Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

Μετά τους δεν πληρώνω, έρχονται οι δεν δηλώνω

Φόβοι ότι μετά τους δεν πληρώνω, έρχονται οι δεν δηλώνω έχουν ανάψει φωτιές στο υπουργείο Οικονομικών, που ψάχνει τρόπους να εντοπίσει όσους σκέφτονται να αποφύγουν να κάνουν δήλωση φέτος.
Εξαιτίας των μειωμένων εσόδων και των αυξημένων φόρων, που αναμένεται να προκύψουν, μεγάλη μερίδα του πληθυσμού δεν έχει καταθέσει ακόμα την δήλωση του.
Μέχρι χθες μόλις το 1/3 των φορολογούμενων είχε καταθέσει την δήλωση, ενώ η .... προθεσμία για την υποβολή λήγει στις 16 Ιουλίου.
Βαριά καμπάνα για όσους δεν δηλώσουν.
Το υπουργείο Οικονομικών προετοιμάζει ένα σχέδιο εντοπισμού όσων φορολογούμενων δεν έχουν καταθέσει εγκαίρως την δήλωση τους, για να αποτρέψουν τον κίνδυνο κατάρρευσης των εσόδων, και ετοιμάζουν βαριές «καμπάνες».
Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα, οι παραβάτες θα καλούνται να καταθέσουν τις δηλώσεις τους εκπρόθεσμα στις αρμόδιες ΔΟΥ, καταβάλλοντας υπέρογκα ποσά πρόσθετων φόρων, ενώ δεν θα ισχύει και το αφορολόγητο όριο των 5.000 ευρώ.
Επιπλέον, θα υποχρεώνονται να πληρώσουν όχι μόνο το συνολικό φόρο που προκύπτει από τη δήλωση προσαυξημένο κατά 1,5% για κάθε μήνα καθυστέρησης αλλά και επιπλέον φόρο 2,5% επί του συνολικού τους εισοδήματος.
Star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ