Σάββατο, 7 Οκτωβρίου 2017

«ΒΙΟΤΡΙΧΩΝΙΣ» - Για την αναγνώριση της ελιάς και του ελαιολάδου ποικιλίας «ΚΟΥΤΣΟΥΡΕΛΙΑ» ως ΠΓΕ

Πρωτοβουλια
Για την αναγνώριση της ελιάς και του ελαιολάδου ποικιλίας
«ΚΟΥΤΣΟΥΡΕΛΙΑ»
ΩΣ ΠΡΟΙΟΝ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΝΔΕΙΞΗΣ  (ΠΓΕ)
Το ΔΣ της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας με την επωνυμία: «ΒΙΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΙΚΗ – ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΡΙΧΩΝΙΔΟΣ» και τον διακριτικό τίτλο «ΒΙΟΤΡΙΧΩΝΙΣ» σε  πρόσφατη συνεδρίαση του αποφάσισε να προτείνει στο Πανεπιστήμιο Πατρών τη σύναψη συνεργασίας με αντικείμενο την προετοιμασία φακέλου με τα απαραίτητα στοιχεία και δεδομένα, με σκοπό την αναγνώριση της ποικιλίας.....
Κουτσουρελιά και του παραγόμενου ελαιολάδου  ως Προϊόντος Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ).
Η εταιρεία μας έχει ήδη συλλέξει σημαντικά στοιχεία για την ποιότητα και τα; οργανοληπτικά  χαρακτηριστικά του ελαιόλαδου που παράγεται από την ποικιλία «κουτσουρελία» τα οποία θα προσφέρει στο Πανεπιστήμιο Πατρών για την οργάνωση και την συμπλήρωση του σχετικού φακέλου που απαιτείται από την νομοθεσία.
Η Κουτσουρελιά Olea europaea var. Microphylla ή Πατρινή ή Λαδολιά θεωρείται παραγωγική ποικιλία καλλιεργούμενη κυρίως στην Πελοπόννησο και στην  Αιτωλοακαρνανία.  Στις περιοχές της Αιγιαλείας και Πατρών του Ν. Αχαΐας, Ορεινής Τριχωνίδας και Μακρυνείας του Ν. Αιτωλοακαρνανίας αποτελεί τη βασική  καλλιέργεια Το ελαιόλαδο που παράγεται από αυτή τη ποικιλία της ελιάς  ιδιαίτερα με τη μέθοδο της βιολογικής καλλιέργειας είναι υψηλής ποιότητας και διατροφικής αξίας. Οι ποιοτικές ιδιαιτερότητες όσον αφορά το ελαιόλαδο αυτής της ποικιλίας που προέρχεται από τη περιοχή της Τριχωνίδας  λόγω των περιβαλλοντικών συνθηκών και της μεθόδου καλλιέργειας του το καθιστά ως μοναδικό προϊόν, όπως αποδεικνύεται από τις συνεχείς  βραβεύσεις σε εχγώριους και διεθνείς διαγωνισμούς για τη ποιότητά του και τα υψηλά υγειοπροστατευτικά του συστατικά. Η ποιότητά του με τα χημικά και οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του, η φήμη του, η καλλιέργεια του παραγωγή και τυποποίηση  μπορούν να αποδοθούν στην ανωτέρω περιοχή.
Ως εκ τούτου η  αναγνώριση ΩΣ ΠΡΟΙΟΝ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΝΔΕΙΞΗΣ  (ΠΓΕ) θα αποτελέσει ένα ισχυρό εργαλείο για την αξιοποίηση του προϊόντος.


Για την Εταιρεία

Ο Πρόεδρος

Χρήστος Κουμάσης

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ