Τρίτη 24 Αυγούστου 2010

Οι φωτιές και το δάσος του Αγίου Χριστοφόρου



Ανδριόπουλου Ιωάννη
Προέδρου Τ.Ο. Ν.Δ. Αγρινίου

Είναι δυστυχώς θέμα χρόνου να κινδυνέψει να καταστραφεί από κάποια πυρκαγιά και το δάσος του Αγίου Χριστοφόρου στο Αγρίνιο. Τους λόγους της πυρκαγιάς για να τους γνωρίζει κανείς δεν χρειάζεται να είναι κανείς ειδικός ή να έχει ιδιαίτερες πληροφορίες. Είναι οι ίδιοι οι λόγοι της πυρκαγιάς που κατέστρεψαν το μεγαλύτερο φοινικόδασος της Κρήτης, την Πρέβελη.
 Η σημερινή κυβέρνηση του ΔΝΤ εκτός από τις άδικες και τραγικές μειώσεις μισθών αδιακρίτως, με αποτέλεσμα  το επίπεδο διαβίωσης των Ελλήνων να έχει γυρίσει τριάντα χρονιά πίσω, έχει κάνει και τραγικές περικοπές στον εξοπλισμό, στην λειτουργία των εναέριων και επίγειων μέσων πρόληψης και κατάσβεσης, στις περιπολίες, στην χορήγηση καυσίμων και ανταλλακτικών.
Η Ελλάδα εφέτος έχει καεί από άκρον εις άκρον και κανείς από τους υπευθύνους (τοπική αυτοδιοίκηση, περιφέρεια, δασική υπηρεσία, πυροσβεστική) δεν έχει αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν. Το εθνικό κεφάλαιο ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ αφανίζεται για πρώτη φορά συνειδητά.   Η κυβέρνηση του ΔΝΤ αφού κατέκαψε το μέλλον της Ελλάδας καίει και τα δάση της.
Κρύβεται πίσω από τα φιλικά μεγάλα συγκροτήματα του τύπου και των ΜΜΕ του Αθηνοκεντρικού κράτους της.
Στην Αιτωλοακαρνανία εφέτος είχαμε συνεχώς εστίες φωτιάς και οι διαμαρτυρίες ήταν χλιαρές έως μηδαμινές. 
Στο δάσος του Αγίου Χριστόφορου οι καταπατητές κάνουν πάρτι εδώ και χρόνια ενώ ο δήμος Αγρινίου και οι άλλες υπηρεσίες απουσιάζουν. Γιατί; Αρκεί μια μικρή βόλτα να κάνει κανείς στον κεντρικό δασικό δρόμο και να διαπιστώσει με τα μάτια του ότι το κόψιμο του δάσους και  οι περιφράξεις από ιδιώτες έχουν φτάσει έως αυτό τον δασικό δρόμο σε όλο το μήκος του, αλλά και μέσα στο δάσος, δεξιά και αριστερά ακόμη και στον καταρράκτη και σε πολλά άλλα σημεία. Μετά η συνταγή είναι γνωστή στους καταπατητές, κόβω πεύκο – φυτεύω μια λίγο μεγαλωμένη ελιά και συνεχίζουν. . . .
Η απουσία του κράτους, με τις διάφορες μορφές του, είναι πλήρης.
Κάθε χρόνο η αστυνομία Αγρινίου περιπολούσε συνεχώς πολλές φορές την μέρα και την νύχτα μέχρι επάνω ψηλά στο δάσος, το ίδιο και η πυροσβεστική με διάφορα οχήματα καθώς και ο δήμος εφέτος η απουσία τους και η μείωση των περιπολιών τους είναι δραματικά μεγάλη.
Κάνουν οι αρμόδιοι μάλλον ότι δεν θυμούνται  ότι στο δάσος του Αγίου Χριστοφόρου έχουν ξαναμπεί πυρκαγιές στο παρελθόν και κινδύνεψε να χαθεί. Μαζί με το δάσος του Άγιου Χριστοφόρου θα χαθεί και το Αγρίνιο καθώς το δροσερό αεράκι τα βράδια του καλοκαιριού θα γίνει θερμή μάζα αέρα και η θερμοκρασία στο Αγρίνιο θα ανέβει 2-4 βαθμούς. Όλοι μας γνωρίζουμε ότι η απουσία μεγάλων δέντρων και σοβαρού πρασίνου στην πόλη μας είναι πελώρια.     
Άμεσα πρέπει να ενταθούν και πάλι οι περιπολίες πεζές και εποχούμενες από όλες τις υπηρεσίες για να μην έχουμε την κατάληξη της Πρέβελης.

Ανδριόπουλος Ιωάννης,  Ph.D
Πρόεδρος Τ.Ο Νέας Δημοκρατίας Αγρινίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ