Τρίτη 12 Ιουλίου 2016

Έσπασε πάλι ο κεντρικός αύλακας στην Σταμνά (Δ20) - χωρίς νερό ο κάμπος του Αχελώου

Νέα σοβαρή ζημιά ξανά χθες το βράδυ στον κεντρικό αύλιακα (Διώρυγα Δ20), που αρδεύει δεκάδες χιλιάδες στρέμματα στην πεδιάδα του Αχελώου -Σταμνάς, Γουριάς, Νεοχωρίου κ.α., προκαλώντας νέα προβλήματα τόσο στους αγρότες όσο και στους διοικούντες των ΓΟΕΒ-ΤΟΕΒ της περιοχής μέσα στην παραγωγή της φετινής καλλιεργητικής περιόδου.
Το νέο σπάσιμο προκλήθηκε.. και πάλι στο ίδιο σημείο, όπου συχνά παρατηρούνται τέτοιες ζημιές (δομικά και μηχανικά), κοντά στην Σταμνά του Αιτωλικού και σύμφωνα με ανθρώπους του ΓΟΕΒ Αχελώου και των τοπικών ΤΟΕΒ πρόκειται για ένα τμήμα μήκους τριών χιλιόμετρων συνολικά που είναι προβληματικό.
Η νέα βλάβη αποκαθίσταται από σήμερα το πρωί από εργολάβο και το κόστος υπολογίζεται σε περίπου 25.000 ευρώ, το οποίο επωμίζονται κατά κύριο λόγο οι αγρότες μέσο του ΓΟΕΒ και των ΤΟΕΒ, που βρίσκονται σε φάση πλήρους οικονομικής κατάρρευσης.
Αγρότες αλλά και άνθρωποι που ασχολούνται με τις έγγειες βελτιώσεις στην Αιτωλ/νία σημειώνουν πως η κατάσταση πλέον έχει φτάσει στο απροχώρητο με το αρδευτικό δίκτυο και επισημαίνουν πως η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος δεν έχει προχωρήσει στον σχεδιασμό εκείνον ώστε μέσα από έργα του νέου ΕΣΠΑ (που προβλέπει τέτοιες χρηματοδοτήσεις) να δημιουργηθούν νέες υποδομές και ειδικά να υπάρξει πρόβλεψη για την ανακατασκευή της προβληματικής Διώρυγας Δ20. Βέβαια οι υποδομές αυτές δύσκολα εντάσσονται εν δεν ανήκουν στον γενικότερο σχεδιασμό των ΚΑΠ και της ΕΕ. ένας νέος εθνικός αγροτικός-παραγωγικός σχεδιασμός του πρωτογενή τομέα οφείλει η Περιφέρεια να διεκδικήσει για την Αιτωλ/νία. 
Αναμένεται έως την Παρασκευή να έχουν αποκατασταθεί οι ζημιές που έχει υποστεί η διώρυγα σύμφωνα με τον εργολάβο και τους ανθρώπους του ΓΟΕΒ.

Με πληροφορίες απο agrinio press

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ