Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

Το επικαιροποιημένο Μνημόνιο: Η "σφαγή των αμνών"


Ελλάδα: Μνημόνιο Συνεννόησης σε
ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ: ΝΕΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ 
ΚΑΤΑΛΥΟΥΝ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ! ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΟΥΝ ΤΗ ΒΟΥΛΗ! ΕΡΕΙΠΩΝΟΥΝ ΤΗ ΧΩΡΑ!

Με μια σκληρή δήλωση αντέδρασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Π. Λαφαζάνης στην δημοσιοποίηση του επικαιροποιημένου μνημονίου (δείτε το μεταφρασμένο εδώ) επισημαίνοντας ότι η υπογραφή του αποτελεί ένα νέο κυβερνητικό πραξικόπημα με το οποίο το Σύνταγμα γίνεται "κουρελόχαρτο", η Βουλή τίθεται στο περιθώριο και καταλύεται κάθε ίχνος εθνικής ανεξαρτησίας. 
Συγκεκριμενα στην δήλωσή του τονίζει ότι το νέο επικαιροποιημένο μνημόνιο συνιστά ένα νέο μεγάλο αντεργατικό και αντικοινωνικό κυβερνητικό πραξικόπημα, με το οποίο το Σύνταγμα γίνεται "κουρελόχαρτο", η Βουλή τίθεται στο περιθώριο και καταλύεται κάθε ίχνος εθνικής ανεξαρτησίας.
 ΠΕΡΙΛΗΨΗ...
ΣΕΛ.6 κ.ε. για μεταρρυθμίσεις σε δημόσια διοίκηση και "λειτουργική αξιολόγηση" του δημοσίου για την αναδιάρθρωσή του. Εξειδικευμένα:
Νοσοκομεία: αύξηση συμμετοχής ασφαλισμένων, 3 ευρώ για εξωτερικά ιατρεία κ.λπ. (βλ. και σελ. 24)
ΟΤΑ: πιστή εφαρμογή Καλλικράτη και εξοικονόμηση 500 εκ. ευρώ ετησίως!
ΔΕΚΟ: διάλυση των δημοσίων ΔΕΚΟ, ξεπούλημα του ΟΣΕ ως τέλη Σεπτέμβρη, αύξηση εισιτηρίων (αναφέρεται ρητά), ξεπούλημα ΔΕΗ και άλλων ΔΕΚΟ ως τέλος 2010 (βλ. και σελ. 21 κ.ε., για την ενέργεια υπάρχουν αναφορε΄ς σε όλο το κείμενο)
Ασφαλιστικό: νέα μέτρα για τις συντάξεις, με βάσση τις αναλογιστικές μελέτες των ταμείων, ως τον Ιούνη του 2011

Σελ.9 ΜΙΛΑ καθαρά για "μεταρρυθμίσεις στην απασχόληση στο δημόσιο που μειώνουν τις στρεβλώσεις στην αγορά εργασίας" (κάτι που αποδεικνύει ότι η διευκόλυνση των απολύσεων του Ν. Λοβέρδου αφορά και το δημόσιο!)

Σελ. 10 Πρόγραμμα "Φιλική προς τις επιχειρήσεις Ελλάδα" (!!!) με σκοπό να γίνονται οι "επενδύσεις" στο άψε-σβήσε. Και για να είναι και σίγουροι ότι το καταλάβαμε, παρακάτω αναφέρει ρητά "Η κυβέρνηση θα θεσπίσει νομοθεσία για την αντιμετώπιση των καθυστερήσεων που σχετίζονται με θέματα περιβάλλοντος, αρχαιολογικούς χώρους και απαλλοτριώσεις. Μια ομάδα εργασίας έχει συσταθεί για την αντιμετώπιση αυτών και άλλων εμποδίων εφαρμογής".
Όλα αυτά εξειδικεύονται περαιτέρω στη σελ. 28, όπου αναφέρονται οι προσφυγές για απαλλοτριώσεις, το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο και η έγκριση Μελετών Περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

ΣΕΛ. 15 κ.ε.
Τα νέα μέτρα που θα περιληφθούν στον προϋπολογισμό. Μεταξύ αυτών, πάγωμα συντάξεων και το 2011, μεταρρύθμιση δημόσιας διοίκησης για να εξοικονομηθούν 500 εκ. ευρώ (προφανώς και από τους μισθούς!) κ.λπ.

ΣΕΛ.18-19
Νέες αλλαγές στις ΣΣΕ-κατάργηση της υποχρεωτικότητας των συμβάσεων!

Επέκταση (κι άλλη;) της μερικής απασχόλησης
Μισθοί στο δημόσιο τομέα: άμεσα συνδεδεμένοι με την ατομική παραγωγικότητα
Αξιολόγηση των υπηρεσιών από εξωτερικούς εμπειρογνώμονες (!). Στόχος του "λειτουργικού ελέγχου" στον οποίο θα μας υποβάλλουν, μεταξύ άλλων, είναι να καταργηθούν κοινωνικά προγράμματα (σελ. 19). Η συνέχεια στη σελ. 31...

Για το 2011, εκτός των άλλων, όπως ήδη λέει και το Μνημόνιο, θα παγώσουν πάλι οι συντάξεις, θα μειωθούν οι προσλήψεις στο δημόσιο πέραν του 1 προς 5, θα μειωθεί το ταμείο ανεργίας (αυτό είναι κοινωνική πολιτική!!!) και πολλά άλλα (σελ. 32 κ.ε.)

Χωριστές ρητές αναφορές υπάρχουν επίσης στο ΓΛΚ και στην Επιθεώρηση Εργασίας (μιλά για την "αναβάθμισή" τους), και στην αλλαγή του τρόπου εκτελωνισμού (σελ. 33)

ΣΕΛ. 25 ΠΡΟΣΟΧΗ: αλλαγή στο νομοθετικό πλαίσιο και σε εκπαίδευση σε σχέση με διασυνοριακότητα (;;;),  επαγγελματικά δικαιώματα πτυχίων εξωτερικού (βλ. σελ. 26)
ΕΔΩ ΜΕΤΑΦΡΑΣΜΕΝΟ ΤΟ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ 
http://naftemporiki.gr.s3.amazonaws.com/docs/2010/08/20/mnimonio.pdf





Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ