Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010

Μειώσεις μισθών έως και 20%


Μειώσεις μισθών για πολλές κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων και όλους τους νεοπροσλαμβανόμενους στο Δημόσιο, που σε ορισμένες περιπτώσεις θα αγγίξουν το 20%, θα φέρει η εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου το πρώτο τρίμηνο του 2011, καθώς θα καταργηθεί πλήθος επιδομάτων που λαμβάνουν σήμερα οι δημόσιοι υπάλληλοι.

ΣΙΣΣΥ ΣΤΑΥΡΟΠΙΕΡΡΑΚΟΥ - ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ

Στόχος της εφαρμογής του νέου μισθολογίου είναι η μείωση της συνολικής δημόσιας δαπάνης για μισθούς, όπως προβλέπεται και στο μνημόνιο που έχει υπογράψει η ελληνική κυβέρνηση με την τρόικα και η εξοικονόμηση 2,7 δισ. ευρώ.

Με το νέο μισθολόγιο, το οποίο θα προβλέπει -εκτός των άλλων- ξεχωριστά κλαδικά μισθολόγια, όπως αυτό το Ενόπλων Δυνάμεων, των δικαστών, των επιστημόνων και των διοικητικών, θα επιχειρηθεί έλεγχος της παραγωγικότητας για κάθε υπηρεσία.

Θα τίθενται ορισμένες προϋποθέσεις και όταν αυτές δεν τηρούνται θα μπαίνει μαχαίρι στα ...
επιδόματα, ενώ όταν θα τηρούνται θα δίνονται έξτρα μπόνους.
Πάντως η κυβέρνηση εξετάζει τρόπο πραγματικής σύνδεσης των αμοιβών με την παραγωγικότητα, κάτι που ενδεχομένως να γίνει σε δεύτερη φάση.

Υπενθυμίζεται πως το 2003 είχε γίνει προσπάθεια για ενιαίο μισθολόγιο στο δημόσιο τομέα, η οποία όμως δεν στέφθηκε από επιτυχία.

Αρχικά είχε επιδιωχθεί η μερική ενσωμάτωση του κινήτρου απόδοσης, του χρονοεπιδόματος και του επιδόματος εξομάλυνσης στο βασικό μισθό.

Είχε εξαιρεθεί όμως η ειδική παροχή του Ν. 3016/02, η οποία δινόταν για την εξομάλυνση των μισθολογικών διαφορών υπέρ των χαμηλόμισθων υπαλλήλων που δεν λάμβαναν πρόσθετες μισθολογικές παροχές.

Οι διαπραγματεύσεις ναυάγησαν, καθώς η ΑΔΕΔΥ ζητούσε τη διαμόρφωση ενιαίου βασικού μισθού 1.050 ευρώ με ενσωμάτωση όλων των επιδομάτων, διπλασιασμό των οικογενειακών επιδομάτων, καταβολή αναδρομικών και αύξηση του επιδόματος ευθύνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ