Πέμπτη, 28 Ιουλίου 2016

Η Σωτηρία Βασιλακοπούλου ζει στους εργατικούς αγώνες του σήμερα

Η Σωτηρία Βασιλακοπούλου ζει στους εργατικούς αγώνες του σήμερα ενάντια στον εργασιακό μεσαίωνα που φέρνουν κυβέρνηση-Τρόικα-εργοδοσία
Επίκαιρο όσο ποτέ το αγωνιστικό παράδειγμα και η θυσία της Σωτηρίας Βασιλακοπούλου, της φοιτήτριας, μέλος της ΚΝΕ που δολοφονήθηκε από τον εργοδοτικό τραμπούκο...
Μάριο Χαρίτο στις 28 Ιούλη του 1980, όταν η εργοδοσία της κλωστοϋφαντουργίας ΕΤΜΑ προσπαθούσε να εμποδίσει τις εξορμήσεις του εργατικού κινήματος στο χώρο δουλειάς.
Σήμερα το αγωνιστικό αυτό παράδειγμα είναι ο μόνος δρόμος, όταν η δουλειά, το μεροκάματο, τα δικαιώματα και η ίδια δυνατότητα των εργαζομένων να αγωνίζονται μπαίνουν στο στόχαστρο κυβέρνησης-ΕΕ σαν αποτέλεσμα των τριών μνημονίων, με τις πλάτες της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας που πλαισίωσε το «εθνικό μέτωπο» με την εργοδοσία.
Είναι ανεξίτηλο το στίγμα της ενοχής του κόσμου του κεφαλαίου που υπερασπίζεται τα κέρδη ισοπεδώνοντας το παρόν και το μέλλον των ανθρώπων. Αυτός ο κόσμος της κρατικής καταστολής, της εργοδοτικής καταστολής και των ξεπουλημένων τραμπούκων, της καπιταλιστικής βαρβαρότητας δεν αλλάζει, παρά μόνο ανατρέπεται.
Είναι στήριγμα και πηγή δύναμης το παράδειγμα της Σ. Βασιλακοπούλου, της στράτευσης της νεολαίας στην πάλη για τη δικαίωση του κόσμου της δουλειάς, για μια καλύτερη ζωή, για έναν καλύτερο κόσμο. Το έχουμε ανάγκη στην μάχη που βρίσκεται μπροστά μας ενάντια στις εργαλειοθήκες του ΟΟΣΑ, τις «βέλτιστες πρακτικές της ΕΕ», την ασυδοσία της εργοδοσίας, την ανάπτυξη σε βάρος εργαζομένων και περιβάλλοντος που σχεδιάζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τα κέρδη που διασφαλίζουν κεφάλαιο και τράπεζες.
Τιμάμε τη Σ. Βασιλακοπούλου, δεν συγχωρούμε τους ενόχους, παλεύουμε ενάντια στο σύστημά τους, δεν υποστέλλουμε τη σημαία της πάλης για το δίκιο του εργάτη και την κοινωνική απελευθέρωση, τη σοσιαλιστική προοπτική και τον κομμουνισμό.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ