολόπουλο.

Οι διαφοροποιήσεις

Διαφοροποιήθηκε από την κεντρική γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ ο Γιώργος Δημαράς, ο οποίος προέρχεται από τους Οικολόγους Πράσινους.

Ο κ. Δημαράς δήλωσε «παρών» στο άρθρο 3 του εκλογικού νόμου που αφορά στο πλαφόν εισόδου των κομμάτων στη βουλή. 

Με διαφοροποιήσεις εμφανίστηκε στην ψηφοφορία για τον εκλογικό νόμο η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ποταμιού.

Οι Σπύρος Δανέλλης, Σπύρος Λυκούδης και Γρηγόρης Ψαριανός δήλωσαν "παρών" στο άρθρο για την κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών, σε αντίθεση με υπόλοιπους βουλευτές του Ποταμιού.

Επίσης, οι Γιώργος Αμυράς και ο Γιώργος Μαυρωτάς δήλωσαν "παρών" στο άρθρο 1 για την ψήφο στα 17, ενώ ο βουλευτής Ιλχάν Αχμέτ δήλωσε παρών στο άρθρο 1 και στο άρθρο 3 για το πλαφόν εισόδου στη Bουλή και καταψήφισε τα υπόλοιπα.

Από τους ανεξάρτητους βουλευτές, ο Στάθης Παναγούλης ψήφισε παρών στο άρθρο 2, στο άρθρο 1 ναι και στα υπόλοιπα όχι. Ο Νίκος Νικολόπουλος ψήφισε σε όλα τα άρθρα ναι, ο Λεωνίδας Γρηγοράκος παρών στο 1 και στα υπόλοιπα όχι, όπως επίσης και ο Χάρης Θεοχάρης.
Από τις επόμενες εκλογές θα εφαρμοσθεί η ψήφος στα 17 (άρθρο 1) που έλαβε θετική ψήφο από 180 βουλευτές.

Αναλυτικά: Ψήφισαν 281 βουλευτές

Άρθρο 1 (ψήφος στα 17): Ναι 180, Όχι 81, Παρών 20

Άρθρο 2 (κατάργηση μπόνους): Ναι 179, Όχι 83 , Παρών 19

Αρθρο (όριο 3%): Ναι 163, Όχι 101, Παρών 17

Άρθρο 4 (καταργούμενες διατάξεις): Ναι 179, Όχι 86, Παρών 16

Άρθρο 5 (έναρη ισχύος): Ναι 179, Όχι 86, Παρών 16

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ