Πέμπτη, 14 Ιουλίου 2016

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ - ΜΙΑ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ κ. ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ

Μεσολόγγι, 14 Ιουλίου 2016
κ. Καραγκούνη: Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί!
Κ. Πολάκη: Αναζητήστε και ενεργοποιείστε το πόρισμα Επιθεωρητών Υγείας για την εταιρεία «ΕΥΗΝΩΡ Α.Ε.» (Δεκέμβριος 2013)
Με περισσό θράσος επανέρχεται δια του τύπου ο βουλευτής Αιτωλ/νίας της Ν.Δ. κ. Κ. Καραγκούνης, εγκαλώντας τον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Παύλο Πολάκη, για σημαντικές ελλείψεις στο Νοσοκομείο Αγρινίου, αλλά και...
συνολικότερα στις δομές υγείας στην Αιτωλ/νία. Προφανώς, οι απαντήσεις στον κοινοβουλευτικό έλεγχο – αλλά και η πραγματικότητα – έφεραν σε δύσκολη θέση τον κ. Καραγκούνη σε σχέση με όλα όσα συνέβησαν στο παρελθόν, στον τομέα της υγείας, σε συνδυασμό με τις προσπάθειες που γίνονται σήμερα.
Επειδή η πραγματικότητα σαφώς και τον διαψεύδει, επιθυμώ να υπενθυμίσω ότι:
-         Εσείς είστε που φτάσατε την υγεία στην Αιτωλ/νία σε οριακό σημείο, με την πολιτική που ασκήσατε τα τελευταία χρόνια και αυτό δεν επιδέχεται αμφισβήτηση.
-         Εσείς είστε που μειώσατε δραματικά τους προϋπολογισμούς των δύο νοσηλευτικών μονάδων τα τρία τελευταία χρόνια, κατά 50%.
-         Εσείς είστε που δεν κάνατε καμία πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και αυτό το γνωρίζουν όλοι.
-         Εσείς είστε που συνειδητά κατευθύνατε τους ασθενείς στην ιδιωτική υγεία, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.  
Το έργο λοιπόν της ΑΠΑΞΙΩΣΗΣ της Δημόσιας Υγείας είναι δικό σας παιδί και των κ.κ. Βενιζέλου και Λοβέρδου.
Πάμε παρακάτω:
Μιας και μιλάτε για γενικολογίες και αοριστίες στην απάντηση του κ. Υπουργού, επιτρέψτε μου να σας ενημερώσω, ενδεικτικά για τα παρακάτω:
Α) Νοσοκομείο Αγρινίου
1. Για το 2015 είχαμε αύξηση του προϋπολογισμού 10-15%, πληρωμή όλων των υποχρεώσεων σε γιατρούς και λοιπό προσωπικό.
2. Προσλήψεις επτά (7) μόνιμων ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων για τις οποίες έχουν υποβληθεί ήδη σαράντα επτά (47) αιτήσεις! Επίσης ανάληψη υπηρεσίας από τρεις (3) επικουρικούς και ολοκλήρωση διαδικασίας άλλων οκτώ (8) επικουρικών ιατρών, που σύντομα τοποθετούνται.
3. Λειτουργία όλων των κλινικών με σημαντική συμβολή και αυταπάρνηση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.
4. Επαρκής στελέχωση των ΤΕΠ με συνεπικουρία ιατρών από τα κατά τόπους Κέντρα Υγείας.
5. Έκτακτη χρηματοδότηση 6,2 εκατομμύρια ευρώ για εξόφληση ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων.
Β) Νοσοκομείο Μεσολογγίου
1. Για το 2015 είχαμε αύξηση του προϋπολογισμού 10-15%, πληρωμή όλων των υποχρεώσεων σε γιατρούς και λοιπό προσωπικό.
2. Λειτουργία ψηφιακού μαστογράφου και αξονικού τομογράφου, που δεν είχε λειτουργήσει ποτέ προς δόξαν της ιδιωτικής υγείας! Μήπως γνωρίζετε κάτι;
3. Προσλήψεις – τοποθετήσεις τεσσάρων (4) επικουρικών ιατρών για δύο (2) χρόνια (παιδίατρος, παθολόγος, αναισθησιολόγος, μικροβιολόγος).
4. Προσλήψεις τεσσάρων (4) μονίμων ιατρών (δύο παθολόγοι, ένας καρδιολόγος, ένας νεφρολόγος) υποβλήθηκαν συνολικά είκοσι μία (21) αιτήσεις!
5. Προσλήψεις λοιπού επικουρικού προσωπικού για ένα (1) χρόνο (δύο ΔΕ χειριστών μηχανημάτων και ένας ΤΕ Ραδιολόγων – Τεχνολόγων).
6. Έκτακτη επιχορήγηση 3,3 εκατομμύρια ευρώ για εξόφληση ληξιπρόθεσμών υποχρεώσεων του Νοσοκομείου.
Εάν τα παραπάνω δεν σας ικανοποιούν, τι να κάνουμε, αυτή είναι η πραγματικότητα.
Με την ευκαιρία όμως που μου δώσατε, θα ήθελα να καλέσω τον αξιότιμο αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Πολάκη, να αναζητήσει από το Σώμα Επιθεωρητών Υγείας την Έκθεση Ελέγχου για το ιδιωτικό κέντρο «ΕΥΗΝΩΡ Α.Ε.», συμφερόντων της οικογενείας σας στο Αγρίνιο, που έχει συνταχθεί από τον Δεκέμβριο του 2013. Εκεί θα δούμε όλα τα ωραία και ενδιαφέροντα που συντελέστηκαν κατά τη διάρκεια αδειοδότησης και λειτουργίας της εν λόγω ιδιωτικής επιχείρησης, στον τομέα της υγείας. Θα έχει πολύ ενδιαφέρον η συνέχεια, αλλά και η απάντησή σας επί του προκειμένου.


Ο επικεφαλής του Συνδυασμού
«ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ»
Π. Παπαδόπουλος
Δημοτικός Σύμβουλος Μεσολογγίου και

Μέλος του Δ.Σ. Γενικού Νοσοκομείου Αιτωλ/νίας

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ