Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

Χωρίς δεσμεύσεις η συνάντηση των υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών με την ΑΔΕΔΥ


ΑΘΗΝΑ 

Ήταν συνάντηση για τις εντυπώσεις 

Κλειστά κράτησε τα χαρτιά του έναντι των αιτημάτων της ΑΔΕΔΥ ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης στη συνάντηση που είχε  σήμερα Παρασκευή με τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των δημοσίων υπαλλήλων, παρουσία του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου.
Θερμό φθινόπωρο προανήγγειλε η ΑΔΕΔΥ, αρχής γενομένης με τη μαζική συγκέντρωση στις 11 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη.
Ο υπουργός χαρακτήρισε τη συνάντηση προπαρασκευαστική εν όψει της συνάντησης του πρωθυπουργού με την ΑΔΕΔΥ πριν από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Ο κ. Ραγκούσης διευκρίνισε  πως ο ίδιος και ο υπουργός Οικονομικών δεν δεσμεύτηκαν.
Από την πλευρά τους τα στελέχη της ΑΔΕΔΥ προανήγγειλαν θερμό φθινόπωρο με μπαράζ απεργιακών κινητοποιήσεων.
Η πρεμιέρα των κινητοποιήσεων θα γίνει με μαζική συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας στις 11 Σεπτεμβρίου έξω από το Βελλίδιο την ώρα που ο Γιώργος Παπανδρέου...
θα ανοίγει τις εργασίες της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Θα προηγηθεί κινητοποίηση σε πανευρωπαϊκό επίπεδο στις 28 Σεπτεμβρίου.
Το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ Ηλίας Δόλγιρας, όπως είπε στην συναργατιδά μας και μέλος του Γ.Σ. έκανε λόγο για οικονομία που βρίσκεται σε «αποσάθρωση και διάλυση».
Το άλλο μέλος της ΑΔΕΔΥ, που έκανε δηλώσεις μετά τη συνάντηση, η κ. Δέσποινα Σπανού, είπε πως η συνάντηση αυτή έγινε για το θεαθήναι, καθώς οι υπουργοί δεν δεσμεύτηκαν για τίποτα.
Όσον αφορά τις προτάσεις και τα αιτήματα της ΑΔΕΔΥ, οι εκπρόσωποί της δήλωσαν πως δεν αποδέχονται κλαδικά μισθολόγια αλλά ένα ενιαίο, ζητούν την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού και δεν συζητούν περαιτέρω μείωση των αποδοχών τους.
Για το πρόγραμμα «Καλλικράτης» είπαν πως υπάρχει κίνδυνος διοικητικού χάους, αφού έχουν αυξηθεί πάνω από 150%, σε σχέση με άλλες χρονιές, οι συνταξιοδοτήσεις υπαλλήλων, γεγονός, που δημιουργεί προβλήματα τόσο στους εργαζόμενους, όσο και στη διοίκηση.
Επίσης, παρ' όλο που αποδέχονται την ανάγκη αναδιοργάνωσης του δημόσιου τομέα, είναι αντίθετοι στις υποχρεωτικές μετατάξεις.

Το μόνο συγκεκριμένο που είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου, που είναι και σοβαρό, είναι ότι είναι υποχρεωμένοι να καταθέσουν ενιαίο μισθολόγιο ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΜΕΣΑ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ (για συζήτηση ή για ψήφιση;), παρότι το επικαιροποιημένο μνημόνιο λέει ότι θα ψηφιστεί στο τέλος του 2010).

Στο ερώτημα για τα κλαδικά μισθολόγια, που τα έχει διαρρεύσει το ίδιο το ΥΠΕΣ δεν έδωσαν καμία απάντηση
Το δημοσίευμα του Αυγούστου με τις "διαρροές" του ΥΠΕΣ:
http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=11/08/2010&id=192057

Και η "διαρροή" για το κλαδικό μισθολόγιο
http://www.megatv.com/megagegonota/summary.asp?catid=17573&subid=2&pubid=7647752

Με πληροφορίες Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ