Σάββατο, 21 Οκτωβρίου 2017

Δείτε τι ψηφίστηκε χτες για την αποσύνδεση από την κεντρική θέρμανση!

Επιτέλους είναι οριστικό! Χωρίς έγκριση της πολυκατοικίας η αποσύνδεση από την κεντρική θέρμανση
Ψηφίστηκε χθες το βράδυ στη Βουλή η πολυαναμενόμενη διάταξη για την αποσύνδεση από την κεντρική θέρμανση όσων διαμερισμάτων το επιθυμούν σε πολυκατοικίες. Συγκεκριμένα, ακόμα και με αρνητική απόφαση της συνέλευσης, ακόμα και με αντίθετη πρόβλεψη στον... κανονισμό, όποιος ιδιοκτήτης οριζόντιας ιδιοκτησίας επιθυμεί, μπορεί να αποσυνδεθεί, μονώνοντας τις σωληνώσεις της κεντρικής θέρμανσης και εγκαθιστώντας δικό του σύστημα θέρμανσης. Η υποχρέωση του περιορίζεται να συμμετέχει στο κόστος συντήρησης του παλιού κεντρικού συστήματος, εάν φυσικά αυτό συντηρείται.

Σημαντικό είναι επίσης ότι για πρώτη φορά, γίνεται ξεκάθαρη αναφορά στο πιο σύγχρονο και ενεργειακά αποδοτικό σύστημα αυτόνομης θέρμανσης διαμερισμάτων (σύμφωνα και με μελέτη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου), τις αντλίες θερμότητας.

Αντίστοιχα, γίνεται αναφορά και στα αποδοτικότερα συστήματα θέρμανσης και ψύξης ολόκληρων κτιρίων, τη γεωθερμία, την τηλεθέρμανση και τις μεγάλες αντλίες θερμότητας. Σε αυτή την περίπτωση, ο παλιός λέβητας πετρελαίου μπορεί να αντικατασταθεί με μία κεντρική αντλία θερμότητας στην περίπτωση που για αυτό συμφωνήσει το 50+1% των ιδιοκτητών.

Με την επικείμενη έναρξη του νέου προγράμματος «Εξοικονομώ κατ' οίκον», οι προβλέψεις του ψηφισθέντος Νόμου ανοίγουν το δρόμο για την επιδοτούμενη εγκατάσταση ενεργειακά αποδοτικών συστημάτων θέρμανσης όπως οι αντλίες θερμότητας, οι οποίες έχουν το μεγάλο πλεονέκτημα ότι χρησιμοποιούν το ήδη υπάρχον δίκτυο σωληνώσεων και καλοριφέρ εντός του διαμερίσματος.

Η Δέλτα Θέρμανση – Κλιματισμός, αποκλειστικός εισαγωγέας των αντλιών θερμότητας Climaveneta της Mitsubishi Electric Hydronics & IT Cooling Systems SpA προσφέρει μέσω και του δικτύου συνεργατών της πλήρεις υπηρεσίες εγκατάστασης αντλιών θερμότητας τόσο για μεμονωμένα διαμερίσματα, όσο και για ολόκληρα κτίρια. Τα συστήματα αυτά, σε αντίθεση με τους ξεπερασμένους πλέον λέβητες πετρελαίου μπορούν να παρέχουν σε αρκετές περιπτώσεις εκτός από θέρμανση, ψύξη για το καλοκαίρι, καθώς και ζεστό νερό χρήσης.

Ο Νόμος θα δημοσιευτεί τις επόμενες ημέρες και σε ΦΕΚ αποτελώντας και επισήμως πλέον Νόμο του Κράτους.

Σχετικά : 
- Διατάξεις ψηφισθέντος Νόμου από τα πρακτικά της Βουλής
- Απόσπασμα της μελέτης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου για τα οικονομικότερα συστήματα θέρμανσης

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ