Παρασκευή, 6 Οκτωβρίου 2017

Ευρωπαϊκή Γιορτή Πουλιών στη Λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου – Αιτωλικού

Μετά από πρόσκληση της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας- συντονιστή στην Ελλάδα των εκδηλώσεων εορτασμού της Ευρωπαϊκής Γιορτής Πουλιών EUROBIRDWATCH 2017, ο Φορέας Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου και η Εθελοντική Ομάδα «Ορνιθοπαρατηρητές Μεσολογγίου» συνδιοργάνωσαν μια σειρά δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης μαθητών σχολικών μονάδων του Αιτωλικού και του . Μεσολογγίου 

Την Τρίτη 03 Οκτωβρίου 2017 οι μαθητές της 4ης, 5ης και 6ης τάξης του 3ου δημοτικού σχολείου Αιτωλικό και την Τετάρτη 04 Οκτωβρίου οι μαθητές των τάξεων 5ης και 6ης του 3ου δημοτικού σχολείου Μεσολογγίου, ενημερώθηκαν για τα.... μεταναστευτικά πουλιά με ταυτόχρονη προβολή σχετικής παρουσίασης της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας και παρακολούθησαν βίντεο του Φ.Δ./Λ.Μ. με τίτλο «Χαρακτηριστικά παρυδάτια μεταναστευτικά πουλιά που απαντώνται στο Εθνικό Πάρκο Μεσολογγίου – Αιτωλικού». Στην συνέχεια οι μαθητές μέσα από το παιχνίδι έμαθαν πώς να αναγνωρίζουν ορισμένα πουλιά αναλόγως των φυσικών τους χαρακτηριστικών, ενώ τέλος ακολούθησε ορνιθοπαρατήρηση στην περιοχή Ρεμπάκια - Βάλτος Αγίου Νικολάου και στο παρατηρητήριο του Φ.Δ./Λ.Μ. στην λιμνοθάλασσα της Κλείσοβας αντίστοιχα.
Οι μαθητές ενημερώθηκαν για την αξία των πουλιών, ευαισθητοποιήθηκαν για τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν κατά τις μεταναστευτικές τους διαδρομές και κατανόησαν το πόσο σημαντικό είναι να προστατευτούν τόσο αυτά όσο και οι περιοχές όπου σταματούν κυρίως για τροφή και ξεκούραση αλλά και πιθανή αναπαραγωγή και φώλιασμα. Το Εθνικό Πάρκο Λιμνοθαλασσών Μεσολογγίου -Αιτωλικού αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές περιοχές της Ελλάδας. Πιστεύουμε ότι ο γενικός σκοπός της φετινής Ευρωπαϊκής Γιορτής των Πουλιών μεταδόθηκε και την φετινή χρονιά, επιτυχώς στους μελλοντικούς πολίτες του τόπου.Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ