Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016

Σκάνδαλο: Τη γλιτώνουν οι μιζαδόροι για μια... μετάφραση!

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ: ΖΗΜΙΩΣΑΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΕ ΠΕΡΙΠΟΥ 70 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ ΕΠ’ ΑΟΡΙΣΤΟΝ Η ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΛΟΓΩ ΜΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗΣ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΜΑΤΟΣ!
Αναβλήθηκε επ’ αόριστον η δίκη για το σκάνδαλο με τα «μαύρα ταμεία» της Siemens ως προς το σκέλος της σύμβασης (8002/1997) για την ψηφιακοποίηση των.... κέντρων του ΟΤΕ λόγω της μη μετάφρασης του παραπεμπτικού βουλεύματος στη μητρική γλώσσα των αλλοδαπών κατηγορουμένων στην υπόθεση.
Δέκα χρόνια μετά την έναρξη της δικαστικής έρευνας για την υπόθεση και με ορατό τον κίνδυνο παραγραφής αδικημάτων όπως είχε τονίσει στη προηγούμενη συνεδρίαση ο εισαγγελέας, Χαράλαμπος Τζώνης είναι πλέον άγνωστο το πότε θα πραγματοποιηθεί η δίκη για την υπόθεση.
Σύμφωνα με πηγές της Εισαγγελίας Εφετών έγιναν κατ' επανάληψη υπομνήσεις στη μεταφραστική υπηρεσία του υπουργείου Εξωτερικών για την άμεση μετάφραση του βουλεύματος, οι οποίες, ωστόσο, δεν ευοδώθηκαν.
Συγκεκριμένα, το δικαστήριο έκανε δεκτή την ένσταση ακυρότητας της κλήσης και του παραπεμπτικού βουλεύματος των 13 Γερμανών κατηγορουμένων και του Γαλλοεβλετού κατηγορούμενου, Ζαν Κλωντ Όσβαλντ.
Η ακυρότητα της κλήσης και του βουλεύματος - σύμφωνα με την κρίση του Δικαστηρίου - έγκειται στο γεγονός πως δεν είχε μεταφραστεί στη μητρικής τους γλώσσα, δηλαδή στη Γερμανική και τη Γαλλική.
Ο Πρόεδρος του Δικαστηρίου ανακοίνωσε πως από τη νομολογία, την ελληνική νομοθεσία, την ΕΣΔΑ και τα διεθνή σύμφωνα επιβάλλεται με ποινή ακυρότητας να μεταφράζεται το παραπεμπτικό βούλευμα στη γλώσσα που ομιλεί ο κατηγορούμενος.
Με εξαίρεση όπως τόνισε μόνο μια δικαστική απόφαση σύμφωνα με την οποία δεν επιβάλλεται η μετάφραση εφόσον η κατηγορία δεν έχει υποστεί μεταβολή.
Ωστόσο, ο πρόεδρος τόνισε πως στην προκειμένη περίπτωση η κατηγορία σε πολλούς εκ των κατηγορουμένων έχει διαφοροποιηθεί με το βούλευμα.
Με αυτό το σκεπτικό το Δικαστήριο δέχθηκε την ένσταση των συνηγόρων υπεράσπισης, κήρυξε άκυρη την επίδοση της κλήσης και του βουλεύματος και απαράδεκτη τη συζήτηση ως προς τους αλλοδαπούς κατηγορούμενους.
Επίσης κήρυξε απαράδεκτη τη συζήτηση ελλείψει νομικού κλητεύσεως ως προς το προσώπου του Φάνη Λυγινού, συνεργάτη του Γαλλοεβλετού τραπεζίτη Ζαν Κλωντ Όσβαλντ, καθώς έκανε δεκτή την ένσταση των συνηγόρων υπεράσπισης του περί μη νόμιμου κλήτευσης του στο ακροατήριο. Κι αυτό διότι όπως ανέφερε ο Πρόεδρος το παραπεμπτικό βούλευμα επιδόθηκε στους συνηγόρους οι οποίοι είχαν δηλώσει πως δεν τον εκπροσωπούσαν πια.
Συνεπώς, όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρος, το Δικαστήριο ανέβαλε τη συζήτηση της υπόθεσης σε άλλη άγνωστη δικάσιμο προκειμένου να γίνει μετάφραση του βουλεύματος εξαιτίας της μη νομίμως κλητεύσεως των κατηγορουμένων και για το ενιαίο της κρίσεως για τους λοιπούς, προκειμένου να επιδοθεί το βούλευμα με τον κατάλογο μαρτύρων και αναγνωστέων, στους κατηγορούμενους μεταφρασμένο στη μητρική τους γλώσσα, Γερμανική ή Γαλλική.
Υπενθυμίζεται ότι για την εν λόγω υπόθεση η οποία είχε εκφωνηθεί τον περασμένο Νοέμβριο αλλά «πάγωσε» λόγω της πολύμηνης αποχής των δικηγόρων έχουν παραπεμθεί στο εδώλιο συνολικά 64 κατηγορούμενοι, οι οποίοι με τις ενέργειες τους φέρονται να ζημίωσαν το δημόσιο με περίπου 70 εκατ. ευρώ.
Μεταξύ των προσώπων που κλήθηκαν να αντικρούσουν το κατηγορώ της Δικαιοσύνης είναι ο άλλοτε σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, Θόδωρος Τσουκάτος για την υπόθεση του ενός εκατομμυρίου μάρκων, ο επί σειρά ετών Διευθύνων Σύμβουλος και ακολούθως επικεφαλής του Εποπτικού Συμβουλίου του γερμανικού κολοσσού, Χάινριχ Φον Πίρερ αλλά και τα πρώην στελέχη της Siemens, Ηλίας Γεωργίου, Πρόδρομος Μαυρίδης, Φόλκερ Γιούγκ, Ράινχαρτ Σίκατσεκ, Μίχαελ Κουτσενρόιτερ, Εμμανουήλ Σταυριανού κ.α, όπως και οι καταζητούμενοι, Μιχάλης Χριστοφοράκος και Χρήστος Καραβέλας, τα πρώην στελέχη του ΟΤΕ, Γιώργος Σκαρπέλης, Αθανάσιος Γρεβενίτης, Νικόλαος Μανασής,Σωτήρης Τζούμας κ.α., οι ιδιώτες, χρηματιστές επιχειρηματίες κλπ, Γεώργιος Καλδής, Αθανάσιος Ράμμος, Βασίλειος Τυρογαλάς κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ