Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

Στο χείλος της αβύσσου οικονομία και νοικοκυριά.


Αμετανόητη παραμένει στην οικονομική της πολιτική η κυβέρνηση την ώρα που επαγγελματίες, έμποροι, βιοτέχνες, νέοι επστήμονες, νέοι επιχειρηματίες και γενικότερα ολόκληρη η ελληνική κοινωνία, παρατηρεί και διαπιστώνει καθημερινά ότι όχι μόνο δεν βελτιώνεται η οικονοική της κατάσταση, αλλά οι ανεξήγητες και υπερβολλικές αυξήσεις σε όλα τα βασικά είδη έχουν μειώσει δραματικά την αγοραστική δύναμη της, καθώς και το εισόδημα που χρειάζεται για να αντεπεξέλθει. Ταυτόχρονα τα έσοδα του Κράτους κυριολεκτικά βρίσκονται στο ναδίρ, ωθώντας προς αυτή την κατεύθυνση και την οικονομία της χώρας, που σε αντίθεση με τα προεκλογικά λεγόμενα, ακόμη να επανεκινηθεί. Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι κριτές των όσων καθημερινά συμβαίνουν. 
1.Η αύξηση του ΦΠΑ κατά 4 ολόκληρες μονάδες αντί να δώσει 1,5 δισ. επιπλέον έσοδα, απέφερε μόνο 240 εκατ. ευρώ. 
2.Στα καύσιμα έχουν εισπραχθεί 480 εκατ. ευρώ αντί του 1,5 δισ. ευρώ που στόχευε η κυβέρνηση με αυξήσεις που έφτασαν στο 60% του Ε.Φ.Κ., ενώ 3.έχει μειωθεί η κατανάλωση κατά 15%. Ανάλογη εικόνα υπάρχει στα τσιγάρα και στα ποτά με εισπράξεις 250 εκατ. ευρώ, αντί για 1,2 δισ. ευρώ. Επίσης ανάλογη πτώση υπάρχει και στην κατανάλωση ποτών και τσιγάρων.
Συνολικά...
δηλαδή από τα 4,2 δισ. ευρώ που περίμενε να εισπράξει η κυβέρνηση με την εγκληματική αύξηση των φόρων, τελικά κατάφερε να εισπράξει μόνο 970 εκατ. ευρώ.
Το ΑΕΠ μειώνεται με ρυθμό 3,5% στο β τρίμηνο του 2010 και με αυξητική τάση μείωσης, τα έσοδα του προϋπολογισμού είναι στο -9%, η οικοδομική δραστηριότητα είναι στο -22%, η βιομηχανική παραγωγή είναι στο -5,8%, τα τουριστικά έσοδα στο -20%, οι εξαγωγές στο -8,8%, οι πωλήσεις ελληνικών ρούχων στο -26,1% και υποδημάτων στο -38,7. 
Κλάδοι ολόκληροι καταρρέουν όπως τα ακίνητα, γεωργία, αυτοκίνητο, υποδηματοποιεία, έτοιμα ενδύματα και πολλοί άλλοι τομείς.
Το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων παραμένει παγωμένο ενώ η χώρα είναι χωρίς αναπτυξιακό νόμο εδώ και 10 μήνες. Κανένα μέτρο αναπτυξιακό δεν υλοποιείται από μια κυβέρνηση που προκάλεσε εκλογές και ήρθε στην εξουσία με την υπόσχεση μιας αναπτυξιακής πορείας.
Το μόνο που αυξήθηκε είναι η ανεργία που από 6,9% πριν ένα χρόνο είναι στο 12% σήμερα και με τάση να φτάσει στο εφιαλτικό 20%!
Μόνο μέσα σε λίγους μήνες η κυβέρνηση με την πολιτική της προκάλεσε μια τρομερή ύφεση στην αγορά. 
Σε 45.000 εκτιμώνται μόνο τα λουκέτα σε καταστήματα. Η ανασφάλεια στους πολίτες, η αύξηση του πληθωρισμού και ανεργία σε συνδυασμό με τη μείωση του Α.Ε.Π, το οποίο θα φθάσει ακόμα και το 4,8% σύμφωνα με τον Εconomist, προκαλούν μειωμένα έσοδα του κράτους. Οι πολίτες έχοντας μειωμένα εισοδήματα είναι επιφυλακτικοί.Το χειρότερο όμως είναι η κακή ψυχολογία, ενώ η ανασφάλεια στην κοινωνική ζωή της χώρας έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.
Επιτακτική ανάγκη είναι οι αλλαγές, εφόσον πλεόν η κοινωνία έχει φτάσει στα όρια της ανοχής και της αντοχής της...

 http://politicanea.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ