Τετάρτη, 6 Ιουλίου 2016

Γαλλία: Για δεύτερη φορά με διάταγμα οι αλλαγές στα εργασιακά

Για δεύτερη φορά περνάει με προεδρικό διάταγμα το εργασιακό νομοσχέδιο, χωρίς την έγκριση της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης - Οργισμένοι οι βουλευτές εγκατέλειψαν την αίθουσα της συνεδρίασης.
Όπως και στην πρώτη ανάγνωση του νομοσχεδίου, έτσι και στη δεύτερη...ανάγνωση ο γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς κατέφυγε στο αμφιλεγόμενο Άρθρο 49.3 του Συντάγματος της Γαλλίας που επιτρέπει στην κυβέρνηση να παρακάμψει τη γαλλική Εθνοσυνέλευση.
Ο Βαλς ισχυρίστηκε ότι το νομοσχέδιο είναι απαραίτητο για την καταπολέμηση της ανεργίας και σημείωσε ότι η απόφαση ελήφθη λαμβάνοντας υπόψη το δημόσιο συμφέρον και το γενικό καλό. 
Σύμφωνα με την κυβέρνηση, η μεταρρύθμιση της αγοράς εργασίας θα δώσει στους εργοδότες μεγαλύτερη ευελιξία ώστε να καταπολεμηθεί η ανεργία. Οι πολέμιοι του νομοσχεδίου όμως το κρίνουν υπερβολικά φιλελεύθερο και φοβούνται ότι θα επιδεινώσει την εργασιακή ανασφάλεια.
Οι Γάλλοι πολίτες βρίσκονται στους δρόμους με τα μεγάλα συνδικάτα να καλούν συνέχεια σε κινητοποιήσεις για να «μπλοκάρουν» την επικείμενη μεταρρύθμιση. 
Το νομοσχέδιο έχει προκαλέσει τριγμούς στο Σοσιαλιστικό Κόμμα και εκτιμάται οτι θα υπάρξουν βουλευτές που θα το καταψηφίσουν.
Μία τελευταία ανάγνωση του νομοσχεδίου θα πραγματοποιηθεί αργότερα μέσα στον Ιούλιο.

Πηγή: thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ