Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016

Η πρώτη ενημέρωση από τον νέο Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Αιτωλοακαρνανίας

Η πρώτη ενημέρωση από τον νέο Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Αιτωλοακαρνανίας

Στην πρώτη ενημέρωση των τοπικών ΜΜΕ προχώρησε σήμερα το μεσημέρι στις 12:00 ο Διοικητής του Γ.Ν.Αιτ/νιας κ.Δημήτρης Μιχάλης στο Αμφιθέατρο του νοσοκομείου.
Ο κ.Μιχάλης κατά την έναρξη της ενημέρωσης αναφέρθηκε στο οξύ πρόβλημα με την υποστελέχωση τμημάτων του νοσοκομείου Αγρίνιου. Όπως όμως διευκρίνισε η υποστελέχωση δεν είναι στο ίδιο επίπεδο για όλα τα τμήματα με πιο...
σοβαρή αυτήν στην Καρδιολογική Μονάδα.
Ο Διοικητής αναγνωρίζει ότι χάρις στις προσπάθειες τριών γιατρών λειτουργεί όπως λειτουργεί το τμήμα και στις άμεσες δράσεις του είναι η στελέχωση του συγκεκριμένου τμήματος.
To video είναι από το AgrinioNet.gr
Ήδη πριν αναλάβει την διοίκηση του νοσοκομείου είχαν προκηρυχθεί τρεις θέσεις επικουρικών γιατρών,για την καρδιολογική,την παθολογική,την παιδιατρική,την ΜΕΘ και την παθολογική και έχει καλυφθεί μόνο της παθολογικής.
Όσον αφορά τον καρδιολόγο και τον νεφρολόγο, η διοίκηση τον νοσοκομείου προτίθεται να αναλάβει το κόστος της στέγασης ως επιπλέον κίνητρο για να έρθουν στο Αγρίνιο.
Επίσης θεωρεί μεγάλη επιτυχία της συνεργασίας 6ης ΥΠΕ -Γ.Ν.Αγρινίου (που είναι σε πολύ καλό επίπεδο)την έγκριση προκήρυξης θέσης Διευθυντή Καρδιολογικής Κλινικής την οποία αποδέχθηκε το Υπουργείο Υγείας εν’μέσω δύσκολης οικονομικής συγκυρίας.

Μια επίσης πολύ σημαντική ανακοίνωση του κ.Μιχάλη έχει να κάνει με το γεγονός ότι από το Υπουργείο Υγείας έχουν εγκριθεί συνολικά 9.713.000 ευρώ για αποπληρωμές οφειλών των νοσοκομείων Αγρινίου και Μεσολογγίου.
Από αυτά τα 6.300.000 ευρώ είναι για οφειλές του νοσοκομείου Αγρινίου και τα υπόλοιπα αφορούν οφειλές του νοσοκομείου Μεσολογγίου.
Η εκταμίευση των 3.200.000 και 1.700.000 για το νοσοκομείο Αγρινίου και Μεσολογγίου αντίστοιχα αναμένεται να γίνει άμεσα ,εξοφλώντας οφειλές μέχρι και τον 12ο του 2015.
Ενώ με την εκταμίευση του υπόλοιπου ποσού αναμένεται να τακτοποιηθούν οι οφειλές μέχρι και τον 4ο του 2016.

Όσον αφορά το νοσηλευτικό προσωπικό και τις ελλείψεις,αναμένεται να καλυφθούν από μετακινήσεις που εκκρεμούν προς το νοσοκομείο Αγρινίου,όπως αποσπάσεις και μετατάξεις, ειδικά από νοσοκομεία των Αθηνών και της Θεσσαλονίκης και τα κενά που θα δημιουργηθούν θα καλυφθούν από νοσηλευτές των οποίων οι τοποθετήσεις εκκρεμούν από προηγούμενες προκηρύξεις.
Επίσης προανήγγειλε καλύτερη αξιοποίηση και αξιολόγηση του υπάρχοντος προσωπικού, ώστε όσοι βρίσκονται στα λεγόμενα βαριά τμήματα να μετακινηθούν και παράλληλα επίσης με εσωτερικές μετακινήσεις να καλυφθούν τα τμήματα με τις μεγαλύτερες ανάγκες.

Στο θέμα με την αξιολόγηση των προϊσταμένων τμημάτων,θα εξεταστούν όλες οι αιτήσεις που υπάρχουν και θα αποκατασταθούν οι όποιες αδικίες.
Κλείνοντας ανέφερε ότι εκτός από τα σημαντικά προβλήματα υπάρχουν και τα μικρά καθημερινά προβλήματα απέναντι στον πολίτη και στις υπηρεσίες που του παρέχονται, στα οποία θα δώσει ιδιαίτερη σημασία ώστε καθημερινά να βρίσκονται λύσεις.

Ακολούθησαν ερωτήσεις από τους εκπροσώπους του τύπου και μεταξύ αυτών διευκρινίστηκε ότι για την ώρα δεν τίθεται θέμα αυτόνομης Βραχείας Νοσηλείας η οποία καλύπτεται από το προσωπικό των ΤΕΠ και για την ώρα καλύπτει 15 κλίνες.

Το Γ.Ν.Αγρινίου μέχρι τώρα δεν έχει εξωστρεφείς δράσεις ,κάτι το οποίο σε δεύτερο χρόνο θα προσπαθήσει να το αλλάξει ,αλλά δεν είναι στις άμεσες προτεραιότητες.

Γιατρός από το ΠΕΔΥ θα αναλάβει το εξωτερικό παθολογικό ιατρείο και το διαβητολογικό.

Επίσης τα ο χειρουργός οφθαλμίατρος είναι στην διάθεση του νοσοκομείου,δεν γίνονται όμως επεμβάσεις λόγω ελλείψεως υλικών τα οποία αναμένεται να προμηθευτούν σύντομα,ώστε με σειρά να εξυπηρετηθούν οι ασθενείς.

Τέλος όσον αφορά το όνομα του νέου Υποδιοικητή των διασυνδεόμενων νοσοκομείων ,ανέφερε ότι δεν ξέρει το όνομα,γνωρίζει μόνο κάποια ονόματα τα οποία έδωσαν συνέντευξη και η τελική απόφαση ανήκει στο Υπουργείο Υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ