Κυριακή 26 Ιουνίου 2016

Μπαράζ παραιτήσεων από το κόμμα των Εργατικών λόγω του Brexit

Ήδη αρκετά στελέχη των Εργατικών έχουν παραιτηθεί, ενώ πληροφορίες σε βρετανικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι ενδέχεται να παραιτηθεί έως και το μισό σκιώδες υπουργικό συμβούλιο του Κόρμπιν.
Η Χάιντι Αλεξάντερ, επικεφαλής των Εργατικών της πολιτικής για την Υγεία, ήταν η πρώτη που παραιτήθηκε μετά την καθαίρεση του Μπεν.
Ακολούθησε η παραίτηση της Γκλόρια Ντε Πιέρο, σκιώδους υπουργούς για τη Νεολαία. Η Ντε Πιέρο δήλωσε ότι ο Κόρμπιν δεν μπορεί να φέρει στο... κόμμα νίκη στις γενικές εκλογές.
Το μεσημέρι της Κυριακής την παραίτησή της υπέβαλε και η Λίλιαν Γκρίνγουντ, σκιώδης υπουργός Μεταφορών.
Λίγη ώρα αργότερα παραιτήθηκε και η σκιώδης υπουργός Εκπαίδευσης, Λούσι Πάουελ, σημειώνοντας στην επιστολή παραίτησή της προς τον Κόρμπιν:
Δεν μπορείτε να κερδίσετε τη στήριξη του σκιώδους υπουργικού συμβουλίου, της ΚΟ του Εργατικού Κόμματος και -κυρίως- της χώρας.
Από τη θέση της παραιτήθηκε και η Κέρι ΜακΚάρθι, σκιώδης υπουργός Περιβάλλοντος.
Μεταξύ άλλων, ακούγεται ότι θα παραιτηθούν οι Άντζελα Ιγκλ, Μαρία Ιγκλ, Άντι Μπέρνχαμ, Κρις Μπράιαντ.
Σύμφωνα με το Sky News, παραίτηση υπέβαλε και ο σκιώδης υπουργός Σκωτίας, Ίαν Μάρεϊ.
Ο αντιπρόεδρος του κόμματος Τομ Γουότσον δεν αναμένεται να παραιτηθεί.
Ο υπουργός Εσωτερικών Άντι Μπέρναμ ξεκαθάρισε ότι δεν θα λάβει μέρος σε αντάρτικο κατά του ηγέτη των Εργατικών, σημείωσε ότι τα μέλη του κόμματος είναι αυτά που θα αποφασίσουν ποιος θα ηγηθεί του κόμματος και προειδοποίησε: «Σε μία στιγμή αβεβαιότητας όπως αυτή για τη χώρα μας, δεν μπορώ να καταλάβω πώς φαίνεται λογικό στην αντιπολίτευση να βυθιστεί σε εμφύλιο πόλεμο».
Μιλώντας στο BBC, ο εκπρόσωπος επί οικονομικών θεμάτων του κόμματος, Τζον ΜακΝτόνελ, κάλεσε τους βουλευτές των Εργατικών να «ηρεμίσουν».
«Ξέρω πόσο απογοητευμένοι είναι για την απώλεια του δημοψηφίσματος, αλλά τώρα είναι η ώρα να μείνουμε ενωμένοι» σημείωσε ο ΜακΝτόνελ.
Ερωτηθείς εάν ο Κόρμπιν θα παραμείνει επικεφαλής του κόμματος, ο ΜακΝτόνελ είπε: «Δεν πάει πουθενά».
Ο ίδιος είπε, πάντως, ότι εάν υπάρξει διεκδίκηση της ηγεσίας του κόμματος, η διαδικασία αυτή θα πρέπει να λάβει χώρα σύντομα.
Ο ίδιος ο Κόρμπιν αρνείται να παραιτηθεί και λέει ότι σε περίπτωση ψηφοφορίας για την ανάδειξη νέας ηγεσίας στο κόμμα, θα είναι και πάλι υποψήφιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ