Σάββατο 2 Ιουλίου 2016

«Μεταρρυθμίσεις» ζητάει το ΔΝΤ από Γερμανία - Νούμερο ένα κίνδυνος η Deutsche Bank (UPD)

Η μεγαλύτερη ιδιωτική τράπεζα της Γερμανίας, η Deutsche Bank, συνιστά τον μεγαλύτερο κίνδυνο για το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα, σύμφωνα με έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για το διεθνές τραπεζικό σύστημα. Παράλληλα το Ταμείο ζητάει μεταρρυθμίσεις από τη Γερμανία, για να...
αντιμετωπιστεί η μειωμένη οικονομική ανάπτυξη της χώρας. HSBC και Credit Suisse συνιστούν τη δεύτερη και τρίτη, αντίστοιχα, μεγαλύτερη πηγή κινδύνων για το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα.
To Ταμείο στην έκθεση του υποστηρίζει ότι «Γερμανία, Γαλλία, Βρετανία και ΗΠΑ διαθέτουν τον υψηλότερο κίνδυνο μετάδοσης μίας κρίσης στο εξωτερικό, καθώς η έκθεση των εγχώριων τραπεζών σε έτερες χώρες είναι αρκετά μεγάλη» αναφέρει μεταξύ άλλων, το Ταμείο.
Όπως προσθέτει η «Wall Street Journal» η είδηση αυτη έρχεται λίγο μετά την αποτυχία της Deutsche Bank να περάσει τον τελικό γύρο των Stress Test, που διενεργήθηκαν για να διαπιστωθεί πως οι μεγαλύτερες τράπεζες του κόσμου θα μπορούσαν να αντιδράσουν σε μια νέα οικονομική κρίση. Η γερμανική τράπεζα και η ισπανική Banco Santander ήταν οι μόνες από τις 33 διεθνείς τράπεζες που απέτυχαν στο stress test.
Αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης και άλλες μεταρρυθμίσεις
Η Γερμανία χαρακτηρίζεται ως «πρωταθλήτρια στη συνταγογράφηση μεταρρυθμίσεων» εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ωστόσο «χρειάζεται μεγάλη δόση του ίδιου φαρμάκου σπίτι της» σύμφωνα με ξεχωριστή ανάλυση του ΔΝΤ.
Το Ταμείο προβλέπει ότι το εργασιακό δυναμικό της χώρας θα μειωθεί σημαντικά μετά το 2020, επηρεάζοντας έτσι τους ρυθμούς ανάπτυξης της χώρας. Για να αντιμετωπιστεί αυτό, το ΔΝΤ προτείνει τρεις μεταρρυθμίσεις που θα πρέπει να εφαρμόσει η γερμανική κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα:
·         Περισσότερες ώρες εργασίας για τις μητέρες, με επέκταση της ολοήμερης παιδικής φροντίδας
·         Αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης
·         Αναβάθμιση των ικανοτήτων των μεταναστών
Πηγή: thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ