Τετάρτη, 27 Ιουλίου 2016

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΛΙΒΙΤΣΑΝΟΥ - ΝΤΑΝΟΥ ΣΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ

 «Ήταν θυμάμαι χειμώνας του 1968, κρύος, βαρύς και σκοτεινός, ο πρώτος χειμώνας της Δικτατορίας… με το που ερχόταν το σούρουπο απαγορευόταν η κυκλοφορία έξω, άλλο και...
τούτο, πού να καταλάβω εγώ τότε… Εκείνο το παγερό βράδυ… χτύπησε η πόρτα αδύναμα μα επιτακτικά! Εμείς λουφάξαμε στα φουστάνια της μάνας από το φόβο, αλλά ο πατέρας άνοιξε και είδαμε τον μπάρμπα Γιάννη, ένα φτωχό μοναχικό γεροντάκι, που έμενε στη γειτονιά. Τα κουρελιασμένα ρούχα του, η αδύναμη φωνή του, τα τρεμάμενα χέρια του έρχονται στη σκέψη μου λες κι αυτή η σκηνή είναι σημερινή. Κρατούσε με το ένα χέρι το μπαστούνι και με το άλλο το λυχνάρι και ικέτευε για λάδι, να περάσει το βράδυ…»
     «Δεν είναι μόνο θέμα εποχής, αλλά κυρίως θέμα ανθρώπων. Σε κάθε ρόλο χρειάζεται ο κατάλληλος, γιατί  διαφορετικά κάποιοι την πληρώνουν κι αν μιλάμε για παιδιά, τότε τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα».
    Πρόκειται για 21 διηγήματα, ιστορίες, με πρωταγωνιστές ανθρώπους της διπλανής πόρτας, που υποκύπτουν στη μοίρα τους ή βρίσκουν τρόπους να προσαρμόζουν τη ζωή τους στην καθημερινότητα. Που αγωνίζονται να επιβιώσουν, απολαμβάνουν τη φύση, ερωτεύονται ή αγανακτούν, διαμαρτύρονται στα κακώς κείμενα, αντιστέκονται στη βία και την αδικία, στην προκατάληψη, το ρατσισμό και την καταπίεση.
Αφιερωμένο
στους απανταχού της  γης κατατρεγμένους, που κάποιοι φρόντισαν να τους  στερήσουν την  ελευθερία, την αξιοπρέπεια και το χαμόγελο

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ